reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

my impreze zaplanowaliśmy na 14.10, ale stawiam na torta i ciasto, bez sałatek i innych takich bo kasy nie ma, a w dodatku dzisiaj w pracy poinformowali mnie że umowę mi przedłużają tylko do czasu porodu więc nie wesoło.

No widzę że plany ciążowe..... zapraszam do grona multimam;)
ja jestem na etapie testu glukozy który niestety wyszedł źle, jutro mam się stawić na pobranie krwi z palca

reklama
Elifit śliczny tort! Ja jestem beztalencie kulinarne więc mój tort wyglądałby pewnie jak bezkształtna klucha :D Cóż tak ciche dni? Współczuje bo bardzo nie lubie :no: Wolę wszcząć awanture :-D Cisza jest dla mnie strasznie przytłączająca....

Kasiadz trzymam kciuki za dobry wynik badań &&&

Mileczka - to Twój Marek taki sam wcześniak jak mój Filip :D Mi wyszło na USG wiek ciążowy na 24-26paźdź (ale ja miałam bardzo nieregularne miesiączki) więc liczyliśmy mniej więcej kiedy mogłam zajść w ciąże. A cc miałam 21 bez skurczy, bo u mnie nie mogliśmy pozwolić sobie na poród sn i Filip urodził się 21 z wagą 2950 i 53cm więc też później mówili że mógł jeszcze z tydzień posiedzieć.
A swoją drogą w ciąży miałam się przeprowadzać do Bielska Białej, nawet już mieszkanie mieliśmy upatrzone ale w ostatniej chwili mój Paweł się rozmyślił.

Eifit - Tort obłędny. Też bym chciała takie cuda piec :)

Kasiadz - to już prawie za tydzień :) Oby wyniki wyszły ok.
Szkoda że Ci umowy nie przedłużą. Poszłaś już na L4 czy dalej chodzisz do pracy?
Jak byś potrzebowała się dowiedzieć czegoś z zakresy Prawa Pracy to pisz - znam się trochę na tym.

Ja się za to kłócę z moim mężem o to aby czasem został w domu popołudniu z młodym a ja chciałabym gdzieś wyjść sama i niestety bez skutku. Twierdzi, że się boi... eh nie mam już sił do niego.

Hej,

A no jakoś tak ciche dni.. czepianie sie o pierdoły.. a że m ma dwójki to nie mijamy się bez słowa bo go i tak nie ma. Ale od już wczoraj rozejm.. ciekawe kiedy wrócimy do normalności.

Kochane tort wbrew pozorom jest łatwy do zrobienia. Zainteresowanym wkleję przepis.

Kasiadz i ja trzymam kciuki &&& a płeć znasz? kiedy masz usg? Pewnie chciałabyś synka? ;-) No z tą pracą tak jest i dlatego ja bym chciała fasolke już ale ta praca mnie wstrzymuje. Jakbym zaszła to niewiadomo czy by mi przedłuzyli umowę.
Dobrze że chociaż macierzyński z Zusu dostaniesz bo odprowadzasz składki w ciąży.

Bylismy u lekarza z Arusiem, na szczęście tylko wirusówka, katar ma glutowy i nie chce wyłazić. Inhalacje troche odblokowują ale nie wystarczająco. Biedny ciężko mu jeść i spać.. także nocki znów d.pne :-(

cześć

fajnie się patrzy na FB na fotki dzieci październikowych jak juz obchodza urodzinki... nie wierze jak ten czas zleciał!!!!

Myslę nad prezentem dla Emi i chyba kupię jej jakiś mebel edukacyjny bo ona gardzi małymi zabawkami- szybko sie nudzi. A

Kasiu
wkleisz link do telefonu który kupiliście? i czy mała już go ma? czy czekacie do urodzin?
poza tym to współczuje z robotą, ale pewnie szybko znajdziesz po urodzeniu dzidzi, bo przecież już teraz nieomal znalazłaś :)

elifit
ja nie wiem czy bedziesz w stanie poczekać na mnie bo ja to co czuje że ze 2- 3 lata...
na zdjęciach z urodzin to wyglądacie na taką słodką kochającą się rodzinkę, aż wierzyć mi sie nie chce że tez sie kłócicie...

mileczka
no to będziemy w kontakcie :) zgadamy się kiedy zmolestować naszych mężów! :D Ty to na pewno po kościelnym już, nie wcześniej bedziesz chciała nie?

