reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

zoszka a marudź ile wlezie ja pozwalam i również liczę na wyrozumiałość gdy ja zacznę sobie marudzić, a marudzić to ja potrafię...

Nie wiem czy przytyłam, nie posiadam wagi hihihi, sprytny sposób bo jak tyję to udaję, że za ciasne spodnie to przez pranie :-) ale teraz przyrząd ten nabędę, bo chcę kontrolować wagę, tzn sprawdzać czy nie przybieram za dużo, ale z drugiej strony co to da, przecież nie będę się odchudzać.... Po spodniach widzę, że w pasie jestem szersza...

Jeśli chodzi o pracę, ostatnio też mówiłam, myślałam że tak do 8 miesiąca i co, od 12 tc byłam na zwolnieniu, teraz się okaże w poniedziałek...

reklama
Hehe dlatego ja nie szukalam w necie tylko wpadlam wam pomarudzic;p i mam nadz ze mnie za to nie wygonicie:-D

Jestem mega glodna ale obiad za 2h wiec sie nie chce napychac ble czym!! Czy ktoras juz utyla? Chodzi mi nie o wyglad tylko o wage;)

ja utylam ;) ale ubrania i spodnie pasuja , wiec nie wiem moze to przez to , ze mam straszne wzdecia :/ no i piersi pelniejsze i moze to sie wydac smieszne , ale ja naprawde mam juz brzuszek wiekszy :) nawet jak na czczo stane przezd lustrem to juz idac go i to sporo , bo ja wczesniej bylam chuda w pasie i zebra widac bylo , a teraz wystaje taki szpic pod pepkiem i nad tez jest wiecej cialka ...

mam tez natkie hmm niezbyt smaczne pytanie .... czytalam , ze w ciazy zatwardzenia mecza i tak mialam chyba jeden dzien , a teraz chodze czesciej , ale nie mam rozwolnienia , tylko jakby wiecej razy se zalatwiam niz wczesniej
ma ktoras z was tak ?? ;)

nie, ale ogólnie to mnie zatwardzenia męczą, pytałam lekarza czy mogę błonnik na to np colon i powiedział że nie zaszkodzi, ale ogólnie doradził, pestki z dyni itp. Uwaga pestki z dyni, skoro jesteśmy przy "tylnym" temacie, dobre w ciąży są również na owsiki, i jest to bezpieczne, a problem ten się lubi pojawiać, zwłaszcza jak ktoś ma małe dzieci (tzn problem ten nie musi występować, ale...) do tego dobra jest też kuracja z kapusty kiszonej i ogórków kiszonych - przepraszam, że ja tak z tym wyskoczyłam...

a na mnie na zatwardzenia nic nie działa tak dobrze, jak frytki smażone na oleju...
teraz jem więcej warzyw i owoców i problem się uregulował...

Asionek- ja też od paru dni biegam do ubikacji częściej, zaparcia w ciąży to częsty problem ale dopiero około 4 lub 5 miesiąca w moim przypadku tak było, ale szybko z nimi wygrałam :-)

Ja wrecz przeciwnie, latam czesciej, czasem nawet dwa razy dziennie ale wszystko normalnie wiec sie nie martwie bo to oznaka dobrej przemiany materii chyba;)

Co do brzuszka to ja mam wzdecia wieczorem, wiec moze przez to wydaje sie wiekszy no i moze troche tluszczyku nabral bo sie nie ograniczam. Waga stoi chyba, raz w gore raz w dol, w zaleznosci od dnia, ilosci wody w organizmie itp. Ja mimo wszystko przerzucilam sie na luzniejsze spodnie, zeby nie uciskac.

Co do biustu to moj sie nie miesci praktycznie w moje staniki;/ na razie je nosze jeszcze ale musze pomyslec o wiekszym, bo jak zdejmuje to mam szramy na piersiach od szwow. A rozmiar to ja mialam 65DD lub 65EE = 30DD lub 30E!

Witam.
zaczne od tego że jestem w ciązy i dopiero zaczynam pisać na forum także dużo jeszcze nie wiem
jak coś zrobie nie tak to z góry przepraszam
postanowiłam sie zalogować aby radośnie przezyć te juz 8 miesięcy.

Będe starać sie wpadac jak najczesciej chociaz mam dużo obowiazków i zajec przy moim 6- miesiecznym Michasiu.

A coś o mnie to mam 24 lat i od dwóch jestem szczęsliwą żoną swojego męza jak już napisałam mamy 6 miesiecznego synka ( za 3 dni konczy 6 misiecy)
wczoraj zrobiłam test i wyszedł pozytywny, nie planowalismy drugiego dziecka ale jakos damy sobie rade
ciąze z Michaśiem nie wspominam dobrze od początku sie czułam sie dobrze i ponad połowe przelezałam w szpitalu
oby tym razem było lepiej

Ostatnia edycja:
reklama
Hej,ja narazie nic nie przytylam,ale tez nie mam apetytu.Jedyna roznica w przyzwyczajeniach jedzeniowych,to slodkie sniadania.Do ej pory nutela itp.mogly dla mnie nie istniec.A przed chwila wrabalam dwa batony.Jak tsk dalej pojdzie to napewno przytyje ja slon.Moja sasiadka jest w 22 tyg.Od paru lat jest wegetarianka,a teraz wsuwa mieso jak ta lala.Mowila mi ze marzy o tatarze ,ale i tak w ciazy nie wolno i sie meczy

Do góry