reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

hej
My dzisiaj po szczepieniu 6w1 i pneumokoki. Straszny ryk był:cool: Waga 11 kg z pieluchą, wzrost 83 cm, zębów 12. 17 mcy i 4 dni.
Teraz Maja śpi:rofl2:

Przeczytałam 50 twarzy Grey'a jednym tchem, dzisiaj koleżanka ma mi przynieść 2 część

Asik dzięki i wzajemnie:tak:

reklama
Mikusia a to te szczepienia na 16/17miesiąc tak?
My mamy zaległe na 12/13 miesięcy (różyczka, odra, świnka) i jakoś tak się wybrać nie mogę....

milczenie z pewnością związane z nawałem pracy przed świętami :)

ja jutro jadę do rodziców własnie na Wielkanoc i parę dni po.

czuje się średnio.... przede wszystkim- jestem permanentnie śpiąca i zmęczona... nie mam siły na nic a wieczorem zwyczajnie padam, ku niezadowoleniu męża :p a dzisiaj jak sie wystalam 1,5h w kościele to mnie lędźwia bolą, a że w kościele u nas remont to zapach farb itp niemalże spowodował pawia, i przez to ciągle mam zawartość żołądka w gardle- o zgadze nie wspomne......eeeeehhh uroki ciąży. Dacie wiare że za parę dni mam półmetek!? sama nie wierzę. Kompletnie nieprzygotowana, NIC jeszcze nie kupiliśmy dla najmłodszej.
mamy za to pomysł na imię- Joanna- spodoba Wam się? (Asiom na pewno :p)

ja właśnie dzisiaj trzeci tom Greya zamknęłam. Kurczę, pierwsze dwa niemalże zjadłam, ale trzeci męczyłam kilka tygodni bo słabo mi szedł, w sumie rozkręcił sie dopiero w połowie. Zabieram sie za serię 80 dni....

W Emilkę jakiś diabołek wstąpił- normalnie złośliwa sie zrobiła ! non stop robi to co jej nie wolno, i jak jej mówię, zę ma sobie iść ode mnie bo jest niegrzeczna i ją odwracam plecami to wyje... przychodzi i sie tuli, a za moment znowu broi... No i znowu włazi na meble brrrrrr.

Nie wspomne o pogodzie która mnie powoli dobija... mam dośc zimowych kurtek ubierania.... Mam taką chętkę na leginsy i tuniki a tu zima zima zima

herbatka
również ciekawa jestem jak się macie?

cytrynka
a Ty jak się czujesz w dwupaku? dobrze? dolegliwości ciążowe męczą??

wlaśnie tak patrzę na suwak Kasi i nie mogę uwierzyć że Franula ma już m-c skończony!!!! wow!!!! Kasia jak sobie radzicie jest ok?

Hej
Czytam już 2 tom Grey'a jestem na 135 stronie;-)

Herbata moja nawet nie potroiła urodzeniowej, bo 3700 się urodziła, więc nie jest źle, a żarłok z niej straszny:szok:
Myślałam, że więcej będzie ważyć

Ja osobiście lubię zimę, ale w grudniu- teraz też mam dosyć, jak np dzisiaj jestem uwięziona w domu, nie wyjdę bo śnieg napieprza, że szok

Asik tak to te szczepienie 16-18 mc:tak: Znowu 500 zł poszło:( Szkoda, że w naszym kraju szczepienia nie sa refundowane mam na myśli hexę 6w1 i pneumokoki

Ewa leci szybko czas... Pewnie sporo masz po Emi rzeczy, więc dużo Ci odejdzie do kupienia;-)
Ja podziwiam Cię, że funkcjonujesz w tej ciąży, ja swojej wole nie wspominać

nabave ja mialam zgage cala ciaze, na porodowce ostatnie Renni bralam ;-) Joanna mi sie podoba, a to ze bedzie dziewczynka to juz pewne?
Kasiadz narazie M. ma wolne bo sa swieta, wiec on zajmuje sie prawie wszystkim co dotyczy starszej corki. gotuje jej, kladzie spac itd. ja mam na glowie tylko malutka, wiec w sumie jest bardzo dobrze poki co. tylko cyca zapodaje i przewijam. dla mnie to zadna robota, czlowiek docenia to ile spi taki maly ssak, bo wie co go czeka pozniej :-p a jak Franio? Tosia juz przyzwyczajona? u nas wkladanie palca w oko i skakanie po lozku w trakcie karmienia to norma...:dry:

mikusia moja w sumie stoi z ta 13 juz od dawna. teraz jest takim szogunem ze raczej nie tyje, a rosnie jak cos. wspolczuje sniegu, u nas wczoraj padalo. dzis dla odmiany leje deszcz :baffled:

malej wczoraj kikutek odpadl, zaliczylam pierwszy spacer z nia, ale krotki bo tak wialo ze myslalam ze leb mi urwie:dry:

Hejka

ale czas zapierdziela, właśnie po dzieciach widać :)

Ewa Joasia bardzo ładnie, my dziewczynkę nazwiemy Zuza .. jak już nam się uda. A powiem wam że ostatnio w pracy nerwowo i ja od 4 dni mam mdłości.. ;) ale to raczej związane ze stresem niż ciążą ;p

Jezu ta zima mnie przygnębia, u was też tak sypie??? Dobrze że wczoraj okna umyłam przynajmniej w kluchni bo już przez szyby nie było nic widać.

Jak tam przygotowania do świąt, bo mi sie nic nie chce :(

no u nas juz się skończyło spanie całymi dniami, młody się buntuje i śpi coraz mniej a jak nie śpi to chce żeby się przy nim było:wściekła/y: więc niewiele można zrobić.
Stęka już coraz mniej więc coraz bardziej się wysypiam w nocy, tylko jeszcze co 2 godz. cyc.
No i ma przepuklinę pępkową:-( więc ma zaklejony pępek plasterkiem z guzikiem.
Antosia już przyzwyczajona do brata, jednak w ciąż co chwile go tuli, głaska, i całuje.

reklama
Tośka jajo pomalowała, trochę nadgryzła skorupki:szok: i byliśmy koszyczek poświęcić całą rodzinką:-)

Na święta praktycznie nic nie robimy tylko piekę jedno ciasto (już w połowie zrobione) i kilka jajek zrobie z pieczarkami. A tak to święta u teściów i oni wszystko szykują i nam też pewnie dadzą aby uzupełnić naszą lodówkę:cool2:

Życzę wszystkim zdrowych i "pogodnych" Świąt, no i oczywiście smacznego jaja:-D

Do góry