asik
łooooo no to grubooo, ja sobie nie wyobrażam "niewychodzenia" bez małej, bo od czasu do czasu wymiękam i poprostu muszę. Chociaż jak zostawiam małą z tatusiem to palcem nie kiwnie w domu tlyko leży i sie bawi z nią, ale wole to niż całkowite zamknięcie w domu.

ja z moim ostatnio mam takie mini sprzeczki.... ale czajcie o co:
mój mąż studiuje AWF i strasznie sie wymądrza, np poucza mnie jak i co mam ćwiczyć itp, ale ostatnio mnie rozwala, bo mówie że mam zakwasy po ćwiczeniach... a on jak zdarta płyta po raz setny: "zakwasy trwają 30 minut po treniengu, na drugi dzien to już nie sa zakwasy tlyko mikrouszkodzenia włókien mięśniowych". Jak mu mówie że nie bede mówić takich rzeczy bo ludzie i tak nie zrozumieją i wyjdę na przemądrzała to on mi mówi że powinno sie mówić poprawnie itp i ciągle mnie upomina. No i dla żartów wczoraj kumpeli (takiej bardzo luźnej i w porządku) mówie że mam te mikrouszkodzenia ipt itda ona oczy na mnie O_O i pyta, czy to uleczalne i czy będę chodzic... wtf !!!?? i tym własnie wqrza mnie mój mąż... jak już coś sie nauczy albo pcozyta to sie potem mądrali. Jak to widze to strasznie przypomina mi swojego ojca któego nie bardzo lubie :( nie kłóce sie z nim o to ale działa mi na nerwy.

Asik no widzisz, miałabym z kim kawy się napić :). Na szczeście mój mąż chętnie z dzieckiem zostaje, wychodzi, zabiera go na wycieczki, albo zawozi teściom a ja mm chwile spokoju dla siebie. Ciężko byłoby mi gdybym miała być cały czas sama z dzieckiem....

Elifit oby wszystko jak najszybciej wróciło między Wami do normy! I zdrówka dla Młodego! Żebyś tez się troszkę wyspała w końcu :sorry:

Ewa i tak zazdroszcze Ci motywacji do jakichkolwiek ćwiczeń... Co ćwiczysz? Już widże minę mojego męża gdyby usłyszał, że mam >>mikrouszkodzenia włókien mięśniowych<< haha:-D

oj nawet nie wiesz jak mi ciężko, ale przynajmniej co niektórą niedzielę teściowa zostaje z młodym to gdzieś wychodzimy, a po za tym pracuję to mam trochę odskocznię.
Ciągle trzymam mojego za słowo, że jak Filip będzie bardziej komunikatywny i skończy się ten cyrk z budową domu to będzie z nim na plac zabaw wychodził. Ale coraz częściej mi się wydaję, że prędzej umrę niż się tego doczekam :D

Ewuś - Ja bym pewnie usłyszała że mi te mikrouszkodzenia na mózg mi się przeniosły bo takie bzdury gadam :D Choć ja mam sposób, jak mój zaczyna się wymądrzać to gadam o czymś na czym on zupełnie się nie zna i mu wystarczy taki "zimny prysznic":D

A ja Was nie mogę znaleźć na FB... :(

wciąż nie wiemy kto w brzuszku się chowa może we wtorek na połówkowym się dowiemy:)
dzisiaj cukier wyszedł mi ok ale w poniedziałek mam jeszcze raz glukoze zrobić:confused2:

taki telefon kupiliśmy: *s* SMILY FONE Smartfon Dotykowy Telefon NEW'12 (2678765302) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jeszcze nie przyszedł ale nawet jak przyjdzie to i tak damy w dniu urodzin:) nie jest to jakiś drogi prezent ale kasy brak:-(
od moich rodziców młoda dostanie Nocnik miękka nakładka WYSOKA JAKOŚĆ W-wa HIT (2644419076) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ponoć jest bardzo fajny
od drugich dziadków już dostała ŁÓŻKO TAPCZANIK MAX SZUFLADY 160 X 80 BIAŁE RÓŻ (2604794641) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. oczywiście różowe;)
od chrzestnej TOMY Śpiewający i Pływający ŻÓŁW do Kapieli (2667895228) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. boski jest, w sklepie nie mogłam się od niego oderwać:rofl2:
a od chrzestnego rowerek ale nie wiem dokładnie jaki z tego co mówili to moby

Ewa ty masz siły i czas na ćwiczenia:szok: podziwiam:happy: ja to najchętniej z łóżka bym nie wychodziła:rofl2:

reklama
Do góry