reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Nie no krzyczec na ciężarówki nie będę ;).
No nic tylko teraz sie do lekarza zapisac i czekac na wizyte. Tak mysle ze do lekarza tak za dwa tygodnie sie udac,czy wczesniej??
Czy tutaj jakas bliźniacza mama jest?? Moja szwagierka dwa tygodnie temu dwoch chlopakow urodzila :). Przecudne cudaczki :)
Uciekam jakies śniadanko zrobic,w glowie sie kreci z nadmiaru emocji.... :D

reklama
Tak mamy dwie dziewczyny z bliźniakami i oby zostały podwójnymi mamami :)
Do lekarza nalepiej w 7-8 tygodniu iść :) wtedy maleństwo większe jest i serduszko na pewno bedzie bić juz :)

Dziewczyny może to głupio zabrzmi ale Wy tez odczuwacie jakies pykania w brzuchu?? Tzn to są ruchy jelit z pewnośćią, ale to jest tak wyczuwalne ze masakra, dzis to taką serie mialałam zanim wstałam najpierw po lewej stronie pare pyknięć a za pare minut w prawej częśći ale bardziej po boku niz na środku brzucha !!!!!!!! Ale to nie jest zawsze takie jednorazowe pykanie tylko taka seria pykań , teraz znów i pyka po prawej stronie !!!!!!!!!!!!!! Macie tak tez???
Aha i dziś małemu zabrałam telefon rano i podłożyłam sobie go troszkę pod brzuch to juz w ogóle te pykania były bardzo wyczuwalne w miejscu gdzie był telefon !!!!!!!!
Ja nie zwariowałam, wiec sobie nie myślcie ze mam coś z głową, ale pytam Was czy macie coś takiego tez :p bo to zdarza sie codziennie pare razy zwłaszcza jak leże na płasko !!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wiecie co,ja juz drugi raz w ciazy a ciemnota ze mnie wychodzi..... :D
Przy poprzedniej tak sie z lekarzem pospieszylam,jeszcze nic nie mogl stwierdzic,nawet tego ze w ciazy jestem. Przy drugiej obiecalam sobie ze bede rozsadniejsza :D. Tylko szkoda ze mi to nie wychodzi hehehee.
Trzymam kciuki za bliźniacze mamy,dacie rade dziewczyny na pewno :)

Wstawiłam suwaczek,wychodzi ze 5 tydzien :) WoW

Mamuśka ja jeszcze nie mam takiego "pykania"..ale może wszytsko przede mną...
Kasiulka ja idę na wizytę w następny piątek...liczę, że już serduszko będzie biło...:)

Hello

Ale kobity naskrobałyście :szok:...przeczytałam ...pamiętałam i jak dobrnęłam do końca to zapomniałam :sorry:

Przede wszystkim Hopee GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!! ja tam wierzę że drugi bąbel nadrobi i będą 2 fasole :tak:

Ja teraz zadzwoniłam, i uzyskałam informację, że jeśli jest skierowanie to jest nieodpłatne, może być nawet od lekarza ogólnego, prywatnego gin, tylko musi być skierowanie, będę coś płacić jeśli chcę mieć nagranie na płytce :szok:
Zapytałam się i powiedziałam dokładnie, że nie kwalifikuje się do żadnej z grup bo nie mam 35 lat i więcej, i było 1 niepowodzenie - przy genetycznych powiedzieli mi, jak nie byłam w ciąży, że muszę płacić, więc nie wiem teraz już nic....
Ale jestem już zapisana i dowiedziałam się jeszcze, że tylko echokardiografia nie jest refundowana (ok 18-22 tc) i jest to wydatek ok 180,00zł.

Zadzwoniłam jeszcze w jedno miejsce i tam się dowiedziałam, ze jest płatne 230zł, chyba że w wcześniejszej ciąży stwierdzono jakąś wadę lub widać wadę teraz i jak jest skierowanie to refundowane ???
Drążę temat dalej.

Podane dane dla województwa śląskiego.

W CZMP w Łodzi koszt 450zł pierwsze USG, 300zł drugie - ja np jako matka z pozytywnym wywiadem rodzinnym mam refundowane.
Testy PAPP tez ze skierowaniem mam refundowane i będę robiła w Kielcach w Specjalistycznym Centrum Matki i Noworodka

Powiem wam że gdyby nie to że mam dziecko chore to napewno nie dałabym się zwariować!!!!!!!

dziewczyny a co wy myślicie o farbowaniu włosów w ciąży???

Rabbit ja zapytałam lekarza w pierwszej ciąży - amerykańskiego luzaka- a on na to że tak na 100% to nie ma wyników badań co do farb więc jeżeli dam radę to proponuje poczekać do II trymestru...tak też robię i teraz choć wyglądam jak "idź stąd" :laugh2:

Dzień dobry:)
Widzę że wczesnie wstajecie, jakby nie ta praca od 7 to napewno bym jeszcze w łóżku była :happy:
Ja własnie się przymierzam do farbowania - w pierwszej ciąży tez co 2 m-ce farbowałam - oczywiście farba bez amoniaku.
Współczuje wam z tymi mdłościami, mnie tylko delikatnie mdli ale nie jest to specjalnie uciążliwe, w pierwszej ciąży miałam tak samo i mam nadzieje że tak już zostanie:-)
Witam nową ciężarówkę - kasiullka gratulacje...

kasiullka witaj, cieszę się, że do nas dołączyłaś, jeszcze bardziej cieszę się, że jesteś z Zabrza, ja mieszkam w Gliwicach :-)

Jeśli chodzi o badania, o których pisałam, to może rzeczywiści dam sobie na razie z nimi spokój, a dopiero ok 20 tc pod kątem układu krążenia i innych. Poprzednio nie robiłam, a mój gin i tak dokładnie wszystko sprawdzał, mierzył i było ok.

Ostatnia edycja:
lilou83
Filip urodzil sie 3 grudnia :).Myslalam ze uda mi sie trafic z drugim podobnie,ale trudno :). Ja mam 7 październia urodziny wiec moze moja fasoleczka w mamusi urodzini sie wstrzeli :p.
Z lekarzem poczeam 2-3 tygodnie,i ta spodziewam sie ze wczesniej sie nie dostane.....
No nic trzeba sie za robote jakas zabrac,jeszcze dziecko dzisiaj w domu bo stan podgoraczowy,pewnie jakies paskudztwo z przedszkola przytargał......

Co do farbowania włosow,ja tez w poprzedniej ciązy normalnie farbowalam z racji ze wlosy w taim temie rosly ze z odrostem caly czas chodzilam :).

reklama
Do góry