reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Asionek, a może z białym? Mnie się już wszystko myli ostatnio :p Wczoraj powiedziałam: wyłącz okno, bo zimno, a do kota mojej mamy mówię "misiek" jak do mojego chłopaka :D

Gosiane, słyszałam, że bezalkoholowe ma też alkohol, ale mniej, podobno jest nawet informacja na etykietce

no biale napewno , chyba , ze to jakas inna odmiana fondue ( dlatego sie zapytalam ) :)

co do piw bezalkoholowych to sa takie w Pl napewno , chyba o ile sie nie mysle Bavaria ma takie 0%

reklama
ja tez nie czuje pociagu do piwa...nigdy w zasadzie nie lubilam...za to winko...o taaaak:tak::tak:;-):-D:-D

Też bym się napiła winka. Jeszcze mamy szampana z Włoch przywiezionego, ale stamtąd też przywieźliśmy drobinkę, więc nawet okazji nie było. Chciałam zrobić wieczór z szampanem w walentynki po powrocie, ale "na szczęście" nie było czasu :p Teraz się cieszę, bo po zajęciach z pedagogiki niepełnosprawnych intelektualnie boję się wszelkich chorób powodowanych przez niewiedzę matki.

Zupa ja zobaczylam na youtubie dziecko palacej i mnie odrazu odrzucilo.Nikotyna jestn tez odpowiedzialna za niska wage urodzeniowa

a co bylo z nim nie ok ?
slyszalam ze dziecko po prostu bedzie miec w przyszlosci problemy z nauka i koncentracja.

Aby unaocznić ogrom problemu warto podać konkretne liczby i opisać konsekwencje. Według danych Ministerstwa Zdrowia i Głównego Inspektoratu Sanitarnego aż 11 proc. kobiet przyznaje, że paliło w czasie ciąży. Tytoń zwiększa ryzyko komplikacji w czasie ciąży, m. in. samoistnego poronienia, przedwczesnego porodu, wad wrodzonych, alergii. Niemowlęta dwa razy częściej zapadają na poważne choroby układu oddechowego, pojawia się astma oskrzelowa, przewlekłe zapalenie ucha środkowego (co jest przyczyną głuchoty).

Lista komplikacji poporodowych jest długa, za długa... Co więcej, znacznie zwiększa się ryzyko urodzenia martwego dziecka, wczesnej śmierci noworodka lub tzw. śmierci łóżeczkowej. Prawie 1400 niemowląt umiera każdego roku, dlatego, że ich matki paliły w czasie ciąży. Ta liczba daje do myślenia.

To wzięłam z http://www.mmpoznan.pl/318148/2010/...-szkodzi-nienarodzonym-dzieciom?category=news

to faktycznie straszne... znam mase osob ktore palily w ciazy i mimo tego dzieci maja zdrowe, ale i tak uwazam ze nawet jesli nic dziecku nie bedzie to w pozniejszym zyciu bedzie wolniej sie uczylo i mniej zapamietywalo

Cześć dziewczynki ;-)
Na początek WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO Z OKAZJI NASZEGO ŚWIĘTA!!:*

Kurcze od wczoraj nie mam czasu na nic, teściowa mi w szpitalu wylądowała i teraz robię na 2 etaty, dom-szpital, szpital-dom. Urwanie głowy totalne.
Tak mnie dzisiaj głowa boli, ze nie wyrabiam, wzięłam dwa Apapy, jak myślicie nie przesadziłam?;/ Apap na mnie nigdy nie działał, no ale teraz nic innego tylko leki na paracetamolu można, takze ratowałam się jak mogłam, a teraz mam wyrzuty sumienia, ze jednak przesadziłam z tym podwójnym Apapem;/

reklama
ja tez zawsze biore 2 Pamole, 1 to za malo. nie miej wyrzutow, jak Ty sie nie meczysz to dziecku tez jest lepiej. a co z tesciowa sie stalo ?

Do góry