reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Hejka dziewczyny.....ja właśnie wróciłam z mojej pracy...byłam na badaniach....kurde babeczki nie chciały mnie wypuścić...:-D ii tylko proszą żebym wróciła do pracy...aż mi było mega miło....czuję dzisiaj suuper i zaraz musze zacząć sprzątać bo dziewczyny do mnie przychodzą dzisiaj....babskie spotkanie....aa co tam u was??

widzę że rudson przechodzi mały kryzys...nie martw się nie denerwuj....będzie dobrze bidulku

aa mamuśka jak się dzisiaj czuje??

reklama
u mnie wie brat, ktory mieszka ze mna, przyjaciolka tez z irlandii i to wszystko - rodzicom powiemy po usg - bo przez skype to glupio :-) a pozniej juz bede sie chwalic :tak:

musze niezle kombinowac, bo ja piwosz jestem - i teraz albo ze musze prowadzic auto - albo ze antybiotyk, zeby sie nikt nie zorientowal :-p

cytryna - a do polski nie mozesz??? ja jak tylko pogadam z ginka - od razu kupuje bilet na 12 tydzien - bo to wazne usg - a mi laskawie zrobia tutaj miedzy 18 a 22 tygodniem (moga sie wypchac na 18 tydzien tez lece do polski!!). nie dosc ze kosztowne to meczace (do dublina na lotnisko mam 3 godziny autem) - ale dla wlasnego spokoju warto :tak:

poprosze o kopa - cora ma dzis wieczorem wystepy i musze sie spakowac, bo pozniej nie bedzie kiedy :baffled: ona teraz w szkole a ja przy kompie :sorry:

a ja mialam juz 2 sny o tym jak mowie rodzinie o ciazy a oni nie wykazuja entuzjazmu, wrecz przeciwnie. chyba mnie strach oblecial

aaaa to gratuluje :) kiedy do lekarza?
a co do mdlosci nie kazda dopadaja. moja kolezanka wcale ich nie miala, malo tego - nie draznily jej zadne zapachy. pozazdroscic

do lekarza hmm cos ok 7 tyg teraz i tak mi nic nie powie, a w ciazy mdłosci miałam od 5 tyg (myslałam że to jelitówka) aż do końca. Ostaniego pawia puściłam na porodówce. Okropność.

Rabbit witaj kochanie :*:*:*:* Ale sie ciesze ze czujesz sie wyśmienicie !!!!!!!!!!!!!!! na szczęście teraz bedzie juz tylko lepiej, brzuszek bedzie rosnąć, dzieciaczki bedą sie rozpychać ani sie obejrzysz a juz bedziesz tulic swoje pociechy !!!!!!!! To dzis dzień zleci Ci bardzo miło !!! i bardzo dobrze, !!!!!!!!!!!:D:D
ja sie czuje świetnie !!!! mam tyle energi i chęci do życia jak nigdy !!!!!!!!!!!!!!!! energia mnie rozpiera , z dnia na dzien jestem coraz bardziej szczęśliwa mimo ze jeszcze nie widziałam fasolki to wiem ze wszystko jest dobrze i tak zostanie !!!!!!!!!!!!!!! trzeba myślec pozytywnie !!!!!!!!!!!!!!!! :-)około 7 marca wybieram sie do lekarza !! :D:D

wspolczuje, obys teraz sie tak sie meczyla. ja musze udawac ze mam problemy zoladkowe, zeby nie wzbudzac podejrzen

mamuska zazdroszcze humoru :)

ja mam czasem wrażenie jakby mi brzuch troszkę drętwiał...czy to normlane?? nic nie boli,tylko takie dziwne uczucie.
w pierwszej ciąży nie pamietam czy takie coś mialam...koleżanka mnie nastraszyła,ze to skurcze....
macie czasem coś takiego?

cześć
Dziewczyny moja mama ma firme rodzinną i ma sowja grupe ubezpieczen w Pzu - niewielka 3 osoby, ja jestem zatrudniona u mamy, czy jak ja dołącze do grupy w 6 tym miesiacu ciazy to dostane kase?? a czy mój mąż tez moze dołączyc do grupy mamy? dodam, ze w grupie jest mama siostra i brat. siostra dostała kase za ur dziecka ale ona 6 mcy płaciła składke. brat i siostra nie sa zatrudnieni u mamy.

Ja mam indywidualne ubezp z pzu od dawna, mąż ma grupowe w pracy. KAse obojke dostaniemy bo okres karencji minął dawno, u mnie było to 9 mcy u M nie wiem.

Dziekuje za odp

Jak dołączasz do jakiegokolwiek ubezpieczenia to obowiazuje Cię 9 miesiecy karencji na ciażę.
Wyjątek jest wtedy, kiedy całe ubezpieczenie, wszystkich uczestników jest dopiero zawiazywane i Ty jesteś wśród nich.

Cisnienie znow 89/60 , musze wypic mala kawe z duza iloscia mleka bo sie przewroce...
Monika, ja całą poprzednią ciążę miałam ciśnienie 90/60, a czasem i mniej... Ponoć to wymarzona sytuacja dla ciężarnej :-) Mi tam to nie robi różnicy, bo przy takim ciśnieniu dobrze się czuję. Gorzej jak robi się wyższe, to wtedy mnie głowa boli. A co do jedzenia to nadal wszystko dla mnie smakuje jak mydło i gdyby nie to, ze antybiotyku nie wolno brać na pusty żołądek to w ogóle bym nie jadła....

pewnie poczekam do tego 8 tygodnia i pójde ok 7 marca !! Pewnie bedzie tak ze ostatnia zrobie to usg !!!!!!!!!

Nie ostatnia - ja mam pierwszą wizytę 11 marca, po południu :-)

reklama
ja mam ciagle bol jak na zblizajacy sie okres... nie wiem ile to jeszcze potrwa, ale chyba jest wszystko ok skoro nie ustaje

rabbit nie tylko tobie, prawie w ogole nie umiem go wciagnac

Do góry