reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Dziewczyny ile takie genetyczne trwa?Pobieraja tez krew?Czy jakto jest z tym testem Pappa?Bo nie wiem czy zdaze wrocic przed powrotem dzieci ze szkoly.

I ja tez sie ziemniaczara zrobilam, ale u nas to nielatwe, bo ziemniaki ohyda i trudno jakies przyzwoite w smaku dostac:baffled: A z mieska to tez mi glownie kurczak wchodzi...
I jesli chodzi o nauke polskiego u dzieci, to mi sie wydaje ze nie ma problemu jesli oboje rodzice sa polskojezyczni. U nas tak jest. Poza tym Kaya poszla do przedszkola jak skonczyla 2 lata i juz umiala ladnie mowic po polsku, a teraz juz swietnie mowi po francusku... No i u nas kraj dwujezyczny, wiec sie mloda juz z angielskim oslu****e i pare slowek tez juz kuma, ale narazie na to nie naciskamy, jak zechce to sie nauczy:tak:
A jak malzenstwa sa mieszane, to tez mi sie wydaje ze nie powinno byc problemu jesli rodzice beda konsekwentni i kazde w swoim jezyku bedzie mowilo, a jezyka urzedowego to sie dzieci bez problemu naucza jak do przedszkola pojda:tak: (nasza corcia miala ciut problemow na poczatku z porozumieniem, bo nawet jednego slowa nie znala, ale maluchy sie blykawicznie ucza:tak:) Wazne zeby w dobrym momencie do tego przedszkola poslac, zeby sie dziecko dobrze nauczylo zanim do szkoly pojdzie:))

witam dziewczynki!!!!
dawno nie pisałam, ale czytam codziennie :tak:. od razu gratuluję naszym moderatorkom. mam nadzieję, że więcej stresów niepotrzebnych mieć nie będziecie :eek:.
ja jestem troszkę załamana bo dostałam list ze szpitala i najprawdopodobniej będzie u nas konflikt krwi :-(. na dniach idę do szpitala bo chcą ze mną wszystko przedyskutować. napisali mi w liście, że w razie krwawienia z dróg rodnych mam 24 godziny na stawienie się w szpitalu, żeby dostać anti D (to chyba immunoglobulina). teraz siedzę i się zadręczam. trochę poczytałam i nie wygląda to dobrze...:frown:

reklama
Do góry