reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Asionek kochanie doskonale Cię rozumiem, mój mi dzis przypomniał jak za kazdym razem jak otwierała sie lodówka ja siedzialam juz w kibelku:szok: ja czułam nawet w pokoju ten zapach z lodówki wiec wiem jak sie czujesz, do dzis nie kupuje Lenora niebieskiego bo do dzis mi to nie minęło i od razu mi sie przypomina poprzednia ciąża i wymioty !!!!!!!!!!!!!! na razie nic mnie nie denerwuje, zapachy wszystkie super, za to słodycze to bym cholera ciągle jadła, wiec musze się hamować bo jak ja bede wyglądac za pare miesięcy !!!!!!!!!!:szok::szok::szok:

mnie na szczescie do slodkiego nie ciagnie ;) ale wiadomo to sie moze zmienic :))

Asionek,ja w ubiegly piatek smazylam rybke i frytki,zajadalam sie taaaaaaaaaaak mi smakowalo...Jak przyszlo do zmywania to nie dalam rady - tak mi talerze i patelnia ryba smierdzialy:-D:-D:-D

hehe niezle ;))

badanie toxoplazmozy jak platne,nie ważne czy masz skierowanie czy nie...wiele jest takich badań ktore nie mają umowy z NFZ,nie pamiętam w jakiej cenie jest toxo,ale lepiej iść prywatnie bo przynajniej wynik masz na drugi,trzeci dzień...ja zawsze wszelkie badania robilam w "diagnostyka" tam nie musisz mieć na nic skierowania:)

tu we Fr gdzie mieszkam toxo robi sie co miesiąc.
jak mi lekarz pobierał krew na betę,pobral od razu na krew,toxo,różyczkę i ogolną morfologię..

ja sie tez modlę by mdlości nie miec.....jak patrzę na te wasze suwaczki,to kilka dni rożnicy i niektóre mają nudności....więc może ja nie bedę mieć? albo wszystko przede mną .....:/

no ja tez przedwczoraj cieszylam sie , ze mdlosci nie mam , wstalam rano i juz byly :/

Hej Dziewczyny, żegnam się z Wami:-( Wczoraj najpierw zaczęłam plamić, a potem już krwawić...Poleciałam szybko do lekarza, ale nie było co ratować, bo nie wiadomo czy w ogóle była ciąża. Najprawdopodobniej biochemiczna...Stąd pozytywne testy...Trzymam za Was wszystkie kciuki &&&& Niech Wasze fasoleczki rosną zdrowo i spokojnie...A Wy trzymajcie za mnie, żebym za miesiąc trafiła na listopadówki;-):tak: Papatki!!!

przykro mi bardzo :(
listopad napewno bedzie twoj !!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Cześć. Postanowiłam, choć nieśmiało, do Was dołączyć. Dzisiaj zrobiłam test płytkowy Pre-test i 2 blada krecha, choć bardzo wyraźna. Termin w/g miesiaczki i w/g internetowych kalkulatorów wychodzi 27 października, hmm w moje 27 urodziny. To był nasz 2 cykl starań o 2 dziecko. Co do objawów to ciężkie, bolące w dotyku piersi i piekące sutki no i zatrzymanie miesiączki. Pozdrawiam wszystkie.

witaj:) i gartulacje ;)

JA też postanowiłam do was dołączyć. Jestem już po wizycie u gina i termin mam na 6 październik. Tak przynajmniej wynika z usg bo z OM nie da się wyznaczyć. Czuję się okropnie. MAm mdłości od rana do wieczora i nawet w nocy:)Ale i tak jest lepiej niz w pierwszej ciaży bo jestem w stanie coś jesc. W pierwszej ciaży miałam mdłości, aż do 6 miesiaca i kilka razy dziennie wymiotowałam:)Koszmar!

witaj ;) widzialas juz serduszko ?? ;)

reklama
Hej niedawno wrociłam do domu wiec dopeiro teraz pisze. Byłam na USG i słyszałam juz serduszko:) Zarodek ponoc duzy:) Nie mniej jednak musze jechac za miesiac na specjalistyczne usg w zwiazku z tym ze bralam duzo mocnych lekow na poczatku ciazy....trzeba byc dobrej mysli...

oj .........bardzo mi przykro......
listopad bedzie Twój!!!!
a przed tymi plamieniami mialaś jakieś bóle?

witaj mikusia84 należysz do tych szczęściar,ktorym się udaje szybko,bo za drugim razem!!!

