reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

a co do bety to znalazlam : wypowiedź ginka

Co 3 dni wrasta o 100 % do 8-9 tygodnia czyli np. jeżeli dziś jest 10000 to za 3 dni powinno być 20 000, a po kolejnych trzech dniach 40 000. Jeżeli przyrosty są większe, ale idące w kilkaset tysięcy - sugeruję USG)

reklama
Dziewczyny orientuje sie któraś może czy moge sie teraz dopisać do ubezpieczenia w pracy mojego męża i np po porodzie dostać z tego tytułu kase????? Nie znam sie na tym , i nie wiem jak to z tym jest !!!!

słyszałam gdzies ze jak np ubezpieczy mnie mój w grupowym ubezpieczeniu to ma okresu karencji ale jak to jest to cholera nie wiem

słyszałam gdzies ze jak np ubezpieczy mnie mój w grupowym ubezpieczeniu to ma okresu karencji ale jak to jest to cholera nie wiem

chyba,życie było by za piękne jeśli kobieta bedac w ciąży brala dodatkowe ubezp.
ale możesz zapytać,bo w sumie jest dość wcześnie,wiec niby teoretycznie możesz nie wiedzieć,że jesteś w ciąży

mamuśka- twój na pewno dostanie, ale o siebie musisz się dopytać, jeżeli płaci składki rodzinne to powinnaś w tedy dostać kasę , ja płacę małą stawkę i chyba sobie podniosę żeby więcej kasy wżąć hehe

Dziewczyny orientuje sie któraś może czy moge sie teraz dopisać do ubezpieczenia w pracy mojego męża i np po porodzie dostać z tego tytułu kase????? Nie znam sie na tym , i nie wiem jak to z tym jest !!!!
mamuska,czy Ty mowisz o takim dodatkowym ubezpieczeniu jakie placi Twoj maz?Ja jak sie przyjmowalam do pracy to dostalam na miejscu oferte z PZU z ubezpieczeniem na rozne okazje.Narodziny dziecka tez tam byly.Jesli Twoj placi takie dodatkowe ubezpieczenie to nie wiem w jaki sposob Ty mozesz sie dopisac...Przeciez on wtedy dostanie kase z tytulu urodzenia sie dzidziusia jako jego tato:)

Chyba ze mowisz o innym ubezpieczeniu...:*

kachutka,przytulam!!!!!:*

Niestety muszę Cię zasmucić. Nie możesz się dopisać... Karencja jest 9 miesięczna. Wiem, bo miałam taką sytuację, że M. zgłosił w swojej pracy w grudniu że od stycznia mają odprowadzać składki na mnie także, a 15 stycznia już byłam w ciąży! Urodziłam 3 października a do końca września była karencja :-) Gdybym pospieszyła się o te 3 dni, lub urodziła wcześniaka, to z kasy byłyby nici! No chyba że udowodniłabym że to wcześniak, czyli miała papier na to, że wcześniej NIE BYŁAM w ciaży, że zaszłam DOKŁADNIE 15 stycznia, a nie parę dni wcześniej. A ja wcześniej przecież do gina nie latałam! Także nie miałabym jak tego udowodnić. A ubezpiecznie zrobi WSZYSTKO żeby kasy nie wypłacić.

Agadaria, w takiej sytuacji ubezpiecznie wypłaciło kasę zarówno mi jak i meżowi, dwie kwoty!

reklama
a czy pracodawca ma obowiązek odprowadzać skłądki na ubezpieczenie pracownika ?? Bo H*j wie jak to jest z szefem męża, jest on prywaciarzem , a dzis był mąż u niego i powiedział ze zaniesie papiery w poniedziałek w zwiazku z ubezpieczeniem grupowym z Pzu , wiec teraz sie zastanawiam czy w ogóle cos wczesniej odprowadzał na jakies ubezpieczenie czy nie !!!!!!!!!!!!

Do góry