reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Dzień dobry :-D

u nas przez te przestawienie czasu nie mogę towarzystwa rano dobudzić :-p no i całe dnie spędzamy na dworze bo pogoda piękna, trzeba korzystać bo na weekend planują nam śnieg :dry:

zabieram się do czytania

reklama
Witam,
byliśmy wczoraj u lekarza na kontroli, nareszcie koniec zastrzyków!!! uszy wyleczone :) a na kaszel mamy takie kropelki dodawać do herbatki czy też soczku i dwa razy dziennie smarować małej klatkę piersiową i plecki taką maścią rozgrzewającą :) stosować to wszystko do piątku, jak kaszel się nasilić to przyjść w poniedziałek do lekarza :) ale mam nadzieję że to pomoże i kaszel pójdzie w niepamięć :)
Tak w ogóle to Ola ma chyba jakiś skok bo marudera straszna ... 5min.się śmieje potem płacze, marudzi i tak non stop.... albo przewraca się ciągle na brzuch a potem stęka że się jej nie podoba i ostatnio najlepszą zabawką jest telefon mamusi i pilot od telewizora ;)
idę teraz ogarnąć trochę mieszkanie bo mały bałagan mamy. Miłego dnia dziewczyny :)

U nas coś nocki gorsze, bo często się wybudza i musi spać z cycem, do tego kupki jakieś brzydkie, śluzowate, kwaśne i się zastanawiam czy z mojej diety coś nie tak, czy przy ząbkowaniu słyszałam że może tak być.
U nas też już czas łóżeczko obniżyć bo ostatnio mała sobie w nim siedziała i tak wysoko mi się wydało ma głowę że bałam się wyjść z pokoju, żeby nie wypadła. Na razie najbezpieczniej dla niej na podłodze.
Ostatnio pytałam Was o ten gluten na wątku jedzenowym, ale teraz tak nas mało na forum że się nie dowiedziałam. Dajecie już systematycznie? Mi jest potrzebna bezmleczna i bez owoców, żebym mogła dosypywać do zupki i której nie trzeba gotować. Jest coś takiego na rynku,specjalnie dla takich maluszków, czy zostaje taka tradycyjna ze spożywczaka?

takie kupki mogą być jak najbardziej przy ząbkowaniu, moja jeszcze popuszcza po trochu dodatkowo
i to ją podrażnia bo ani nie wiem kiedy ...
a o glutenie zdaje się że dużo jest popisane kilka stron do tyłu na tamtym wątku

tzn jakie sa stawki u ciebie za opiekunkę u mnie min to 1500 zł

ja pitole za jaki czas takie stawki ???

Hej :) U nas taka sliczna pogoda od kilku dni ze cale dnie spedzamy na swiezym powietrzu bo juz w weekend ma byc brzydko :( Wczoraj byl rekord temperatury w Szkocji w marcu!!!! Takze na necie nie mam czasu siedziec ale jak zacznie lac to wroce he he pozatym mloda zaczela mi sie dzis turlac i juz nawet na moment nie moge jej samej zostawic, jak dzis poszlam do toalety to ja znalazlam z zaklinowana pupa pod sofa!

o WooW :-D

Dzień dobry :-D

u nas przez te przestawienie czasu nie mogę towarzystwa rano dobudzić :-p no i całe dnie spędzamy na dworze bo pogoda piękna, trzeba korzystać bo na weekend planują nam śnieg :dry:

zabieram się do czytania

ja też nie mogę Dzieciaka dobudzić, samej też mi ciężko wstać ... najgorzej że wieczorem spać się nie chce :sorry2:

Witam,
byliśmy wczoraj u lekarza na kontroli, nareszcie koniec zastrzyków!!! uszy wyleczone :) a na kaszel mamy takie kropelki dodawać do herbatki czy też soczku i dwa razy dziennie smarować małej klatkę piersiową i plecki taką maścią rozgrzewającą :) stosować to wszystko do piątku, jak kaszel się nasilić to przyjść w poniedziałek do lekarza :) ale mam nadzieję że to pomoże i kaszel pójdzie w niepamięć :)
Tak w ogóle to Ola ma chyba jakiś skok bo marudera straszna ... 5min.się śmieje potem płacze, marudzi i tak non stop.... albo przewraca się ciągle na brzuch a potem stęka że się jej nie podoba i ostatnio najlepszą zabawką jest telefon mamusi i pilot od telewizora ;)
idę teraz ogarnąć trochę mieszkanie bo mały bałagan mamy. Miłego dnia dziewczyny :)

my też mamy etap telefonu i pilota :dry:
super że już się polepsza :-D oby tak dalej :-D

a u nas też na szczęście coraz lepiej ... antybiotyk nie powoduje wymiotów
a probiotyku nie chce pić za cholere nawet w mleku ...

