reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

reklama
Moc prezentów od zajączka
co koszyczek trzyma w rączkach
Wielu wrażeń, mokrej głowy
w poniedziałek dyngusowy.
Życzę jaja święconego
i wszystkiego najlepszego!

Hej Dziewczynki jak tam po świętach- my tradycyjnie na wyjeździe :))))

Kasiadz Maja ma przepuklinę częściową o średnim nasileniu, byliśmy u chirurga na konsultacji i jak narazie do operacji się nie kwalifikuje, mamy przyjść za rok a tak to dieta taka by nie było zaparć i żeby tak nie krzyczała i nie prężyła się, a ona straszny rozdarciuch jest:dry:

Właśnie Dziewczyny mam pytanie dajcie przykładowo co zjadają Wasze dzieci przez cały dzień i czy piją mleko i ile? z góry dzięki

Hejo po świętach,

Dziś u nas piękne słoneczko, dlaczego wczoraj tak nie mogło być? No cóż cieszmy się tym co jest :)

mikusia naciskaj aby operowali laparoskopowo, mój mąż był normalnie krojony ale to dorosły nie dziecko.

Mój Aru pije mleko tylko rano jak mnie nie ma, jak jestem to cycy. Z nabiału je 2-3 posiłki dziennie np jogurt, kaszka, mleko. Obiad raz swój raz z nami. No i owocki. Picie pije zazwyczaj jeden kubeczek wody. Ogółem posiłków je pięć plus przekąski i cyc.

hey, po świętach zgagowo :)

Emilka nic prawie nie je przez święta...

No dzieki dziewczynki, jakoś funkcjonuje- mam jeszcze mniejszy brzuch niż przy Emilce na tym etapie- a jesli pamiętacie, to miałam chyba najmniejszy z Was :p I dzięki temu jest całkiem "znośnie" Ale na plusie już 8 kg!!!!'

Miałam już 2 usg i na dwóch widać picze, wiec sądze że bedzie dziewucha.

mikusia a zaklejacie pępek żeby przepuklina nie wychodziła?
u nas posiłki wyglądają następująco:
9.30-10 śniadanie (parówki, kiełbaski, płatki na mleku, kaszkę, pastę jajeczną, pastę rybną, jajko na twardo itp.)
12 drugie śniadanie (jogurt, serek homog. lub owoc)
16 obiad (zupa + drugie danie -zupy zjada zawsze całą miskę a drugiego dania to tylko trochę, bardziej się bawi)
18 podwieczorek (jogurt, owoc, monte itp, ciasto, ciasteczka itp)
20 kolacja 250ml mm lub kaszy manny na normalnym mleku (na zmianę)
i do tego przez cały dzień ma picie (herbatki owocowe, wode, herbatki na trawienie, sporadycznie sok)

Hejka :)
Herbatka - gratuluje :) niech sie zdrowo malutka trzyma
Nabawe - ja szczerze nienawidziłam w okresie dzieciństwa zdrobnienia Joasia, Joaśka. Ja taka chłopczyca byłam a imię kojarzyło się ze słodką dziewczynka. Nawet teraz do mnie wszyscy raczej mówią asiek ale zaczynam powoli doceniać imię Joanna. ja przytyłam w ciąży 9,5kg.
Mi dla dziewczynki podobają się Apolonia (Pola), Zuzia (Zuza), Antosia...
Kasiadz - szkoda małego z tą przepuchliną, z kąt takie dziadostwo się przypałętało do Was? Pewnie z będziesz miała urwanie głowy do póki mały nie zacznie chodzić i bawić się z Tosią. Kasiu a nianie zostawiacie?
Mikusia - nasz jadłospis jest różny, ale tak mniejwięcej:
około 8-8:30 śniadanie (parówka, kanapka, serek wiejski, jajko na parze ostatnio dostał na miękko bo mam sprawdzone od ekologicznego gospodarza, ewentualnie jak nie ma humoru to danio itp.)
między 11-12 II śniadanie (najczęściej około 120 ml mm przed spaniem samodzielnie wypija)
obiadek 14-17 (rozrzut bo jak nie chce zjeść po spaniu - zależy ile mleka wypił to idzie na spacerek i zjada po spacerze obiad) zazwyczaj albo zupka (dwie małe nalewki: rosół, jarzynowa, barszcz ukraiński...) albo drugie danie (ziemniaczki z jajkiem na parze i szczypiorkiem, ziemniaczki w śmietanie z warzywami, ryż z warzywamy albo na słodko gotowany na mleku krowin z jabłkami)
18-19 (w zależności jak zjadł obiad i ile go zjadł) jakiś podwieczorek owoc albo sok przecierowy lub jogurt typu fantazja
20:30 kąpiel i spanie, przed spaniem około 150 ml mm z kaszką manną, kleikiem ryżowym
w nocy pije jeszcze mleko, coraz mniejsze ilości ale jeszcze się budzi. W między czasie zje biszkopcika, jakieś ciasteczko domowej roboty, soczek z wodą, woda.
To tak mniej więcej wygląda. Niekiedy jak nie zje obiadu to później w porze podwieczorku ciągnie mnie do lodówki i sam pokarze paluszkiem co chce zjeść.

U nas święta spokojnie, Filip był szczęśliwy bo non spot w ruchu, gdzieś jechaliśmy, dużo cioć i wujków = świetna zabawa.

Ostatnia edycja:
Kasiadz nam chirurg nie kazał zaklejać pępka, nic a nic nie robic , bo jest częściowa przepuklina i dla niego będzie nieoperacyjna. Moja siostra ma przepuklinę właśnie taką jak Maja i operacji nie miała, ale zobaczymy
Przemiana materii na szczęście super i Maja robi kupsko ze 2 razy na dzien

o maj got moja to żarłok przy Waszych dzieciach :-D a mleka mm doi z butli ze 3 razy po 180-210 ml

reklama
Do góry