reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

Hejka dziewczyny.....ja właśnie wróciłam z mojej pracy...byłam na badaniach....kurde babeczki nie chciały mnie wypuścić...:-D ii tylko proszą żebym wróciła do pracy...aż mi było mega miło....czuję dzisiaj suuper i zaraz musze zacząć sprzątać bo dziewczyny do mnie przychodzą dzisiaj....babskie spotkanie....aa co tam u was??

widzę że rudson przechodzi mały kryzys...nie martw się nie denerwuj....będzie dobrze bidulku

aa mamuśka jak się dzisiaj czuje??

reklama
u mnie wie brat, ktory mieszka ze mna, przyjaciolka tez z irlandii i to wszystko - rodzicom powiemy po usg - bo przez skype to glupio :-) a pozniej juz bede sie chwalic :tak:

musze niezle kombinowac, bo ja piwosz jestem - i teraz albo ze musze prowadzic auto - albo ze antybiotyk, zeby sie nikt nie zorientowal :-p

cytryna - a do polski nie mozesz??? ja jak tylko pogadam z ginka - od razu kupuje bilet na 12 tydzien - bo to wazne usg - a mi laskawie zrobia tutaj miedzy 18 a 22 tygodniem (moga sie wypchac na 18 tydzien tez lece do polski!!). nie dosc ze kosztowne to meczace (do dublina na lotnisko mam 3 godziny autem) - ale dla wlasnego spokoju warto :tak:

poprosze o kopa - cora ma dzis wieczorem wystepy i musze sie spakowac, bo pozniej nie bedzie kiedy :baffled: ona teraz w szkole a ja przy kompie :sorry:

a ja mialam juz 2 sny o tym jak mowie rodzinie o ciazy a oni nie wykazuja entuzjazmu, wrecz przeciwnie. chyba mnie strach oblecial

aaaa to gratuluje :) kiedy do lekarza?
a co do mdlosci nie kazda dopadaja. moja kolezanka wcale ich nie miala, malo tego - nie draznily jej zadne zapachy. pozazdroscic

do lekarza hmm cos ok 7 tyg teraz i tak mi nic nie powie, a w ciazy mdłosci miałam od 5 tyg (myslałam że to jelitówka) aż do końca. Ostaniego pawia puściłam na porodówce. Okropność.

Rabbit witaj kochanie :*:*:*:* Ale sie ciesze ze czujesz sie wyśmienicie !!!!!!!!!!!!!!! na szczęście teraz bedzie juz tylko lepiej, brzuszek bedzie rosnąć, dzieciaczki bedą sie rozpychać ani sie obejrzysz a juz bedziesz tulic swoje pociechy !!!!!!!! To dzis dzień zleci Ci bardzo miło !!! i bardzo dobrze, !!!!!!!!!!!:D:D
ja sie czuje świetnie !!!! mam tyle energi i chęci do życia jak nigdy !!!!!!!!!!!!!!!! energia mnie rozpiera , z dnia na dzien jestem coraz bardziej szczęśliwa mimo ze jeszcze nie widziałam fasolki to wiem ze wszystko jest dobrze i tak zostanie !!!!!!!!!!!!!!! trzeba myślec pozytywnie !!!!!!!!!!!!!!!! :-)około 7 marca wybieram sie do lekarza !! :D:D

wspolczuje, obys teraz sie tak sie meczyla. ja musze udawac ze mam problemy zoladkowe, zeby nie wzbudzac podejrzen

mamuska zazdroszcze humoru :)

ja mam czasem wrażenie jakby mi brzuch troszkę drętwiał...czy to normlane?? nic nie boli,tylko takie dziwne uczucie.
w pierwszej ciąży nie pamietam czy takie coś mialam...koleżanka mnie nastraszyła,ze to skurcze....
macie czasem coś takiego?

cześć
Dziewczyny moja mama ma firme rodzinną i ma sowja grupe ubezpieczen w Pzu - niewielka 3 osoby, ja jestem zatrudniona u mamy, czy jak ja dołącze do grupy w 6 tym miesiacu ciazy to dostane kase?? a czy mój mąż tez moze dołączyc do grupy mamy? dodam, ze w grupie jest mama siostra i brat. siostra dostała kase za ur dziecka ale ona 6 mcy płaciła składke. brat i siostra nie sa zatrudnieni u mamy.

Ja mam indywidualne ubezp z pzu od dawna, mąż ma grupowe w pracy. KAse obojke dostaniemy bo okres karencji minął dawno, u mnie było to 9 mcy u M nie wiem.

Dziekuje za odp

Jak dołączasz do jakiegokolwiek ubezpieczenia to obowiazuje Cię 9 miesiecy karencji na ciażę.
Wyjątek jest wtedy, kiedy całe ubezpieczenie, wszystkich uczestników jest dopiero zawiazywane i Ty jesteś wśród nich.

Cisnienie znow 89/60 , musze wypic mala kawe z duza iloscia mleka bo sie przewroce...
Monika, ja całą poprzednią ciążę miałam ciśnienie 90/60, a czasem i mniej... Ponoć to wymarzona sytuacja dla ciężarnej :-) Mi tam to nie robi różnicy, bo przy takim ciśnieniu dobrze się czuję. Gorzej jak robi się wyższe, to wtedy mnie głowa boli. A co do jedzenia to nadal wszystko dla mnie smakuje jak mydło i gdyby nie to, ze antybiotyku nie wolno brać na pusty żołądek to w ogóle bym nie jadła....

pewnie poczekam do tego 8 tygodnia i pójde ok 7 marca !! Pewnie bedzie tak ze ostatnia zrobie to usg !!!!!!!!!

Nie ostatnia - ja mam pierwszą wizytę 11 marca, po południu :-)

reklama
ja mam ciagle bol jak na zblizajacy sie okres... nie wiem ile to jeszcze potrwa, ale chyba jest wszystko ok skoro nie ustaje

rabbit nie tylko tobie, prawie w ogole nie umiem go wciagnac

Do góry