reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

reklama
hej. Ivi jestem w tym samym tyg.ciazy co Ty.
Najwazniejsze moim zdaniem jest to, zeby jesc w ogóle wszystko i w odpowiednich ilościach, ja natomiast jak narazie nie mogę jesc kiełbas, wędlin, mięsa praktycznie tez nie no chyba, ze jakies pulpety czy duszone mięsko, które oczywiscie ktos musi przyrządzic bo sama nie jestem w stanie gdyz od razu biegnę do toalety.Na warzywa a dokladniej salatki tez patrzec nie moge a w zasadzie to zapachy mnie odrzucają, do lodówki podchodzic w ogole nei mogę.Jedyne co jakos mi "wchodzi"to owoce: winogrona, kiwi, pomarańcze, banany oraz nabiał, który zaczyna mi juz wychodzic bokiem. Zazdroszczę wam dziewczyny, ze mozecie jesc wszystko na co macie ochotę. U mnie ten etap ciązy jest dosc cięzki:(

Mimo wszystko dobrze wiedziec jak rozkładac te bialka, weglowodany itd na posiłki:)

a ja zasypiam prawie od razu...jak tylko się położę...

Fajna dietka...choc w sumie to wszystko rozsądne...tylko co zrobić, skoro czasem ma się ochotę na coś innego i w innych proporcjach..:)))

ale ja uwielbiam slodycze i wiem ze jak raz na jakis czas sie nimi najem to i tak na drugi dzien obudze sie z mysla o Marsie :)

Nie nalezy przesadzać. Jesli sie tylko ma ochotę jesc wszystko o odpowiednich ilosciach. I odpowiednia ilosc warzyw i owocow, troche bialka troche węglowodanów itd..ni ekoniecznie regularnie ale w miare czesto i na przemian. Nie dajmy sie zwariować i nie ulegajmy jakims restrykcyjnym dietom. Jedzmy to co chcemy (pomijając najlepiej smieciowe jedzenie typu fast-food, zwlaszcza w tym 1 najwazniejszym trymestrze). W drugim juz jest bezpieczniej takze... glowy do gory:)

Jesli chodzi o sen bo widzę, ze dziewczynki poruszyly taki watek to ja od dobrych 3 tyg.chodze baardzo pozno spac, w dzien drzemie ale nie zawsze a w nocy czesto sie budze i nie moge zasnąć. ten dokucza bol glowy, jakos tak duszno, czasem boli brzuch chodz juz rzadziej... mamy podobnie:)

nienawidze byc niewyspana... jestem wtedy nie do zycia, w dodatku ten okropny bol glowy, ktory za cholere nie chce przejsc... tez mi tak jakos duszno, chociaz grzejniki wylaczone i spie pod cienkim kocem

a ja wlasnie jem Kinder Maxi... :p

Ivi ciesze sie , ze wizyta udana i lekarz ci podpasowal :) a dietka niczego sobie trzeba zapamietac , chociaz mi sie zawsze myla te weglowodany hehe

Asionek no to widze ze nie pozostaje nam nic tylko przemeczyc sie z tym spaniem :baffled: Moj maz tez duzo pracuje i tylko w poniedzialki jest wczesniej w domu a tak to od 7:30 do 18-19 siedzi w pracy takze rozumiem cie. Niestety u nas na razie tak bedzie musialo zostac bo moja umowa sie bedzie konczyc w czerwcu i tylko jego pensja nam zostanie :dry:

oj tak , a pozniej w 3 trymestrze jest jeszcze gorzej :szok: wiec sie chyba nie wyspimy ... no chyba , ze 2 magiczny jakis bedzie na co troche licze ...
szkoda , ze nie dalo rady przedluzyc umowy :(

reklama
Kurcze a ja mam ochotę na jakieś super suchutkie kabanoski :tak:

Na myśl o słodkim mnie trzepie i bardzo się z tego powodu cieszę ;-)

Mi się w poprzedniej ciąży super spało do samego końca, nawet na siku nie latałam więc teraz mam nadzieje, że będzie tak samo :tak:

Do góry