Dziewczyny dziękuje za miłe przyjęcie. Ciesze się, że bobo będzie z października. Połowa mojej rodzinki jest z 2 poł października. Tym bardziej, ze moja siostra urodziła rok tem w październiku i licze na jakies spadkowe rzeczy hihi. A co do szybkiego zaciążenia z 1 dzieckiem udało się za 1 razem, więc chyba dosyć plodni jesteśmy hehe

Witam nowe mamusie.Kachutka bardzo mi przykro,mam nadzieje ze niedlugo bedziesz sie cieszyc ciaza.Ja mam smaki na owoce,kupilam sobie dzisiaj maliny i w drodze ze sklepu wrabalam wszystki,z nikim sie nie podzielilam!!!!!!!!!Pozniej byl melon i duzo mandarynek.Moj biedny maz ,zrobil pyszna lasagne ,ale ja sie moglam zmusic tylko do kawaleczka.:baffled:

Ach, zazdroszczę tego serduszka, ja idę w piątek i nie mogę się już doczekać:-) Badanie na pewno wyjdą w porządku:)
O matko, ja też chcę owoce, jadę z mężem (tylko niech przestanie grać;) )

Dziewczyny, wiem, że do usg jest osobny wątek, ale kiedy byłyście na pierwszym? Ja mysle tak o ok 7 tyg w/g miesiaczki czy wcześniej ?? i tak do gina prywatnie bede chodzic.
Gratki dla tych co widziały serduszka, ja też bym już chciała. Ja żeby uczcić 2 kreche zjadłam ogromnego mikołaja z czekolady, ale pyszny...

to moze powiedz , ze dym ci przeszkadza i szkodzi i niech pala na balkonie lub w kuchni przy oknie ??
nie martw sie dolem chyba kazda znas ma lub bedzie miala ;)) takie juz uroki ciazy

/
Ja też mam jakiegoś doła...mam nadzieję, że niedługo przejdzie... wolałabym tryskać radością...

Hej Dziewczyny, żegnam się z Wami:-( Wczoraj najpierw zaczęłam plamić, a potem już krwawić...Poleciałam szybko do lekarza, ale nie było co ratować, bo nie wiadomo czy w ogóle była ciąża. Najprawdopodobniej biochemiczna...Stąd pozytywne testy...Trzymam za Was wszystkie kciuki &&&& Niech Wasze fasoleczki rosną zdrowo i spokojnie...A Wy trzymajcie za mnie, żebym za miesiąc trafiła na listopadówki;-):tak: Papatki!!!
Przykro mi...trzymam &&&&&&& za listopad...

Cześć. Postanowiłam, choć nieśmiało, do Was dołączyć. Dzisiaj zrobiłam test płytkowy Pre-test i 2 blada krecha, choć bardzo wyraźna. Termin w/g miesiaczki i w/g internetowych kalkulatorów wychodzi 27 października, hmm w moje 27 urodziny. To był nasz 2 cykl starań o 2 dziecko. Co do objawów to ciężkie, bolące w dotyku piersi i piekące sutki no i zatrzymanie miesiączki. Pozdrawiam wszystkie.

Witaj i gratuluję...:)

JA też postanowiłam do was dołączyć. Jestem już po wizycie u gina i termin mam na 6 październik. Tak przynajmniej wynika z usg bo z OM nie da się wyznaczyć. Czuję się okropnie. MAm mdłości od rana do wieczora i nawet w nocy:)Ale i tak jest lepiej niz w pierwszej ciaży bo jestem w stanie coś jesc. W pierwszej ciaży miałam mdłości, aż do 6 miesiaca i kilka razy dziennie wymiotowałam:)Koszmar!

Gratuluję...i witam...
Mam nadzieję, ze tym razem będziesz lepiej znosiła ciążę...

ja jestem już w domku po pracy...mój pojechał właśnie do pracy...więc leżę w łóżeczku i odpoczywam...

Kachutka bardzo mi przykro , cholera jasna pechowy ten nasz wątek jednak !! Juz tyle dziewczyn straciły fasolkę :wściekła/y:
Kachutka trzymaj sie kochana !!!!!!!!!!!!!!!

mikusia, kasikk- Witam bardzo serdecznie ;*:* gratuluje fasolki !!!!!!!!!!!!!:-)

nawet tak nie pisz , ze pechowy :( poprostu tak to juz niestety jest i na kazdym watku widnieje biala lista niestety :( sama na takiej jestem ...

Hej niedawno wrociłam do domu wiec dopeiro teraz pisze. Byłam na USG i słyszałam juz serduszko:) Zarodek ponoc duzy:) Nie mniej jednak musze jechac za miesiac na specjalistyczne usg w zwiazku z tym ze bralam duzo mocnych lekow na poczatku ciazy....trzeba byc dobrej mysli...

gratuluje serduszka ;)) a badania napewno beda dobre !!!!

ja ide jutro i juz sie boje ... bedzie rowny 6tc od ostatniej @

tak wogole to znowu suwaczek sie sam przestawil wrrrr , chyba go wykasuje , bo jakis dupny jest :/

reklama
Jak to Ci się przestawia suwaczek?
Hej, znikam po te owocki:) Buziaki i do napisania

Ostatnia edycja:
Do góry