reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Malutka, ja stosuje Nutriton i ulewanie sie skonczylo.
Nie wyobrazam sobie jak tyle miesiecy moglam go nie miec ;-)
Daje sie ok 3 lyzeczki na 120 ml. Starcza na hmm..1,5 tyg? W sumie nie wiem, ale jakos tak...Teraz na dluzej, bo MM podaje 5x na dobe, reszta to sloiczki i na noc kaszka.

Co do ubierania to dzis ubralam tak: body dlugi rekaw+polar+spodenki+skarpetki+cos jak papcie takie wkladane na noge+czapeczka i koc.
W sobote jak bylo 25 stopni, mial na sobie tylko body dlugi rekaw, spodenki i skarpetki, a jak wialo troszke przykrywalam kocem.
On generalnie sie szybko poci jak jest cieplej ubrany, wiec raczej ubieram go z zasady lżej.

Kingolinka, kciuki zeby jutro sie udalo!

Co do nozek, Kuba tez zero zainteresowania, dalej nie przewraca sie ani na boki ani z plecow na brzuch i odwrotnie. Poki co ciagnie glowe na maksa na lezaco i strasznie sie juz wkurza w takiej pozycji, ale jakis przelomow brak

reklama
monika moze wy malemu musicie osobna chatke kupic albo wybudowac coby nie poczul mleka? ;)
Ivi -dlatego jej jeszcze nie przenosze bo jakos srednio w to wierze, ale ponoc niektore dzieci zaczynaja lepiej sypiac jak spia w innym pokoju.
Karola a wy takie ladne lozeczko jej kupiliscie! I wogole w nim nie spi? ani w dzien ani w nocy?

U nas tez bylo dzis cieplutko i mala miala na sobie body dlugi rekaw, spodenki, taka wiosenna kurteczke i cieniutka czapeczke, nozki jej przykrylam kocykiem.

malutka- wiesz co ja słyszałam ze po bebiko ulewaja czesto dzieci chyba ze po innych tez ci ulewał?

Po Bebilonie i po Nan było to samo, nawet nie dał rady Bebilon Comfort ,a jest to przecież mleko dla dzieci ulewających... Chyba spróbuję z tym Bebilonem Nutriton... :sorry:

Maggie9 ,a dużo Ci Kuba ulewał?? Bo u nas to jest tak, zje, uleje, za chwilę znowu uleje, po godzinie znowu uleje, po dwóch też, w sumie to tak jest ,aż do następnej flachy... Najpierw idzie mleko, potem idzie serwatka, a potem to już woda...:angry: Jak ściągnie sobie pieluchę którą to zawsze ma owiniętą dookoła szyi to mogę go co kilka minut przebierać, śliniak to nawet rady nie daje :no:

Ostatnia edycja:
Po Bebilonie i po Nan było to samo, nawet nie dał rady Bebilon Comfort ,a jest to przecież mleko dla dzieci ulewających... Chyba spróbuję z tym Bebilonem Nutriton... :sorry:

Maggie9 ,a dużo Ci Kuba ulewał?? Bo u nas to jest tak, zje, uleje, za chwilę znowu uleje, po godzinie znowu uleje, po dwóch też, w sumie to tak jest ,aż do następnej flachy... Najpierw idzie mleko, potem idzie serwatka, a potem to już woda...:angry: Jak ściągnie sobie pieluchę którą to zawsze ma owiniętą dookoła szyi to mogę go co kilka minut przebierać, śliniak to nawet rady nie daje :no:

wiesz co, jak ulewal nie bylo opcji podniesc go do pionu, bo za kazdym razem bełt
Wszystko ciagle brudne. Nie pamietam po jakim czasie od zjedzenia, po godzinie - 1,5h na pewno.
Sprobuj tego Nutritonu, na bank pomoze, zobaczysz:tak: Tylko od razu uprzedzam, ze trzeba miec smoczek do gestszych plynow, bo przez normalny smoczek nie poleci. Ewentualnie mozesz po prostu powiekszyc dziurke w starym smoczku

malutka mój ulewa i cofa mu się pokarm często ale on na cycu, więc nie pomogę :( muszę mu zrobić diagnostykę w kierunku refluksu :(

Maggie a ten bebilon nutriton to mleko czy jakiś dodatek co się do mleka dolewa?? bo mój tez ulewa i wydawało mi się że to normalne w tym wieku jeszcze :baffled:

moim zdaniem ulewanie to norma jeszcze, tak mnie zapewniają lekarze zresztą...

co do ubierania, zakłądacie dziewczyny spodnie bez rajstopek? same skarpetki? to ja moją ja na zime ubieram wobec tego:p

a jak bedziecie ubierać dzieciaki teraz w cieplejsze noce? bo u nas ciągle body na krótki plus pajac, potem sam pajac ale w lato to nie wiem... a trzeba bedzie sie przecież w coś wyposażyć. Tylko że jakoś sie bede bała dziecko np w samych bodach położyć, żeby sie nie przeziębiło?...

Ostatnia edycja:
reklama
Ja się zapytam mojej lekarki przy następnej wizycie co z tym ulewaniem bo niby ładnie przybiera tylko to że "zaświniony" wiecznie z przodu i to mnie denerwuje.
A pod spodenki jeszcze zakładamy rajstopki albo takie cienkie getry bo jakoś mi się wydaje, że jeszcze za zimno na takie gołe nóżki i tylko dresy. Tylko że u nas to jeszcze upałów nie było tj 20 stopni. :no:

Dobrej nocki ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry