reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

Na Forum każdy pisze na swoją odpowiedzialność , moze pisac o rodzinie mezu sprawach łóżkowych wklejać swoje zdjecia to jest jego sprawa.... moja "koleżanka" już rok tak właśnie robi, zali sie na meza tesciow wkleja foty a dalej zyje w nieswiadomosci ze cala rodzina to czyta.. kazdy ma swoj rozum... pozdrawiam:-)
niedawno tu na BB dziewczyna musiala wyrokiem sadu przeprosic swoja tesciowa za to co na nia na BB wypisywala
dlatego uwazam ze dla niektorych tematow lepsza jest grupa zamknieta
na czerwcowkach kilka dziewczyn mialo regularnych szpiegow, tesciowa, szwagierka, kolezanki z pracy itd.

zalatwilam wszystko super, Jas byl grzeczniutki
juz moge po malu sie do wyjazdu szykowac

reklama
Wyspalam sie troszeczke ,zaliczyylam wloska szkole z dziecmi i mc donalda.Nie chcialo mi sie gotowac.
Moj synus dostal dobra ocene z tab.mnozenia,takze oplacaly sie moije nerwy,same dobre wiadomosci dzisiaj.Jak jechalismy autem to oni spierali sie na temat imienia.I ktory nauczy malego jezdzic na rowerze,a ktory bedzie go odbieral z przedszkola!Az mi sie milo zrobilo.

Klementinka niezle akcje :))) to wlasnie dowodzi tylko temu , ze na necie trzeba uwazac i juz !!

Moim zdaniem to przede wszyskim jesli ma sie do kogos zal, z kims jakikolwiek problem to najlepiej rozwiazac to z ta osoba, a jak nie potrafie/nie moge to podzielic sie tym jak sie czuje w dojrzaly i kulturalny sposob. Ja ani w zyciu ani w necie ludzi nie zamierzam obgadywac, na nich przeklinac i sie wyzywac.

Wyspalam sie troszeczke ,zaliczyylam wloska szkole z dziecmi i mc donalda.Nie chcialo mi sie gotowac.
Moj synus dostal dobra ocene z tab.mnozenia,takze oplacaly sie moije nerwy,same dobre wiadomosci dzisiaj.Jak jechalismy autem to oni spierali sie na temat imienia.I ktory nauczy malego jezdzic na rowerze,a ktory bedzie go odbieral z przedszkola!Az mi sie milo zrobilo.

fajnie , ze chlopaki tak sie ciesza na nowe rodzenstwo :)))
kurcze napisalas o tym macu i mi jakos niedobrze sie zrobilo :/ a na poczatku ciazy to moglam tylko mc do jesc , ale to sie zmienia :))

Moim zdaniem to przede wszyskim jesli ma sie do kogos zal, z kims jakikolwiek problem to najlepiej rozwiazac to z ta osoba, a jak nie potrafie/nie moge to podzielic sie tym jak sie czuje w dojrzaly i kulturalny sposob. Ja ani w zyciu ani w necie ludzi nie zamierzam obgadywac, na nich przeklinac i sie wyzywac.

wiesz czasami sie nie da rozwiazac z taka osoba problemu ... znam kilka dziewczyn w tym moja siostre co maja takie tesciowe , ze te z filmow sie umywaja :szok: mozesz starac sie robic wszystko dobrze , byc zawsze mila usmiechnieta , a i tak bedziesz ta najgorsza ... takze zalezy od czlowieka z ktorym sie ma do czynienia
a pisanie na forum o kims z rodziny co nam zalazl za skore ( bez podawania imienia i nazwiska i innych danych tej osoby rzecz jasna ) to bez przesady , ale az takim wykroczeniem nie jest i napewno niejedenej z nas zdarzylo sie na kogos ponazekac :)
nie robmy z siebie swietych
ja tam nie wyzywam nikogo nigdzie , czy na zywo , czy w necie , ale nie raz sobie popisze z dziewczynami jak mi zle czy jak zle mnie ktos potraktowal :)
a co do obgadywania to nie wierze , ze nigdy nikogo nie obgadalas czy to pozytywnie czy negatywnie ;-)

Cześć Wam dziewczynki :)
U mnie dziś dobrze się dzień zaczął, wstałam grzecznie o 6 tej do pracki, nawet nie marudziłam:) Ale za to m obudziłam :)))Co niech się połączy ze mną w cierpieniu :) W pracy spokojnie, i tak ma być:)
Wiecie co ja będę jadła???? Rybke, frytki i kiszoną kapustę !!!!!AAAAAHHHHH coś pięknego :)
Samopoczucie bez zmian - tylko troszkę śpiąca jestem i oczy mnie bolą od kompa:(

