reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

ja pracuje u mamy na cały etat od września, mam umowe na 24 miesiące i mam zamiar pracowac do 31 sierpnia, by po skończeniu umowy zalapać się na kuronia. Mysle, ze zus nie przyczepi sie do mnie ze ja u rodziny pracuje i nie bedzie problemów z macierzyńskim, tym bardziej, ze w ciąże zaszlam w 6 tym miesiacu pracy, a zanim pójde na zwolnienie bedzie rok skladek i koniec 7 mego miesiaca.

zus nie powinien Ci robić żadnego problemu pomimo że pracujesz u mamy, bo zaczełaś pracę dużo przed ciążą

zoszka- jak Ci tylko zdrowie pozwoli to pracuj sobie jak masz taką możliwość, ja przy tobie to straszny leń jestem , ale dla mnie też nie ma stanowiska w pracy

reklama
Nati ale ja nie mam dziecka;p jak mi zdrowie pozwoli to chce, bo lubie i odloze zawsze troszke kasy na potem a wiadomo ile to wydatkow przy pierwszym jest, pozatym ja bym nie dala rady w domu. jak jestem chora to juz trzeciego dnia swiruje..takze to dla mojego zdrowia psychicznego;D

Asionek tak poronilam..
No ja wcale sie nie prosilam o ta bete, on mi kazal to poszlam, komus musze ufac i sie kogos sluchac, tylko nie powinnam podchodzic tak emocjonalnie, ale juz sie uspokoilam;) najchetniej wcale bym nie robila, bo szkoda nerwow no ale coz jak mnie lekarz poprosil to juz zrobilam.

może widzi ku temu jakieś podstawy,skoro od początku ciąża jest młodsza...
oby były dobre wieści!!!
Asionek po becie masz pewność,ze towja fasola sie dobrze rozwija

Ja też będę pracowała ile się da...myślę, że jak siły pozwolą, to tylko październik spędzę w domku...no i oczywiście jakis urlop latem..:)

Dzieki za kalkulator, tylko ja sie nie mieszcze bo bete robilam dluugo po owulacji;/ chociaz tez nie wiem dokladnie kiedy byla owulacja ale musiala byc jeszcze pozniej niz mysle.. a wyszlo mi 2-Day Increase: lower than normal

No i teoretycznie sie wie czy prawidlowo sie rozwija a praktycznie ja po tych wynikach i tak nic nie wiem;p no ale moze bedzie dobrze.

Ostatnia edycja:
może widzi ku temu jakieś podstawy,skoro od początku ciąża jest młodsza...
oby były dobre wieści!!!
Asionek po becie masz pewność,ze towja fasola sie dobrze rozwija

ja wiem po co jest beta ;))
mi chodzilo o to , ze jak w przypadku Zoszki , to tylko stresuje :( a po co narazac sie na dodatkowe stresy skoro to i tak nic za bardzo nie da ??
ale kazdy robi jak chce i tyle ;)

zoszka na pewno jest dobrze, lekarz zrobi interpretacje, bo się na tym zna i wszystko połączy w całość, a my to tylko panikujemy bo tu się nie zgadza, tam się nie zgadza o atu powinno być tak, a później co - ja tak usłyszałam - o z czym Pani te wyniki porównywała, akurat u mnie przy innych badaniach rąbnęły mi się oznaczenia i tabelki i wyszło zupełnie co innego, a było prawidłowo.... a stresior na maksa bo w necie szukałam wszystkiego...

Hehe dlatego ja nie szukalam w necie tylko wpadlam wam pomarudzic;p i mam nadz ze mnie za to nie wygonicie:-D

Jestem mega glodna ale obiad za 2h wiec sie nie chce napychac ble czym!! Czy ktoras juz utyla? Chodzi mi nie o wyglad tylko o wage;)

reklama
Do góry