reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

reklama
Aga juz doczytalam
kurcze a kiedy mialas ostatnia @ i ile trwaly twoje cykle , no i czy byly w miare regularne ??
lekarz pytal sie o to ??
nie mowil nic , ze ciaza mlodsza jest ??

U mnie tez nie było widać na początku nic w pierwszej ciąży, takze nie mart sie za wczasu kiedy bedziesz miała kolejn USG?

ciaza jest dokladnie 6-cio tygodniowa, powiedziala ze macica jest przygotowana na dziecko, ta kieszonka idealnie pasuje do 6 tygodni. A teraz znalazlam cos takiego na internecie "Pęcherzyk długości 14 mm wskazuje na sam początek szóstego tygodnia. Od tego momentu, przez kilka/kilkanaście następnych dni, zarodek powinien rosnąć w tempie 1 mm dziennie i wkrótce się uwidocznić na obrazie USG" zatem mam nadzieje ze bedzie dobrze.

jestem po i niestety nic jeszcze nie ma:-( dziewczyny czy powinnam sie martwic czy spokojnie czekac?

Wydaje mi się, że to wszystko zależy też od przyrostu bety...normy na dany tydzień mają dużą rozpiętość...wg norm, gdzie ja robiłam 3-4 tydzień (od zapłodnienia) 500-10000....a zarodek widać przy becie ok. 1500 czy jakoś tak..wiec być może u Ciebie wolnej przyrasta beta...napewno wszystko jest w porządku...kiedy masz kolejne usg?
Ja muszę zrobić betę jeszcze w sobotę (w środę robiłam, ale juz tak tylko dla siebie...prywatnie...a wyniki otwierałam z bijącym sercem), bo ginka powiedziała, że musi znać poziom, by wiedzieć, czy powinno byc juz coś widać, czy nie...na wizytę idę we wtorek...to będzie 5t2d

Artur Sliwinsk ja widzialam jedna osobe ktorej robil lifting twarzy ,rewelacyjnie 20 lat mniej ,ale bardzo naturalnie.

szczerze to nie slyszalam o tym lekarzu ..

Aga hmm moze lekarz ma kiepskie usg w gabinecie ??
albo fasolka wolniej rosnie ??
z tego co widzialam w tabeli wielkosci plodu w poszczegolych tyg. ciazy to w 6 powinien miec od 2 do 4 mm
wiec moze jak slaba aparatura to nie zaobaczyl nic ??
za ile masz isc znowu do gina ??

bedzie dobrze !!
pisalysmy o becie moze w twoim przypadku byloby dobrze ja zrobic ?? troche by sie wyjasnilo
trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&& , kazda ciaza innaczej sie rozwija !!

reklama
Aga nie martw się - nie można porównywać dwóch ciąż, bo wszystko może być indywidualne. Podobno nawet dopiero w 9 tygodniu może być widoczne serduszko. Trzymam kciuki! Kiedy miałaś ostatnią @?

Do góry