reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

reklama
Zadzwonndo lekarza bo jezeli to prawda to nie mozliwe zebys byla w 12 tyg.,i jezeli dziecko by bylo za male to lekarz powinienen wedlug usg ustalic druga date porodu tak mi sie wydaje.Bo u mnie dzisiaj tez tak bylo -data porodu po wielkosci

jestem umowiona do lekarza na 12 kwietnia, a jutro ide na badania wad genetycznych może tam mi coś powiedzą... ty juz mialas robione te badania? lekarz mi powiedział, że to w normie i skoro ja jestem bardzo szczupła i ojciec dziecka jest tez raczej drobny to po kim ma być duże dziecko i kazal sie nie denerwowac, co radzisz?

Ostatnia edycja:
Dobra juz po wizycie wszystko opisze na odpowiednim watku,Ale jest ok.
Moj tej nowej roboty sie nie podejmie bo gorzej placa he he he (dzieki za wsparcie),
Ja ma gdzies diety ,ale u lekarza na wadze mam kilo mniej niz w domu,bardzo dobrze jak narazie.
Mi przeszla jazda na slodycze ,ale codziennie cos jem(wczoraj dokonczylam blache kruchego ciasta z brzoskwiniami i pianka)

ciesze sie , ze jest oki no i maz jednak pracy nie zmieni :) moj idzie w sobote :/ juz byla mala wojna w domu , ja wszystko rozumiem , ale nie widze jakos tego , ze sie widywac nie bedziemy , a tym bardziej jak juz dziecko bedzie na swiecie :(
ja u lekarza mam zawsze wiecej niz w domu :/

czesć dziewczyny, jestem tutaj po raz pierwszy, musze przyznać, że pażdziernikowe mamusie są bardzo fajne i koleżeńskie aż miło sie czyta. dziewczyny mam duze obawy co do wielkosci mojej dzidzi, byłam u lekarza w 11 tygodniu od miesiączki i dzidzia miała 16 mm martwie się ze to za malutko;((( jak duze sa wasze maluchy?

hmm ja mam oznaczenie wielkosci dzidzi LCC
skoro nie mialas badan genetycznych , a zwykle usg to raczej watpie zeby to byla wielkosc kosci nosowej ..
a lekarz ci nic nie mowil na ta wielkosc ?? bo wytlumaczenie , ze ty drobna i maz jakos do mnie nie przemawia :/ sa do 12 , 13tc pewne normy i dzieci rosna wmiare rowno , dopiero pozniej kazde idzie swpim torem
ja bym poszla moze jeszcze do innego lekarza i zrobila usg
zapytasz sie wtedy czemu dzidzia jest duzo mniejsza niz byc powinna
tutaj jest tabela jakie mniej wiecej powinno byc dziecko w jakim tc
Tabela średniej wielkości i masy płodu w poszczególnych tygodniach ciąży - Ciąża i poród - Dziecko - Wieszjak.pl

Karolcia wedlug tej tabeli to cos nie gra w obliczeniach tygodni ciazy tam jest prawie 4 tyg roznicy!To caly cykl.Ja tez nie jestem duza baba ,a moj m. to kurdupel ,a dzieci rodzilam normalnej sredniej statystycznie wielkosci.Zebys jutro nie placila ,a lekarz ci powie ze jestes za wczesnie.

reklama
ja nie wiem juz co mam myślec, lekarza raczej nie zmienie bo juz sie u niego leczylam wczesniej i póki co mnie nie zawiódł nigdy... a te badania genetyczne to co tam jest robione? bo babeczka w rejestracji mówila mi ze bede miała krew pobraną i w sumie nic więcej, ale usg chyba też prawda? kurde ja sobie myśle że jakby go to zaniepokoiło to by mi kazal przyjaść za 2 tygodnie a nie za miesiąc. ja oczywiscie u niego juz spanikowalam i powiedzialam ze za malutka dzidzia a on mi powiedzial ze jak na 10 tydzien to dobra

Do góry