Boże dziwczynyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
ja nie wiem co się dzieje z moim dzieciem!!!!!!!!!!!!o 23ciej pobudka i ryk do 2giej, leżał mi na klacie i chlipał a za chwile nie mogłam go uspokoić nawet smoka nie chciał , zasnął i przed 4ta to samo do 6tej,m wstał o 8.30 niby w dobrym humorze ale przed 10ta to samo patrze w paszcze a tak troszkę krwi ale nie wiem z kąd, czy z dziąseł?? nie wiem jak dziś będzie to samo to jutro do lekarza. Całe szczęście dziś wraca mąż :-(

Witam was! znowu nie zaglądałam kilka dni...
Justyś, może faktycznie z dziąsełek? oby dzisiaj już było lepiej ;)
dobrze że mąż ci niedługo pomoże :-)
Ania, zdrówka życzę :)

ja mam mały galimatias w życiu, organizacja chrzcin, bratu pomagam w nauce, sprzątanie na święta NIE WYRABIAM :) daję znać że żyję :)

hej :)

my po spacerku juz , teraz obiadek :)

Milka kuzwa snieg ?? !!! moze cos ci sie przeslyszalo ?? ;))))

Ania dobrze , ze z mala juz lepiej , oby tak dalej :)

Boże dziwczynyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
ja nie wiem co się dzieje z moim dzieciem!!!!!!!!!!!!o 23ciej pobudka i ryk do 2giej, leżał mi na klacie i chlipał a za chwile nie mogłam go uspokoić nawet smoka nie chciał , zasnął i przed 4ta to samo do 6tej,m wstał o 8.30 niby w dobrym humorze ale przed 10ta to samo patrze w paszcze a tak troszkę krwi ale nie wiem z kąd, czy z dziąseł?? nie wiem jak dziś będzie to samo to jutro do lekarza. Całe szczęście dziś wraca mąż :-(

a moze zabki ?? stad taka maruda , placz i krew ?? no bo niby skad ??
oby bylo lepiej !! dobrze , ze maz wraca :)))

Hejka laseczki:-) Pogoda piękna to puchy na forum po za tym sporo się na fejsa przeniosło i tam robi wpisy:-)
Chciałam sie pochwalić, że Szymek juz 5 dni z rzędu sam zasypiał w łozeczku!! Alleluja! Juz nie musze dźwigac tego klocka:-D:-D:-D:-D
U nas kryzys jedzeniowy. wszytsko ble tylko cycek jest fajny wrrr. Na siłe mu wtykam łyzeczka ale nie wiem czy to dobrze. Z drugiej strony boje sie, ze mogl za bardzo sie przyzwyczaic do sloiczkow bo ostatnimi czasy troche sobie poleniuchowałam i mu tylko słoickzi dawałam...

Po za tym szymkowski szaleje jak nie wiem non stop brzuch plecy brzuch plecy i faktycznie najbardziej lubi pilota i telelfon :D

Hej muszę frekwencje podnieść, więc się witam.
U nas maruda szczególnie wieczorem, problemy ze spaniem, wczoraj tak wieczorem płakała że już miałam paracetamol zapodać, bo wyglądało jak by coś ją bolało, ale w końcu m ją uspał. W dzień też bardzo mało śpi, nie można nic zrobić a okna dalej brudne.

ania dobrze że już lepiej. A może to zapalenie uszu miała przez ząbkowanie, bo u Malutkiej chyba była taka sytuacja .

monysia wiem coś o tym popuszczaniu, u nas było tak na samym początku i strasznie pupcia odparzona, oby nigdy więcej. I dziwne że tak wyczuwa ten probiotyk, cwaniara mała, ale staraj się jej to jakoś przemycić.

Justyś to wygląda na cięzkie ząbkowanie. Dobrze że mąż zaraz w domu albo i już jest, zawsze to duże wsparcie. No i oby już było lepiej.

Kingolinka jak to zrobiłaś że sam gościówa zasypia, super. A z jedzeniem na przymus to uważaj żeby się nie zraził na samym początku, bo i tak na razie mleczko jest najważniejsze.

Z tym śniegiem to też słyszałam, że może się pojawić w nie których regionach brrr, wiosno nie dopuść do tego! Ale za to święta mają być cieplutkie:tak:.

reklama
Maggie nocki ok, mala spi, choc czasem pochlipuje przez sen. czasem mocniej sie rozedrze to wtedy cyc w paszcze i chrapie dalej. nie budzi jej glod z pewnoscia. a co do dnia to porazka, katorga i masakra to slowa ktore sa za slabe by opisac co czuje ;-) po prostu ciagle marudzi albo placze. tak jak przy ostatnim skoku. spi w dzien 3 razy po pol h ( choc to chyba akurat norma ) a reszte czasu poswieca na wiecznie niezadowolnie. na nic grzechotki, podkoki i sluchanie "zajaca poziomki". jest radosna przez 5 minut, a potem buzia w podkowe. jeszcze 3 tygodnie.... odliczam dni az to dziadostwo sie skonczy, bo naprawde kuzwa nie mam czasu zebow rano umyc! ogolnie raczki days

Justys oby to byly zabki! mam nadzieje ze maly sie uspokoi. moze on tez jakis skok ma? 3mam kciuki zeby bylo lepiej.

Do góry