reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Witam sie z rana z wielkimi mdłościami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Boże mam ochote isc spać i nie wstawać z łóżka !!!!!!!!!!!!!!!! Ale to nie możliwe :( Ratunku Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sorki ze tak narzekam, ale sama siebie nie poznaje juz !!!! Zawsze starałam sie myślec pozytywnie, trzymać sie mimo wszystko ale te zawroty , senność, mdłości załamały mnie i to bardzo !!! Bo nie moge normalnie funkcjonować !!!!!!!!!!!!!
mamuska,a widzisz????:)czyli wszytsko tak jak byc powinno;-)a tak na powaznie,to wspolczuje
Hej dziewczyny :). Czy moge sie dołączyć??
Jestem dopiero po zrobieniu testow,pozytywnych oczywiscie :). No i wychodzi mi ze na ok 20 pazdziernia termin mam :).
Na razie poza bólem piersi i mega senności nic mi nie dolega i mam nadzieje ze tak zostanie :).
Mam juz 3 letniego synka,a o druga dzidzie staralismy sie od sierpnia :).
Pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona :)
Witaj!!!!Witamy wsrod pazdzioszkow!!!!
Powiem Ci, że super uczucie...ale martwię się, bo ta mniejsza to pewnie się wchłonie...fajnie byłoby mieć 2 bąble od razu...

Ja juz w pracy...rano leciała mi krew z nosa...poza tym przy skrobaniu szyb auta tak się zmęczyłam, że myślałam, że płuca wypluję...aż sama się sobą zdziwiłam...
Hopee,wszytsko bedzie dobrze!!!!!I uwazaj na siebie!!!!
Dziewczyny może to głupio zabrzmi ale Wy tez odczuwacie jakies pykania w brzuchu?? Tzn to są ruchy jelit z pewnośćią, ale to jest tak wyczuwalne ze masakra, dzis to taką serie mialałam zanim wstałam najpierw po lewej stronie pare pyknięć a za pare minut w prawej częśći ale bardziej po boku niz na środku brzucha !!!!!!!! Ale to nie jest zawsze takie jednorazowe pykanie tylko taka seria pykań , teraz znów i pyka po prawej stronie !!!!!!!!!!!!!! Macie tak tez???
Aha i dziś małemu zabrałam telefon rano i podłożyłam sobie go troszkę pod brzuch to juz w ogóle te pykania były bardzo wyczuwalne w miejscu gdzie był telefon !!!!!!!!
Ja nie zwariowałam, wiec sobie nie myślcie ze mam coś z głową, ale pytam Was czy macie coś takiego tez :p bo to zdarza sie codziennie pare razy zwłaszcza jak leże na płasko !!!!!
Ja mam!!!!Nazywam to "serducho w brzuchu",to pewnie jelita,mam co ktorys dzien-wlasnie jak leze na plasko;)
Hello

Ale kobity naskrobałyście :szok:...przeczytałam ...pamiętałam i jak dobrnęłam do końca

W CZMP w Łodzi koszt 450zł pierwsze USG, 300zł drugie - ja np jako matka z pozytywnym wywiadem rodzinnym mam refundowane.
Testy PAPP tez ze skierowaniem mam refundowane i będę robiła w Kielcach w Specjalistycznym Centrum Matki i Noworodka

Powiem wam że gdyby nie to że mam dziecko chore to napewno nie dałabym się zwariować!!!!!!!

Rabbit ja zapytałam lekarza w pierwszej ciąży - amerykańskiego luzaka- a on na to że tak na 100% to nie ma wyników badań co do farb więc jeżeli dam radę to proponuje poczekać do II trymestru...tak też robię i teraz choć wyglądam jak "idź stąd" :laugh2:
Rudson,trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze!!!!!
Co do farbowania-ja tez slyszalam,zeby sie wstrzymac do konca pierwszego trymestru,ale jest teraz taki wybor farb bez amoniaku..

Poza tym-wstalam po raz pierwszy od dwoch tygodni bez mdlosci....Zobaczymy na jak dlugo...Dzis moj przedostatni dzien zwolnienia,jutro do gina (bez usg -buuuuu....)i zobaczymy czy mi przedluzy czy nie...

Wiecie,wczoraj odebralam wyniki,wszystko ok,tylko nie wiem dlaczego nie mam wynikow z WR....Jutro zajde do rejestracji i spytam czy im cos sie nie zgubilo...Troche sie tym wkurzylam...

Milego dzionka!!!!

reklama
Witam się z rana , ale z was ranne ptaszki, ja to jeszcze nie przytomna jestem:tak:
Kasiulka- gratuluję fasolki !
jak się czujecie, bo ja okropnie przez te mdłości i przytulanie się z muszlą , muszę wygonić męża po tą herbatkę Imbirową , mam nadzieje że trochę pomoże

Miłego dzionka!

U mnie w pracy koleżanka właśnie zrobiła jakąś zupkę w proszku...co prawda nie zemdliło mnie, ale zapach tak mnie drażni, ze nie mogę wytrzymac..normalnie mi śmierdzi...ale nie powiem jej, bo nie chcę by jej przykro było...tym bardziej, że pewnie tylko mi śmierdzi...:)

witam dziewczynki jak tam dzionek? nie czytam do tyłu bo i tak się nie połapię za dużo produkujecie hehe. Mi narazie mdłości mineły jedynie pewne zapach sprawiają mi trudność. nie wiem czy pisałam ale byłam wczoraj u gin i wszystko jest ok

kasiulka - gtarulacje nudnej i spokojnej ciąży ci życzę :)

hej dziewczyny. ja czuje sie dalej strasznie chora. mam juz tak dosc tej grypy ze chce mi sie ryczec z bezsilnosci :(

zupaogórkowa- jeszcze parę dni i zobaczysz grypa sobie pójdzie , a ty teraz musisz być silna dla Fasolki, nie poddawaj się wygrasz z głupią chorobą ! najgorsze to że nie możemy brać nic mocnego.

dziekuje za pocieszenie, ale w tym momencie tak mnie wszystko boli ze mam ochote skoczyc z mostu...porazka

reklama
Witajcie z rana.

Widzę, że kolejna nowa mama - Kasiulka gratulacje:-)

Mamuśka jak nie możesz nabyć tej gotowej herbaty z imbirem, to ja znam taki przepis ze świeżego imbiru: kawałeczek świeżego obierasz i drobniutko kroisz lub ścierasz na tarce, zalewasz wrzątkiem, dodajesz cytrynę i miód. Jest pyszna, ale ma dość intensywny smak, jak sam imbir zresztą...

Do góry