reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

czesc dziewczyny, jestem tutaj nowa
trafilam tutaj , poniewaz od kilku dni budze sie kolo 4 rano i w akcie desperacji weszlam na doktora googla :) i wpisalam bezsennosc w ciazy :)

no i tak sie stalo , ze skierowalo mnie na wasza stronke

wiec powiem, ze jestem w 7 tygodniu ciazy
i termin mi wypada na okolo 10 pazdziernika i to bedzie moj pierwszy dzidzius :-)

reklama
czesc dziewczyny, jestem tutaj nowa
trafilam tutaj , poniewaz od kilku dni budze sie kolo 4 rano i w akcie desperacji weszlam na doktora googla :) i wpisalam bezsennosc w ciazy :)

no i tak sie stalo , ze skierowalo mnie na wasza stronke

wiec powiem, ze jestem w 7 tygodniu ciazy
i termin mi wypada na okolo 10 pazdziernika i to bedzie moj pierwszy dzidzius :-)

Witaj w naszym gronie...Ja jak na razie to ciągle bym spała...co prawda budzę się w nocy po kilka razy na siusiu...ale potem szybko zasypiam...

Miłego dnia dziewczyny...ja już w pracy...bedę zaglądać co jakiś czas...
Ale dziś zimno...po prostu tragedia.........brr..........samochód rozgrzał mi się dopiero pod pracą..hihi...

atram witamy:). ja od 4 tygodni wstaje o4,5lub jak dobrze pójdzie o 6:-). Do pracy wychodze po 7 wiec ostatnio mam dużo czasu żeby się zebrać. A przydaje się te parę godzin bo czuje się delikatnie mówiąc nie najlepiej. Eh i kto ciąże nazywa stanem błogosławionym....jej efekt tak ale sam "proces" zdecydowanie nie! a może po prostu mam dzisiaj mały kryzys...

Ps.Czy u którakolwiek z Was zauważa żeby brzuch stawał się choć ciut bardziej widoczny? Ja narazie ciągle wyglądam tak samo i zastanawiam się kiedy zacznie się pojawiać :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny !!
Melduje sie juz dziś !!!
Sorki ale tyle tego jest ze troszke mi zejdzie zanim przeczytam to co naprodukowałyście !!!!!
Ja sie czuje bardzo dobrze, za tydzien ide do lekarza bo mój bedzie miec urlop co prawda mialam isc w 8 tygodniu ale jak pójde w 7 to lepiej bede spokojniejsza przynajmniej!!!!

Witam nowe mamusie !!!!!!!!!!!!

mamuśka ja twardo za 3 tyg idę....szybko zleci
nikita twoja macica jest wielkości śliwki, wiec raczej nie ma co się uwidaczniać:p
ale gwaratuje,ze doczekasz sie brzuszka:)

witam nową atram,widzisz wszystkie hasła z google prowadzą na BB :D:D:

Witam się z rana :-)
Cieszę się, że nowych Mam przybywa i serdecznie witam w naszym gronie :-):-):-)

dobranocka - jeśli chodzi o leczenie zębów, ja zawsze chodzę do stomatologa który ma podpisaną umowę z NFZ. Jak nie byłam w ciąży to od 4 (zęba) w zwyż trzeba było płacić za wszystko, kanałówkę itp., wiadomo plomby lepsze w każdym zębie były płatne, ale ostatnio z doświadczenia mojej szwagierki, która jest w ciąży, wiem, ze kanałówkę miała za darmo i to 5 czy jakoś tak, znieczulenie też i plomby nie ma wcale srebrnej tylko białą i to nie była jej jednorazowa wizyta bo już kilkakrotnie była, więc nie wiem, ale do tej pory złotówki nie wydała...
Ja przed ciążą leczyłam, to poszedł majątek, teraz czytałam artykuł, że w okresie ciąży i połogu leczenie stomatologiczne jest refundowane.
Sprawdzę co na to NFZ, ale skoro szwagierka nie płaciła????

Znalazłam takie info na stronie NFZ że oprócz tego co jest refundowane dla nie będących w ciąży dla ciężarnych i kobiet w połogu dostępne jest:

• usunięcie złogów nazębnych – nie częściej niż jeden raz na 6 miesięcy;
  • badania kontrolne – nie częściej niż jeden raz na kwartał;
  • rozszerzone leczenie endodontyczne (kanałowe).
Co do plomby kłócić się nie będę, bo teraz już sama nie wiem, a szwagierka za darmo ma te lepsze???

I jeszcze uzupełnię:
Potwierdzenie prawa do dodatkowych świadczeń

• dla kobiet w ciąży – karta przebiegu ciąży i karta ubezpieczenia zdrowotnego lub karta przebiegu ciąży i dokument stwierdzający tożsamość;
  • dla kobiet w okresie połogu – skrócony odpis aktu urodzenia dziecka i karta ubezpieczenia zdrowotnego lub skrócony odpis aktu urodzenia dziecka i dokument stwierdzający tożsamość;

Ostatnia edycja:
Ja tam tylko lubie upewniać się że wszystko ze mną ok :p. We środę idę na pierwszą wizytę więc może wtedy przestanę panikować....albo dopiero zacznę :)

mamuśka ja twardo za 3 tyg idę....szybko zleci
nikita twoja macica jest wielkości śliwki, wiec raczej nie ma co się uwidaczniać:p
ale gwaratuje,ze doczekasz sie brzuszka:)

witam nową atram,widzisz wszystkie hasła z google prowadzą na BB :D:D:

reklama
Do góry