Czesc dziewczyny :) Robiłyście może te testy podwójne, tzn PAPP i BETA HCG, wiem ze są one refundoane dla kobiet po 35 roku życia, które kilka razy poroniły, lub w rodzinie były jakieś choroby genetyczne, czy wrodzone.Jak byłam z córką w ciąży to żaden lekarz nawet mi nie wspomniał o takim badaniu, a ten do którego teraz chodzę mówi że to podstawowe badanie i każda ciężarna powinna je zrobić, tylko szkoda że kosztuje 270 zł:-(

a ja mialam znajoma, ktora stracila prace, bo legalnie byla na zwolnieniu lekarskim, a na fb napisala "to gdzie idziemy sie upic?" , coz dotarlo to do szefowej i koniec.. ja wlasnie robie bigos , ktora ma ochote? jest wieeeelki gar :)

ps historia o znajomej niejasna troche, ona pracowala w hotelu i zawsze przed weekendem , gdy miala zmiane byla "chora"

Ostatnia edycja:
asionek - ta dziewczyna to raczej zrobila troche wiecej niz ponarzekanie jesli ma teraz takie problemy.... a bycie usmiechnietym i milym to dla mnie nie opcja na kazda sytuacje, bo co to rozwiazuje? ;)
Nie mowie o byciu swietym, kazdy sie zlosci, kloci, niezgadza - ja mimo wszystko jesli mam z kims problem to rozmawiam o tym przede wszystkim z ta osoba. Ale moze ja mam jakies niewiarygodne szczescie ze w zyciu prywatnym bylam blisko z ludzmi "do rzeczy" z ktorymi da sie pogadac :)
W pracy to inna sparawa ;) ale chyba tez nie pisalabym o tym jaki to ktos beznadziejny na necie ani nie opowiadala o tym dookola. Ale rozumiem ze niektorzy tego potrzebuja :).

a co do obgadywania, czesto mowie o tym jak ja sie czuje w zwiazku z dana sytuacja, zastanawiam sie dlaczego ta osoba tak a nie inaczej postapila i o co tak naprawde chodzi (moze zboczenie zawodowe ;) ). Jesli to obgadywanie to robie to caly czas ;)

Ostatnia edycja:
reklama
niedawno tu na BB dziewczyna musiala wyrokiem sadu przeprosic swoja tesciowa za to co na nia na BB wypisywala
dlatego uwazam ze dla niektorych tematow lepsza jest grupa zamknieta
na czerwcowkach kilka dziewczyn mialo regularnych szpiegow, tesciowa, szwagierka, kolezanki z pracy itd./QUOTE]

o zesz.....ale akcja...nidgy nie zrozumiem osob ktore szpieguja w rodzinie...sorki,dla mnie to chore...

Czesc dziewczyny :) Robiłyście może te testy podwójne, tzn PAPP i BETA HCG, wiem ze są one refundoane dla kobiet po 35 roku życia, które kilka razy poroniły, lub w rodzinie były jakieś choroby genetyczne, czy wrodzone.Jak byłam z córką w ciąży to żaden lekarz nawet mi nie wspomniał o takim badaniu, a ten do którego teraz chodzę mówi że to podstawowe badanie i każda ciężarna powinna je zrobić, tylko szkoda że kosztuje 270 zł:-(

Ja robilam usg genetyczne,zaplacilam 150zl...Na testy z krwi nie poszlam bo nie chcialam...u mnie kosztuja 250zl...a lekarz powiedzial Ci tak (mnie zreszta tez)bo pewnie chodzisz prywatnie,dla niego to dodatkowy zarobek...jezeli czujesz potrzebe lub masz pozytywny wywiad w rodzinie,to powinnas zrobic.

asionek - ta dziewczyna to raczej zrobila troche wiecej niz ponarzekanie jesli ma teraz takie problemy.... a bycie usmiechnietym i milym to dla mnie nie opcja na kazda sytuacje, bo co to rozwiazuje? ;)
Nie mowie o byciu swietym, kazdy sie zlosci, kloci, niezgadza - ja mimo wszystko jesli mam z kims problem to rozmawiam o tym przede wszystkim z ta osoba. Ale moze ja mam jakies niewiarygodne szczescie ze w zyciu prywatnym bylam blisko z ludzmi "do rzeczy" z ktorymi da sie pogadac :)
W pracy to inna sparawa ;) ale chyba tez nie pisalabym o tym jaki to ktos beznadziejny na necie ani nie opowiadala o tym dookola. Ale rozumiem ze niektorzy tego potrzebuja :).

a co do obgadywania, czesto mowie o tym jak ja sie czuje w zwiazku z dana sytuacja, zastanawiam sie dlaczego ta osoba tak a nie inaczej postapila i o co tak naprawde chodzi (moze zboczenie zawodowe ;) ). Jesli to obgadywanie to robie to caly czas ;)

ojjj...kazda z nas plotkowala i bedzie plotkowala...takie durne nasze natury...

Ja dzis mialam leczo (dzieku lilou ;-);-);-);-)) i zupe grzybowa...mialam na to ochote od dawna,a ze wczoraj dostalam grzybki suszone od cioci to juz nie mialam wyjacia....:-D:-D:-D

Do góry