reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

hello
u nas przyzwoicie
moje dziecię nie mówi mama:p ale za to jak się śmieje to wszyscy pękają ze śmiechu, bo jej śmiech to jak kaszel taki jakiś, no boki zrywac.
kasiadz
to 3mam kciuki za złoty strzał, a jak kontrolujesz dni płodne? a jak zajdziesz, to sie skonczy problem szukania pracy hehe:)
maggie
Emilka ma niebieskie i sądze że jej zostaną po mnie.
anek
toście nauczyli na rękach i masz ci teraz los- zostałaś sama, a ręce tlyko dwie!

reklama
Cześć , ja dzisiaj tylko na chwilkę bo lecę z nóg, miałam dzisiaj sajgon w domu, wymiana instalacji gazowych w mieszkaniach, w kuchni rozpierducha, pościągane szafki, pył wszędzie i brak gazu,tak, że m nie miał nawet jak małemu mleka zrobić po południu. W dodatku coś nam spierdzielili przy tym , gaz się ulatniał a tu dziecko w domu, m się wku........, jak wróciłam z pracy to aż kipiał ale nie dziwię mu się . Poszedł potem z małym na spacer dla uspokojenia , łazili ze dwie godziny tak, że mały dowietrzony dzisiaj.

Cześć

Chciałam spytać czy wasze maluszki też się złoszczą na was i ze złości gryzą?? Mój marszczy nos i mnie specjalnie w sutka gryzie jak mu coś nie pasuje. Boli to jak cholera a jeszcze nie ma zębów:eek::zawstydzona/y:

:-p

Elifit mój się złości ale nie gryzie wtedy tylko szczypie i tak się spina i piszczy łobuz jeden:-p

Asionek górna jedynka wyszła chociaż zapowiadało się na dwójkę bo tez prześwituje nieźle.

Maggie mojemu oczka pojaśniały, miał ciemno niebieskie, takie modre, a teraz robią mu się jaśniejsze zielonkawe, po tacie chyba będzie miał.

Kasiadz super, ze córa już mama mówi, fajne uczucie co?? U nas tylko jedno słowo na tapecie na razie "nie, mam nadzieję, że to nie oznaka przyszłego "uparciostwa" :no:

Spadam bo padam :-D:-D

kasiadz oby zart zostal zartem! chociaz opiekunke juz masz. a moge wiedziec czemu sie zdecydowalas na nia? wracasz jednak do pracy?
tak, wracam do pracy

hello

kasiadz
to 3mam kciuki za złoty strzał, a jak kontrolujesz dni płodne? a jak zajdziesz, to sie skonczy problem szukania pracy hehe:)
haha
ja nie kontroluje tylko poprzez liczenie ;) ale tak naprawdę nigdy tego nie robiłam bo przed staraniami o dzidziusia byłam na tabletkach, podczas starań trochę liczyłam te dni żeby wiedzieć kiedy męża intensywniej molestować:rofl2: a teraz gumki, ale się skończyły i nikt zapasów nie uzupełnił.......:baffled:

Kasiadz super, ze córa już mama mówi, fajne uczucie co?? U nas tylko jedno słowo na tapecie na razie "nie, mam nadzieję, że to nie oznaka przyszłego "uparciostwa" :no:

Spadam bo padam :-D:-D
tak super sprawa, tylko że już dzisiaj nie słyszałam mama:no: ale może się rozkręci;-)

Herbata, no ciezko wyczuc czy to skok czy ten wychodzacy zab, ale od 3 dni maruda. Choc jak na jego mozliwosci to jeszcze nie jest najgorzej;-)
Do poczatku kolejnego skoku niby zostalo kilka dni, wiec moze sie jeszcze rozkreci. Oby nie.

Spokojnej nocy dla Was, u nas chyba sie nie szykuje, od 19.30 juz 3 pobudki na wode/smoka/cholera wie co:baffled:

Cześć Wam dziewuszki.
U Nas spokojnie, dziecko grzeczne, mama wypoczęta tylko tata podupadł od tego wstawania :tak: I cały czas powtarza- żona ja Cię podziwiam :zawstydzona/y:

Także stosujemy metodę z książki od wczoraj, położyliśmy go spać tak jak zawsze o 10 tej rano ale bez smoka płakał 35min a ja razem z nim ale wchodził do niego m więc dałam rade, dziecko się uspokoiło i zasneło i kolejny raz po południu obyło się bez płaczu, w nocy pieknie spał od 20tej do 3ciej, zjadł i spał do 6.30 sam w łóżeczku , o 5tej troche płaczu ale znów zastosowaliśmy metodę i po 10 min wycia spał - na dzień dzisiejszy jestem zadowolona - ponoć prawdziwe efekty są po 3 dniach , wtedy powiem czy się sprawadziła ta terapia.

Jedyne co mnie martwi to że mało je, wiem wiem że dobrze wygląda ale wiecie jak to mama ;-)

Hejka śpiochy:) Witam Was ja i moj ciagle bezzebny synek :)
kasiadz gratuluej pierwszego MAMA, moj Szymek sie uparł i ciagle BABABABABABA wrrr

elifit ładnie, ze Ci cała noc przesypia, moj w sumie juz ma tylko dwie pobudki ale dziwne jakies o 0.00 i o 2.00 i wstał 6.30 :szok:(zasnał o 20)

anek walcz walcz z tym usypianiem ja juz prawei 2 tygodnie nie nosze, sam usypia w lozeczku. Najpierw mu wlaczam karuzelke, potem czytam, a potem zostawiam samego sobie i zasypia :-)

Lasencje do kiedy macie zamiar cyckowac?? Bo kurnia mnie sie jakos nie spieszy do odstawienia...

Justys, to z ksiazki Tracy Hogg? Chodzi o usypianie w lozeczku czy oduczanie od smoka?
Bo chyba tez sie powinnam zabrac za oduczanie:sorry2:

U nas 3 pobudki w tym 2 na wode. Ciekawe kiedy mu to przejdzie:sorry2:
U nas pogoda niestety marna, eh. Ale mimo wszystko milego dnia dla Was!

reklama
my dziś po ostatnim skojarzonym szczepieniu,lekarka kazała mi spróbowac dawac kaszek mleczną,daje któraś z was już taką kaszkę?rozrabiacie ją normalnie na wodzie i dajecie w butelce zamiast mm??

Do góry