eeeeej no chyba nie myslałyście że kupie tą zebrę nową? nie dałabym w życiu tyle siana... kupiłam uzywkę za 140 zł i to Z Poznania żeby nie płacić przesyłki
jagmar
pisałaś o skoczku, a wkleiłaś miskę
elifit
kochana wielkie fanfary dla Ciebie za ten kurs, chyba skorzystam bo nie dałam rady sie zapisac na ten kurs stacjonarny- tzn zapisałam sie ale zrezygnowała, na rzecz treningów sportowych, z któymi tez wiąże pewne nadzieje, ale to powiem wam w swoim czasie. A tak bardzo chce ten angielski podszlifować!
mileczka
a ja sie tak cieszyłam z mgr w tym roku, a jednak troche mi pusto będzie bez szkoły
obym szybko znalazła pracę, bo ja to taka jestem włóczęga, nie lubię w domu za długo siedzieć i nie umiem sie wtedy zorganizować. Lubie mieć jakiś cel. Także mam nadzieję, ze i Ty podołasz
graty dla Mara- teraz to dopiero będzie biegańsko
kasia
ja chyba też zamówie tort helloo kitty
co do spania dziewczyny- mi zaimponowała jagmar, która wkłada Marysię kiedy jest śpiaca do wózka i zostawia, a Marysia ładnie leży i jak jej sie chce to sama usypia. Moja mała nie była taka łatwa do ogarnięcia, ale postanowiłam tez ja nauczyc i jednak da się! początkowo stękała a nawet wyła ale parę razy i sie nauczyła. Kładę ją i płacz jest przy zapinaniu pasów a potem tlyko tuli misia, gada, chwile posteka a po 10 min. śpi. Za to usypianie samodzielne wieczorem w łóżeczku już jest bardziej kłopotliwe, bo mała wyciąga smoczek i wyrzuca za łózko, a potem płacze- prowokując aby ktoś do niej przyszedł. Dlatego mam mocne postanowienie- po roczku oduczam smoczka. Już teraz odstawiam w dzien i daje tlyko do snu. Nie wiem tlyko czy szlag nie trafi naszego usypiania dziennego które serio jest sukcesem, kiedy nie bedzie smoka... A czekam do roczku bo potem na stałe osiadam u siebie. U rodziców nie bede tego robić bo wiadomo- ja swoje, mama swoje itp.
mam też problem innego rodzaju... Emilka w nocy budzi sie na jedzenie (wcześniej sie już nie budziła) i mam wrażenie że mleko jej nie syci (pije nutramigen). Dzisiaj jadła 3 razy w nocy po 150 ml! skandal...
będe próbowała dawać jej więcej na jedno karmienie mleka, może wtedy bedzie sie rzadziej budzic, ale zaczeło mnie coś innego zastanawiać. Ona pije nutra 2, a czy 3 będzie bardziej sycąca? i w ogóle to słyszałam ze te mleka dla alergików to są jałowe i puste mleka, mao sycące i zaczynam myslec czy nie lepiej bedzie spała na zwykłym...?