reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

my impreze zaplanowaliśmy na 14.10, ale stawiam na torta i ciasto, bez sałatek i innych takich bo kasy nie ma, a w dodatku dzisiaj w pracy poinformowali mnie że umowę mi przedłużają tylko do czasu porodu więc nie wesoło.

No widzę że plany ciążowe..... zapraszam do grona multimam;)
ja jestem na etapie testu glukozy który niestety wyszedł źle, jutro mam się stawić na pobranie krwi z palca

reklama
Elifit śliczny tort! Ja jestem beztalencie kulinarne więc mój tort wyglądałby pewnie jak bezkształtna klucha :D Cóż tak ciche dni? Współczuje bo bardzo nie lubie :no: Wolę wszcząć awanture :-D Cisza jest dla mnie strasznie przytłączająca....

Kasiadz trzymam kciuki za dobry wynik badań &&&

Mileczka - to Twój Marek taki sam wcześniak jak mój Filip :D Mi wyszło na USG wiek ciążowy na 24-26paźdź (ale ja miałam bardzo nieregularne miesiączki) więc liczyliśmy mniej więcej kiedy mogłam zajść w ciąże. A cc miałam 21 bez skurczy, bo u mnie nie mogliśmy pozwolić sobie na poród sn i Filip urodził się 21 z wagą 2950 i 53cm więc też później mówili że mógł jeszcze z tydzień posiedzieć.
A swoją drogą w ciąży miałam się przeprowadzać do Bielska Białej, nawet już mieszkanie mieliśmy upatrzone ale w ostatniej chwili mój Paweł się rozmyślił.

Eifit - Tort obłędny. Też bym chciała takie cuda piec :)

Kasiadz - to już prawie za tydzień :) Oby wyniki wyszły ok.
Szkoda że Ci umowy nie przedłużą. Poszłaś już na L4 czy dalej chodzisz do pracy?
Jak byś potrzebowała się dowiedzieć czegoś z zakresy Prawa Pracy to pisz - znam się trochę na tym.

Ja się za to kłócę z moim mężem o to aby czasem został w domu popołudniu z młodym a ja chciałabym gdzieś wyjść sama i niestety bez skutku. Twierdzi, że się boi... eh nie mam już sił do niego.

Hej,

A no jakoś tak ciche dni.. czepianie sie o pierdoły.. a że m ma dwójki to nie mijamy się bez słowa bo go i tak nie ma. Ale od już wczoraj rozejm.. ciekawe kiedy wrócimy do normalności.

Kochane tort wbrew pozorom jest łatwy do zrobienia. Zainteresowanym wkleję przepis.

Kasiadz i ja trzymam kciuki &&& a płeć znasz? kiedy masz usg? Pewnie chciałabyś synka? ;-) No z tą pracą tak jest i dlatego ja bym chciała fasolke już ale ta praca mnie wstrzymuje. Jakbym zaszła to niewiadomo czy by mi przedłuzyli umowę.
Dobrze że chociaż macierzyński z Zusu dostaniesz bo odprowadzasz składki w ciąży.

Bylismy u lekarza z Arusiem, na szczęście tylko wirusówka, katar ma glutowy i nie chce wyłazić. Inhalacje troche odblokowują ale nie wystarczająco. Biedny ciężko mu jeść i spać.. także nocki znów d.pne :-(

cześć

fajnie się patrzy na FB na fotki dzieci październikowych jak juz obchodza urodzinki... nie wierze jak ten czas zleciał!!!!

Myslę nad prezentem dla Emi i chyba kupię jej jakiś mebel edukacyjny bo ona gardzi małymi zabawkami- szybko sie nudzi. A

Kasiu
wkleisz link do telefonu który kupiliście? i czy mała już go ma? czy czekacie do urodzin?
poza tym to współczuje z robotą, ale pewnie szybko znajdziesz po urodzeniu dzidzi, bo przecież już teraz nieomal znalazłaś :)

elifit
ja nie wiem czy bedziesz w stanie poczekać na mnie bo ja to co czuje że ze 2- 3 lata...
na zdjęciach z urodzin to wyglądacie na taką słodką kochającą się rodzinkę, aż wierzyć mi sie nie chce że tez sie kłócicie...

mileczka
no to będziemy w kontakcie :) zgadamy się kiedy zmolestować naszych mężów! :D Ty to na pewno po kościelnym już, nie wcześniej bedziesz chciała nie?

