Asionek31
Fanka BB :)
Lilou ja zgadzam sie z toba bez sensu robic bete raz na jakis czas ... jak juz to po 48h i z tego co wiem tak zalecaja lekarze
hmmm dziwne moje siorki mialy po 20 iles lat jak byly w ciazy i kazdy lekarz bez problemu robic te USG ... poczytywalam kilka razy fora rozne i prawie wszystkie dziewczyny niezlazenie od wieku mialy te badania u swoich lekarzy lub lekarzy z polecenia
wiec juz nic nie kumam
to chyba zalezy od tego na kogo sie trafi i tyle
widzialyscie co sie stalo w Nowej Zelandii kurcze wspoczuje tym ludzia strasznie , wlasnie ogladam wiadomosci
Wiem, że niektórzy lekarze idą na rękę pacjntkom i dają skierowanie nawet jak nie ma wskazania jako takiego. Podobno wskazaniem jest tez nadmierny lęk matki o dziecko i stres temu towarzyszący. Ja pogadam z moja ginką jak to wygląda, chociaż wątpie by dała mi skierowanie.
Pewnie lekarze tez są z tego jakoś rozliczani, nie wierze, że nie, bo inaczej co bym im zależało dawac skierowanie...
usg genetyczne 11-14 tydz koszt ok. 150- 200zł
test papaa wraz z obliczeniem ryzyka - 200 zł
wiem, że ceny zależą od miejscowości i od lekarza wykonującego
hmmm dziwne moje siorki mialy po 20 iles lat jak byly w ciazy i kazdy lekarz bez problemu robic te USG ... poczytywalam kilka razy fora rozne i prawie wszystkie dziewczyny niezlazenie od wieku mialy te badania u swoich lekarzy lub lekarzy z polecenia
wiec juz nic nie kumam
to chyba zalezy od tego na kogo sie trafi i tyle
widzialyscie co sie stalo w Nowej Zelandii kurcze wspoczuje tym ludzia strasznie , wlasnie ogladam wiadomosci
Ostatnia edycja: