reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

a ja bylam dzis na wizycie, zadzwonili rano czy chce dzis no to pewnie ,ze chcialam :) ale to byla taka wizyta ,ze przez godzine wypytywali mnie o wszystko, pobrali krew i mocz i zaraz sparwdzali czy ok, zalozyli karte ciazy i umowili sie za 2 tyg - wtedy bedzie badanie i lekarz i moze uslysze czy serce bije czy.. niemniej bylo sympatycznie :) na nastepna wizyte mam Mojego przytargac, pewnie i jego beda maglowac:-D

reklama
Teściowa wylądowała wczoraj an pogotowiu z ostrym zapaleniem trzustki, dzisiaj porobili jej część bada i się okazało, ze kamienie żółciowe ma, także pewnie będzie zabieg chirurgiczny. A ja mam pięciu chłopów i dwa psy na głowie teraz :-) Szał macicy normalnie :-D

monika to dobrze ze chociaz tyle, ja poki co tez nie mialam wiecej badan. czekaj cierpliwie, ja Mojego tez zaciagam zeby posluchal ze mna serduszka :))

mama alana to nie za dobrze, a dlaczego az pieciu ?

no to niezly kocial tam masz mamo alana :) mam nadzieje,ze tesciowa wroci do zdrowia predko!
zupka! no przeciez to skandynawia :D ale dobra wiadomosc taka,ze badania te na wykrycie chorob genetycznych sa dobrowolne i BEZPLATNE

mamo alana to wspolczuje, oby tesciowa nie lezala dlugo :)
monika tyle dobrze, przyszedl do mnie jakis tydzien temu list ze szpitala ze moge sie stawic na badnia 16.03. oczywiscie juz nie moge sie doczekac. zaskoczylo mnie ze sami wybrali termin itd, przynajmniej wiem ze niczego nie przeocze

jest wesoło nie powiem :-)
dzięki dziewczynki za miłe słówka ;-)
nic trzeba zawijać do teściowej, a później ogarnąć to stado głodomorów.
3mcie się dziewczynki, miłego wieczorka :*

no to jest tutaj fajne, ze jak juz cie wciagna do rejestru to sami wyznaczaja terminy, dzwonia do ciebie. pamietam jak 2 lata temu zachorowalam po raz pierwszy na taka cholerna angine,ze az w szpitalu wyladowalm i musieli mi gardlo nacinac. jka juz bylam w domu, to uwierzysz ,ze codziennie dzownila pani doktor zapytac jak sie czuje, czy boli i wogole gadaal o pogodzie innych tematach jak co bedzie gotowac..jak kolezanka? jakos mnie to zaskoczylo, bo zaden lekarz nie dzownil do mnie zapytac sie jak sie czuje nigdy :D ja na usg poczekac musze do 12-13 tyg

ja bede w 12. tygodniu wg obliczen lekarza. pierwszy raz zobacze malucha :) ale chyba za wczesnie bedzie zeby stwierdzic plec... wiec pewnie bede czekala do nie wiem kiedy na kolejne usg

reklama
Hej na innym watku dziewczyna podala linka. To jest nowe rozporzadzenie odnosnie opieki okoloporodowej. Wchodzi w zycie 7 kwietnia tego roku wiec warto sie zapoznac, szczegolnie od str 12. Teraz szpitale beda musialy sie do tego stosowac takze warto sie z tym zaznajomic bo wiadomo jak to jest. Ja jeszcze mojemu kaze to przeczytac i wydrukowac najlepiej zeby jakby co to wiedzial co i jak. Moze w koncu bedzie u nas mozna rodzic po ludzku... http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_struktura/docs/zal_opiek_24092010.pdf

Do góry