asik
łooooo no to grubooo, ja sobie nie wyobrażam "niewychodzenia" bez małej, bo od czasu do czasu wymiękam i poprostu muszę. Chociaż jak zostawiam małą z tatusiem to palcem nie kiwnie w domu tlyko leży i sie bawi z nią, ale wole to niż całkowite zamknięcie w domu.

ja z moim ostatnio mam takie mini sprzeczki.... ale czajcie o co:
mój mąż studiuje AWF i strasznie sie wymądrza, np poucza mnie jak i co mam ćwiczyć itp, ale ostatnio mnie rozwala, bo mówie że mam zakwasy po ćwiczeniach... a on jak zdarta płyta po raz setny: "zakwasy trwają 30 minut po treniengu, na drugi dzien to już nie sa zakwasy tlyko mikrouszkodzenia włókien mięśniowych". Jak mu mówie że nie bede mówić takich rzeczy bo ludzie i tak nie zrozumieją i wyjdę na przemądrzała to on mi mówi że powinno sie mówić poprawnie itp i ciągle mnie upomina. No i dla żartów wczoraj kumpeli (takiej bardzo luźnej i w porządku) mówie że mam te mikrouszkodzenia ipt itda ona oczy na mnie O_O i pyta, czy to uleczalne i czy będę chodzic... wtf !!!?? i tym własnie wqrza mnie mój mąż... jak już coś sie nauczy albo pcozyta to sie potem mądrali. Jak to widze to strasznie przypomina mi swojego ojca któego nie bardzo lubie :( nie kłóce sie z nim o to ale działa mi na nerwy.

Asik no widzisz, miałabym z kim kawy się napić :). Na szczeście mój mąż chętnie z dzieckiem zostaje, wychodzi, zabiera go na wycieczki, albo zawozi teściom a ja mm chwile spokoju dla siebie. Ciężko byłoby mi gdybym miała być cały czas sama z dzieckiem....

Elifit oby wszystko jak najszybciej wróciło między Wami do normy! I zdrówka dla Młodego! Żebyś tez się troszkę wyspała w końcu :sorry:

Ewa i tak zazdroszcze Ci motywacji do jakichkolwiek ćwiczeń... Co ćwiczysz? Już widże minę mojego męża gdyby usłyszał, że mam >>mikrouszkodzenia włókien mięśniowych<< haha:-D

oj nawet nie wiesz jak mi ciężko, ale przynajmniej co niektórą niedzielę teściowa zostaje z młodym to gdzieś wychodzimy, a po za tym pracuję to mam trochę odskocznię.
Ciągle trzymam mojego za słowo, że jak Filip będzie bardziej komunikatywny i skończy się ten cyrk z budową domu to będzie z nim na plac zabaw wychodził. Ale coraz częściej mi się wydaję, że prędzej umrę niż się tego doczekam :D

Ewuś - Ja bym pewnie usłyszała że mi te mikrouszkodzenia na mózg mi się przeniosły bo takie bzdury gadam :D Choć ja mam sposób, jak mój zaczyna się wymądrzać to gadam o czymś na czym on zupełnie się nie zna i mu wystarczy taki "zimny prysznic":D

A ja Was nie mogę znaleźć na FB... :(

wciąż nie wiemy kto w brzuszku się chowa może we wtorek na połówkowym się dowiemy:)
dzisiaj cukier wyszedł mi ok ale w poniedziałek mam jeszcze raz glukoze zrobić:confused2:

taki telefon kupiliśmy: *s* SMILY FONE Smartfon Dotykowy Telefon NEW'12 (2678765302) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jeszcze nie przyszedł ale nawet jak przyjdzie to i tak damy w dniu urodzin:) nie jest to jakiś drogi prezent ale kasy brak:-(
od moich rodziców młoda dostanie Nocnik miękka nakładka WYSOKA JAKOŚĆ W-wa HIT (2644419076) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ponoć jest bardzo fajny
od drugich dziadków już dostała ŁÓŻKO TAPCZANIK MAX SZUFLADY 160 X 80 BIAŁE RÓŻ (2604794641) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. oczywiście różowe;)
od chrzestnej TOMY Śpiewający i Pływający ŻÓŁW do Kapieli (2667895228) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. boski jest, w sklepie nie mogłam się od niego oderwać:rofl2:
a od chrzestnego rowerek ale nie wiem dokładnie jaki z tego co mówili to moby

Ewa ty masz siły i czas na ćwiczenia:szok: podziwiam:happy: ja to najchętniej z łóżka bym nie wychodziła:rofl2:

reklama
Do góry