reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

reklama
ja te badania na szczescie mam za darmo bo mam od lekarza skierowanie a to jego klinika prywatna... jak patrze na te tabele wyników to mi wychodzi tydzień do tyłu a nie cykl bo ja bylam 8 marca czyli w 10 tygodniu ciąży

ja nie wiem juz co mam myślec, lekarza raczej nie zmienie bo juz sie u niego leczylam wczesniej i póki co mnie nie zawiódł nigdy... a te badania genetyczne to co tam jest robione? bo babeczka w rejestracji mówila mi ze bede miała krew pobraną i w sumie nic więcej, ale usg chyba też prawda? kurde ja sobie myśle że jakby go to zaniepokoiło to by mi kazal przyjaść za 2 tygodnie a nie za miesiąc. ja oczywiscie u niego juz spanikowalam i powiedzialam ze za malutka dzidzia a on mi powiedzial ze jak na 10 tydzien to dobra

nie wiem nie chce straszyc , ale mozesz nawet poczytac u nas na wizytach jakie wielkosci mialy fasolki w takim tc jak ty bylas i byly sporo wieksze
takie roznice na tym etapie nie sa jak dla mnie normalne ... ja bylam rowno w 9tc ( tyg. mniej niz ty , a to duzo juz ) i fasolka miala 2, 47 cm ... wiec roznica bardzo duza
zrobisz jak zechcesz , ale ja bym to jednak skonsultowala z kims innym

asionek ja bylam w 10 tygodniu i mialam 16 mm czyli wychodzi na pół centymetra różnicy z tobą to dlaczego uważasz że to tak dużo? i wlaściwie to dopiero się zaczał ten 10 tydz. 1 dzień

asionek ja bylam w 10 tygodniu i mialam 16 mm czyli wychodzi na pół centymetra różnicy z tobą to dlaczego uważasz że to tak dużo? i wlaściwie to dopiero się zaczał ten 10 tydz. 1 dzień

na tym etapie tygdzien w ta czy ta to jest bardzo duzo i sie wszystko zmenia bardzo szybko
ty bylas tyg. pozniej niz ja i twoja dzidzia powinna miec okolo 31 do 42 mm ...
te 16mm co mialas jest odpowiednie dla 8tc , czyli dwa tyg. mniej
mozna posprawdzac na necie i w ksiazkach rozne tabele wymiarow fasolek w poszczegolnych tc
zreszta jak lekarz robi usg to rowniez na podstawie wielkosci wylicza ktory to tyd.
i przyblizona date porodu

mam nadzieje ze kiedy jutro pojde na tenbadania to mi powiedza cos dobrego a nie ciagle stresy...nawet sie nacieszyc ciaza nie moge;((( trzymajcie kciuki, powiedzcie mi tylko czy tam jest tylko krew czy usg tez? i trzymajcie kciuki za nas

reklama
dobrze , ze masz juz jutro te badania dowiesz sie na nich wiecej i pamietaj , ze masz prawo pytac lekarza jakby cos bylo dla ciebie niejasne !!
mocno trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&& :)
a jakie to ma byc badanie ??
normalnie to jest USG genetyczne i to wszystko
na reszte mozesz isc lub nie ...
aha i suwaczek nie wkleja sie w posta , a w sygnature :)
na stronie glownej naszego poddzialu masz temat , jak wkleic i zrobic suwaczek

Do góry