reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

a co do bety to znalazlam : wypowiedź ginka

Co 3 dni wrasta o 100 % do 8-9 tygodnia czyli np. jeżeli dziś jest 10000 to za 3 dni powinno być 20 000, a po kolejnych trzech dniach 40 000. Jeżeli przyrosty są większe, ale idące w kilkaset tysięcy - sugeruję USG)

reklama
Dziewczyny orientuje sie któraś może czy moge sie teraz dopisać do ubezpieczenia w pracy mojego męża i np po porodzie dostać z tego tytułu kase????? Nie znam sie na tym , i nie wiem jak to z tym jest !!!!

słyszałam gdzies ze jak np ubezpieczy mnie mój w grupowym ubezpieczeniu to ma okresu karencji ale jak to jest to cholera nie wiem

słyszałam gdzies ze jak np ubezpieczy mnie mój w grupowym ubezpieczeniu to ma okresu karencji ale jak to jest to cholera nie wiem

chyba,życie było by za piękne jeśli kobieta bedac w ciąży brala dodatkowe ubezp.
ale możesz zapytać,bo w sumie jest dość wcześnie,wiec niby teoretycznie możesz nie wiedzieć,że jesteś w ciąży

mamuśka- twój na pewno dostanie, ale o siebie musisz się dopytać, jeżeli płaci składki rodzinne to powinnaś w tedy dostać kasę , ja płacę małą stawkę i chyba sobie podniosę żeby więcej kasy wżąć hehe

Dziewczyny orientuje sie któraś może czy moge sie teraz dopisać do ubezpieczenia w pracy mojego męża i np po porodzie dostać z tego tytułu kase????? Nie znam sie na tym , i nie wiem jak to z tym jest !!!!
mamuska,czy Ty mowisz o takim dodatkowym ubezpieczeniu jakie placi Twoj maz?Ja jak sie przyjmowalam do pracy to dostalam na miejscu oferte z PZU z ubezpieczeniem na rozne okazje.Narodziny dziecka tez tam byly.Jesli Twoj placi takie dodatkowe ubezpieczenie to nie wiem w jaki sposob Ty mozesz sie dopisac...Przeciez on wtedy dostanie kase z tytulu urodzenia sie dzidziusia jako jego tato:)

Chyba ze mowisz o innym ubezpieczeniu...:*

kachutka,przytulam!!!!!:*

Niestety muszę Cię zasmucić. Nie możesz się dopisać... Karencja jest 9 miesięczna. Wiem, bo miałam taką sytuację, że M. zgłosił w swojej pracy w grudniu że od stycznia mają odprowadzać składki na mnie także, a 15 stycznia już byłam w ciąży! Urodziłam 3 października a do końca września była karencja :-) Gdybym pospieszyła się o te 3 dni, lub urodziła wcześniaka, to z kasy byłyby nici! No chyba że udowodniłabym że to wcześniak, czyli miała papier na to, że wcześniej NIE BYŁAM w ciaży, że zaszłam DOKŁADNIE 15 stycznia, a nie parę dni wcześniej. A ja wcześniej przecież do gina nie latałam! Także nie miałabym jak tego udowodnić. A ubezpiecznie zrobi WSZYSTKO żeby kasy nie wypłacić.

Agadaria, w takiej sytuacji ubezpiecznie wypłaciło kasę zarówno mi jak i meżowi, dwie kwoty!

reklama
a czy pracodawca ma obowiązek odprowadzać skłądki na ubezpieczenie pracownika ?? Bo H*j wie jak to jest z szefem męża, jest on prywaciarzem , a dzis był mąż u niego i powiedział ze zaniesie papiery w poniedziałek w zwiazku z ubezpieczeniem grupowym z Pzu , wiec teraz sie zastanawiam czy w ogóle cos wczesniej odprowadzał na jakies ubezpieczenie czy nie !!!!!!!!!!!!

Do góry