reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

zoszka a marudź ile wlezie ja pozwalam i również liczę na wyrozumiałość gdy ja zacznę sobie marudzić, a marudzić to ja potrafię...

Nie wiem czy przytyłam, nie posiadam wagi hihihi, sprytny sposób bo jak tyję to udaję, że za ciasne spodnie to przez pranie :-) ale teraz przyrząd ten nabędę, bo chcę kontrolować wagę, tzn sprawdzać czy nie przybieram za dużo, ale z drugiej strony co to da, przecież nie będę się odchudzać.... Po spodniach widzę, że w pasie jestem szersza...

Jeśli chodzi o pracę, ostatnio też mówiłam, myślałam że tak do 8 miesiąca i co, od 12 tc byłam na zwolnieniu, teraz się okaże w poniedziałek...

reklama
Hehe dlatego ja nie szukalam w necie tylko wpadlam wam pomarudzic;p i mam nadz ze mnie za to nie wygonicie:-D

Jestem mega glodna ale obiad za 2h wiec sie nie chce napychac ble czym!! Czy ktoras juz utyla? Chodzi mi nie o wyglad tylko o wage;)

ja utylam ;) ale ubrania i spodnie pasuja , wiec nie wiem moze to przez to , ze mam straszne wzdecia :/ no i piersi pelniejsze i moze to sie wydac smieszne , ale ja naprawde mam juz brzuszek wiekszy :) nawet jak na czczo stane przezd lustrem to juz idac go i to sporo , bo ja wczesniej bylam chuda w pasie i zebra widac bylo , a teraz wystaje taki szpic pod pepkiem i nad tez jest wiecej cialka ...

mam tez natkie hmm niezbyt smaczne pytanie .... czytalam , ze w ciazy zatwardzenia mecza i tak mialam chyba jeden dzien , a teraz chodze czesciej , ale nie mam rozwolnienia , tylko jakby wiecej razy se zalatwiam niz wczesniej
ma ktoras z was tak ?? ;)

nie, ale ogólnie to mnie zatwardzenia męczą, pytałam lekarza czy mogę błonnik na to np colon i powiedział że nie zaszkodzi, ale ogólnie doradził, pestki z dyni itp. Uwaga pestki z dyni, skoro jesteśmy przy "tylnym" temacie, dobre w ciąży są również na owsiki, i jest to bezpieczne, a problem ten się lubi pojawiać, zwłaszcza jak ktoś ma małe dzieci (tzn problem ten nie musi występować, ale...) do tego dobra jest też kuracja z kapusty kiszonej i ogórków kiszonych - przepraszam, że ja tak z tym wyskoczyłam...

a na mnie na zatwardzenia nic nie działa tak dobrze, jak frytki smażone na oleju...
teraz jem więcej warzyw i owoców i problem się uregulował...

Asionek- ja też od paru dni biegam do ubikacji częściej, zaparcia w ciąży to częsty problem ale dopiero około 4 lub 5 miesiąca w moim przypadku tak było, ale szybko z nimi wygrałam :-)

Ja wrecz przeciwnie, latam czesciej, czasem nawet dwa razy dziennie ale wszystko normalnie wiec sie nie martwie bo to oznaka dobrej przemiany materii chyba;)

Co do brzuszka to ja mam wzdecia wieczorem, wiec moze przez to wydaje sie wiekszy no i moze troche tluszczyku nabral bo sie nie ograniczam. Waga stoi chyba, raz w gore raz w dol, w zaleznosci od dnia, ilosci wody w organizmie itp. Ja mimo wszystko przerzucilam sie na luzniejsze spodnie, zeby nie uciskac.

Co do biustu to moj sie nie miesci praktycznie w moje staniki;/ na razie je nosze jeszcze ale musze pomyslec o wiekszym, bo jak zdejmuje to mam szramy na piersiach od szwow. A rozmiar to ja mialam 65DD lub 65EE = 30DD lub 30E!

Witam.
zaczne od tego że jestem w ciązy i dopiero zaczynam pisać na forum także dużo jeszcze nie wiem
jak coś zrobie nie tak to z góry przepraszam
postanowiłam sie zalogować aby radośnie przezyć te juz 8 miesięcy.

Będe starać sie wpadac jak najczesciej chociaz mam dużo obowiazków i zajec przy moim 6- miesiecznym Michasiu.

A coś o mnie to mam 24 lat i od dwóch jestem szczęsliwą żoną swojego męza jak już napisałam mamy 6 miesiecznego synka ( za 3 dni konczy 6 misiecy)
wczoraj zrobiłam test i wyszedł pozytywny, nie planowalismy drugiego dziecka ale jakos damy sobie rade
ciąze z Michaśiem nie wspominam dobrze od początku sie czułam sie dobrze i ponad połowe przelezałam w szpitalu
oby tym razem było lepiej

Ostatnia edycja:
reklama
Hej,ja narazie nic nie przytylam,ale tez nie mam apetytu.Jedyna roznica w przyzwyczajeniach jedzeniowych,to slodkie sniadania.Do ej pory nutela itp.mogly dla mnie nie istniec.A przed chwila wrabalam dwa batony.Jak tsk dalej pojdzie to napewno przytyje ja slon.Moja sasiadka jest w 22 tyg.Od paru lat jest wegetarianka,a teraz wsuwa mieso jak ta lala.Mowila mi ze marzy o tatarze ,ale i tak w ciazy nie wolno i sie meczy

Do góry