reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Chwilę się pokręciłam...i teraz naprawdę idę spać..tak wiec odezwę się jutro rano...
Dobrej nocki mamusie...

Hej dziewczynki!
Ja dopiero nadrobilam... ostatnio nadrabiam 30min codzien tyle piszecie;p
kachutka bardzo mi przykro:( trzymaj sie jakos!
Gratuluje kobitkom ktore uslyszaly serduszka, ale to musi byc piekny moment
Linnea ja Cie rozumiem, tez mam schize i sie boje po poronieniu... ale musi byc dobrze.
jutro mam dokladnie ten dzien ciazy w ktorym poronilam, takze tym bardziej schizuje i boje sie jutra!
Co do humorów to ja wczoraj wieczorem usiadlam w lazience i sie rozplakalam, ze nie wiem jak dam rade itp [ a to planowana ciaza] po czym poszlam spac. takie hustawki mam. co do objawow to ja czuje sie bardzo dobrze, tyle ze piersi mi ciaza i bola i urosly chyba o rozmiar, wszystkie staniki za male!!! [co cieszy mojego meza;p] Jedyne co mnie meczy to bole glowy doslownie codziennie!
Jutro ide na druga bete i odbieram wczorajsza, ciekawa jestem jak przyrasta.

Hopee slodkich snow ;) do jutra

Zoszka bedzie dobrze jutro !!! ja ide do gina i tez sie boje troche .... ale tlumacze sobie , ze musi byc dobrze !!!

czekam na YCD uwielbiam ten program ;) od razu mowie , ze ja ogladam na ITVN , dla emigrantow i teraz sa powtorki , ale ja akurat nie widzialam tej czesci :)

Zoszka, to tym bardziej trzymam kciukasy za jutro!!!! :* potem to już z górki :-)

a czy pracodawca ma obowiązek odprowadzać skłądki na ubezpieczenie pracownika ?? Bo H*j wie jak to jest z szefem męża, jest on prywaciarzem , a dzis był mąż u niego i powiedział ze zaniesie papiery w poniedziałek w zwiazku z ubezpieczeniem grupowym z Pzu , wiec teraz sie zastanawiam czy w ogóle cos wczesniej odprowadzał na jakies ubezpieczenie czy nie !!!!!!!!!!!!

Jak nie odprowadzał, to możesz go pozwać do sądu :-)

Aha, zapytałam sąsiadki od ubezpieczeń o te ubezpieczenie i jest jeden wyjątek, kiedy karencja nie obowiazuje 9 miesiecy na urodzenie dziecka, i wypłacą Ci ubezpieczenie pomimo ze ubezpieczysz sie np. w 6 mcu ciąży. To wypadek, kiedy zakłada się takie ubezpieczenie (ogólne) dla całej grupy pracowników i kobieta w ciazy jest wśród nich. Wtedy pomimo tego, że okres do urodzenia dziecka jest tak krótki, to ubezpieczycielowi opłaca się (ze względu na tak dużą liczbę osób) ubezpieczyć także tę cieżarną i wypłacić jej ubezpieczenie. Ale to tylko w takiej sytuacji, a nie tak jak pisałaś - żeby się "dopisać" do męża, jak ja to na przykład zrobiłam.

Dobranocka skarbie bede bardzo wdzieczna jak masz taką możliwość zeby zapytac co i jak, moze podpowie gdzie sie ubezpieczyc nawet indywidualnie zeby okres karencji wynosił np te 6 miesięcy , bo ja czytałam ze np pracodawca męża moze tez odprowadzac za mnie składki z tego ubezpieczenia grupowego gdybym przystąpiła , ale to w necie różnie ludzie piszą , dlatego nie sugeruje sie tym!!!!!!!!

A poza tym szef męża to H*J złamany i w cale sie nie zdziwie jak w ogóle nie odprowadzał zadnej składki !!!!!!!!!!!!!

cześć
Dziewczyny moja mama ma firme rodzinną i ma sowja grupe ubezpieczen w Pzu - niewielka 3 osoby, ja jestem zatrudniona u mamy, czy jak ja dołącze do grupy w 6 tym miesiacu ciazy to dostane kase?? a czy mój mąż tez moze dołączyc do grupy mamy? dodam, ze w grupie jest mama siostra i brat. siostra dostała kase za ur dziecka ale ona 6 mcy płaciła składke. brat i siostra nie sa zatrudnieni u mamy.

Ja mam indywidualne ubezp z pzu od dawna, mąż ma grupowe w pracy. KAse obojke dostaniemy bo okres karencji minął dawno, u mnie było to 9 mcy u M nie wiem.

Dziekuje za odp

witajcie
widzę ze fasolkę jednej Mikusi zastapiła druga:) super GRATULUJE MIKUSIA84:)

KACHUTKA- BARDZO MI PRZYKRO:( JA DZISIAJ ZOSTAŁAM WYPISANA ZE SZPITALA PO ŁYŻECZKOWANIU:(:-:)-:)-:)-:)-:)-(

Asionek - nawet nie mów nic o jakiejs "złej" liscie bo Ci krzywdę zrobię :);-);-);-)

trzymam za Was wszystkie kciuki bo mimo krótko trwajacej ciąży z Wami się związałam:) no coż musze jednak odejsc i poczekać na swój miesiąc..

pozdrawiam

reklama
Do góry