reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

Z tego co wiem, to teraz już nie można tworzyć wątków zamkniętych, ich substytutem są grupy, gdzie dostęp mają tylko zaproszone osoby.
Zazdroszczę Wam "zaawansowania" na suwaczkach. U mnie ciągle malutko i jeszcze tyyyyle czasu do wizyty :-( Bo idę dopiero ok połowy kwietnia.

reklama
Kurcze musze to sprawdzic bo już były grupy a grudniówki miały na swoim forum zamkniętą galerie, napisze do mei...
A co do suwaczkow to w sumie tez nie podoba mi sie moj bo niby 11 tydzien a w karcie ciazy mam 13 wg OM.. kurcze miałam tak nieregularne okresy że nie wiadomo jakim cudem i kiedy dziecko sie pojawiło, poradzilam nawet 2 miechy nie miec okresu....

Jeśli miałaś usg to rozmiar dziecka (szczególnie z początkowych usg) jest bardziej wiarygodny od wyliczeń z OM. Szczególnie przy nieregularnych @ trzeba brać termin z usg.
Ja z wyliczeń mam w podpisie, z usg jest 6 dni wiecej, co jest dość prawdopodobne bo inaczej na zapłodnienie nie było u nas szans ;-)

Ja wlasnie zmienilam suwaczek na ten termin z Usg ,bo mi blizej do konca wdlug tego terminu.:-DW nocy snilo mi sie ze trzymalam perelke na rekach i to byl super sen

Jeśli miałaś usg to rozmiar dziecka (szczególnie z początkowych usg) jest bardziej wiarygodny od wyliczeń z OM. Szczególnie przy nieregularnych @ trzeba brać termin z usg.
Ja z wyliczeń mam w podpisie, z usg jest 6 dni wiecej, co jest dość prawdopodobne bo inaczej na zapłodnienie nie było u nas szans ;-)
U mnie znowu lekarz mówi że bedzie bardziej wiarygodne teraz na usg jak beda pomiary z nozek raczek głowki wiec 6.04 sie przekonam:-d

O początkowych usg mówiłam w kontekście I trymestru :tak:
Bo później dzieci zaczynają rosnąć indywidualnie - są większe i mniejsze, drobniejsze i potężniejsze, grubsze i chudsze (przecież rodzą się też różne, wcale nie wszystkie 3,5kg i 55cm ;-) )

Jejku jak ja się nie mogę doczekać wizytyyyy!

Ja mam 1,5 roku miedzy najstarszym i blizniakami i to ma ten plus ze czlowiek szybko traci kilogramy -najlepsza dieta ,bo nie ma czasu porzadnie zjesc!
Zartuje ,moje dzieci swietnie sie ze soba bawia maja te same zainteresowania .Np teraz ogladamy Gwiezdne wojny,cala trojka zafascynowana!

No tak teraz pewnie jest świetnie... mała różnica wieku jest najlepsza w późniejszym czasie dla dzieci.... ale boje sie początku, jeju śnią mi sie koszmary że Julka bedzie zazdrosna, będzie płakać, ja świata póki co za nia nie widze, to jest mój mały wystarany cud...
Najbardziej przeraża mnie pobyt w szpitalu i zostawienie jej, kiedy nigdy nie była sama na noc i bez mamy na tak długo...

reklama
Mała różnica wieku miedzy dziećmi jest dobra bo faktycznie mają potem ze sobe dobry kontakt. Ja mam trójkę 11 lat, 10 lat, 7 lat i....? zobaczymy co bedzie? termin porodu mam na 24 października. 8 kwietnia mam wizyte u lekarz , mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze.

Ostatnia edycja:
Do góry