reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Gabriela5- bardzo mi przykro, życzę Ci żebyś szybko doszła do zdrowia i zaszła w ciąże, mam nadziej że jeszcze się wam ułoży w związku i założysz biała suknie!

Jestem takiego samego zdania ...Gabi pomalutku ...zadbaj o siebie...może popracujecie we dwoje nad swoją relacją...i wtedy pojawi się miejsce na fasolę czego z całego serca CI życzę

reklama
Witam Was serdecznie.

Co u mnie... hmmm najprawdopodobiej była to ciąża która uległa samoistnemu porpnieniu... i to mogło nastąpic nawet juz w tamtym tygodniu, lekarz analizując wyniki moich badań stwierdził że:
Była to bardzo wczesna ciąza dosłownie kilka dni po zagnieżdzeniu sie zarodka, (niski poziom beta hcg wykonany wczoraj)
Test ciązowy z moczu pokazał 2 kreski ale to było chyba w środe (jest to prawdopodobne)
Natomiast do samoistnego poronienia mogło dojsc nawet dzien lub 2 pozniej.

Mówił mi natomiast że sugeruje sie tutaj także podwyższonymi leukocytami ( co z reguły u kobiet nastepuje w ciązy na samym poczatku) podobno...

Stwierdzil rówiez obecnośc ciałka zółtego niestety ciałko żólte krwotoczne tak wiec i tak nic by z tego nie było....

Poza ty to krwawienie przypuszczalnie gdybym nie odczytala 2 kresek z testu zostałoby potraktowane jak troche bardziej obfita @ ale spózniona poniewaz u wielu kobiet tak się zdarza, ale jak dodał organizm poprostu sam sie oczyszcza teraz.

Ale nadal zostaje jeden problem ciałko żólte krwotoczne ( z tym o ciązy narazie nie ma mowy) a co najlepsze nie dostałam zadnych leków a dzisaj badał mnie jakis studencina na ostatni roku i zadecydowal o wypisie.

A co do faceta:
To był wczoraj u mnie w szpitalu i widzialam jak jest mu łyso z tego powodu zn z powodu zaistniałej sytuacji....

Gabi przykro mi ...
a po co leki i jakie ?? skoro ciaza biochemiczna to nic sie nie daje , bo wszystko samo ladnie schodzi i tak jak lekarz powiedzial , ze jakbys testu wczesniej nie robila to bys myslala ,ze okres przyszedl troche pozniej
takze poczekaj do koca krwawienia i idz na kontrole jeszcze , ale bedzie wszystko dobrze !!

a ja nie wiem jak to z moim porodem bedzie, bo tak sie zlozylo ze mialam 2 przeszczepy rogowek i pamietam jak lekarz mi zapowiedzial,ze z takimi oczami to ja napewno rodzic silami natury nie bede..ale zobaczymy co tutaj osadza lekarze. Poza tym mamy konflikt serologiczny bo ja rh-, co jeszcze... pomimo rozpoczetej akcji od paru dni spijania soku 100% z zurawiny, moje male niesympatyczne odczucia przy oddawaniu moczu poglebily sie i po ranny wynikach juz wiem, ze mam zapalenie,ale jakie? dowiem sie jutro (tzn jakie bakteria) i wtedy sluzba zdrowia bedzie dzialac.
ugotowalam sobie gar zupy jarzynowej z ryba i an pocieszenie walnelam tala lyzke smietany,ze juz czuje jak tyje :)
tyle o mnie

Gabriela - jest mi przykro, z calego serca zycze Ci,zeby Ci sie ulozylo i zeby nastepne 2 kreski juz szczesliwie zapowiedzialy przyjscie dzidziusia, trzymaj sie!

Gabi przykro mi...mam nadzieję, że Twój zmądrzeje do końca i okaże się wartym Ciebie facetem...i że już niedługo pojawi się u Was upragniona fasolka...

Ja jeszcze nie rodziłam...ale wolałabym siłami natury...by móc zaraz potem dzidzię przytulić...ale co Bóg da, to będzie...wazne tylko, by dzidzia była zdrowa...:)

Gabi przykro mi ...
a po co leki i jakie ?? skoro ciaza biochemiczna to nic sie nie daje , bo wszystko samo ladnie schodzi i tak jak lekarz powiedzial , ze jakbys testu wczesniej nie robila to bys myslala ,ze okres przyszedl troche pozniej
takze poczekaj do koca krwawienia i idz na kontrole jeszcze , ale bedzie wszystko dobrze !!

co mówił o jakis lekach ale w koncu nie dostałam zadnej recepty, a ja mysle ze to na to ciałko zółte krwotoczne

Gabriela przykro mi z powodu Twoich przeżyć :( Koniecznie zapisz się do lekarza, żeby zobaczyć co z tym ciałkiem żółtym. Może powinnaś przyjmować duphastpon w drugiej połowie cyklu. Trzymaj się kochana!

Dobra dziewczyny ja zmykam z tego wątku bo to jescze nie mój czas i nie moja pora dziękuje za Wasze wsparcie, ja zmykam, zycze Wam wszystkim powodzenia i tylko pięknych i zdrowych maluszków. Całuje Was mocno.

Ostatnia edycja:
Gabriela 5- dziekuje/my zobaczysz na ciebie też przyjdzie czas!
dziewczyny ja mam pytanie jak liczycie tygodnie chodzi mi o to, że jak suwaczek pokazuje np 6 tydzien i 2 dni to jestem w 6tygodniu czy w siódmym jak się powinno mówić?

reklama
Do góry