reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

Malutka, ja stosuje Nutriton i ulewanie sie skonczylo.
Nie wyobrazam sobie jak tyle miesiecy moglam go nie miec ;-)
Daje sie ok 3 lyzeczki na 120 ml. Starcza na hmm..1,5 tyg? W sumie nie wiem, ale jakos tak...Teraz na dluzej, bo MM podaje 5x na dobe, reszta to sloiczki i na noc kaszka.

Co do ubierania to dzis ubralam tak: body dlugi rekaw+polar+spodenki+skarpetki+cos jak papcie takie wkladane na noge+czapeczka i koc.
W sobote jak bylo 25 stopni, mial na sobie tylko body dlugi rekaw, spodenki i skarpetki, a jak wialo troszke przykrywalam kocem.
On generalnie sie szybko poci jak jest cieplej ubrany, wiec raczej ubieram go z zasady lżej.

Kingolinka, kciuki zeby jutro sie udalo!

Co do nozek, Kuba tez zero zainteresowania, dalej nie przewraca sie ani na boki ani z plecow na brzuch i odwrotnie. Poki co ciagnie glowe na maksa na lezaco i strasznie sie juz wkurza w takiej pozycji, ale jakis przelomow brak

reklama
monika moze wy malemu musicie osobna chatke kupic albo wybudowac coby nie poczul mleka? ;)
Ivi -dlatego jej jeszcze nie przenosze bo jakos srednio w to wierze, ale ponoc niektore dzieci zaczynaja lepiej sypiac jak spia w innym pokoju.
Karola a wy takie ladne lozeczko jej kupiliscie! I wogole w nim nie spi? ani w dzien ani w nocy?

U nas tez bylo dzis cieplutko i mala miala na sobie body dlugi rekaw, spodenki, taka wiosenna kurteczke i cieniutka czapeczke, nozki jej przykrylam kocykiem.

malutka- wiesz co ja słyszałam ze po bebiko ulewaja czesto dzieci chyba ze po innych tez ci ulewał?

Po Bebilonie i po Nan było to samo, nawet nie dał rady Bebilon Comfort ,a jest to przecież mleko dla dzieci ulewających... Chyba spróbuję z tym Bebilonem Nutriton... :sorry:

Maggie9 ,a dużo Ci Kuba ulewał?? Bo u nas to jest tak, zje, uleje, za chwilę znowu uleje, po godzinie znowu uleje, po dwóch też, w sumie to tak jest ,aż do następnej flachy... Najpierw idzie mleko, potem idzie serwatka, a potem to już woda...:angry: Jak ściągnie sobie pieluchę którą to zawsze ma owiniętą dookoła szyi to mogę go co kilka minut przebierać, śliniak to nawet rady nie daje :no:

Ostatnia edycja:
Po Bebilonie i po Nan było to samo, nawet nie dał rady Bebilon Comfort ,a jest to przecież mleko dla dzieci ulewających... Chyba spróbuję z tym Bebilonem Nutriton... :sorry:

Maggie9 ,a dużo Ci Kuba ulewał?? Bo u nas to jest tak, zje, uleje, za chwilę znowu uleje, po godzinie znowu uleje, po dwóch też, w sumie to tak jest ,aż do następnej flachy... Najpierw idzie mleko, potem idzie serwatka, a potem to już woda...:angry: Jak ściągnie sobie pieluchę którą to zawsze ma owiniętą dookoła szyi to mogę go co kilka minut przebierać, śliniak to nawet rady nie daje :no:

wiesz co, jak ulewal nie bylo opcji podniesc go do pionu, bo za kazdym razem bełt
Wszystko ciagle brudne. Nie pamietam po jakim czasie od zjedzenia, po godzinie - 1,5h na pewno.
Sprobuj tego Nutritonu, na bank pomoze, zobaczysz:tak: Tylko od razu uprzedzam, ze trzeba miec smoczek do gestszych plynow, bo przez normalny smoczek nie poleci. Ewentualnie mozesz po prostu powiekszyc dziurke w starym smoczku

malutka mój ulewa i cofa mu się pokarm często ale on na cycu, więc nie pomogę :( muszę mu zrobić diagnostykę w kierunku refluksu :(

Maggie a ten bebilon nutriton to mleko czy jakiś dodatek co się do mleka dolewa?? bo mój tez ulewa i wydawało mi się że to normalne w tym wieku jeszcze :baffled:

moim zdaniem ulewanie to norma jeszcze, tak mnie zapewniają lekarze zresztą...

co do ubierania, zakłądacie dziewczyny spodnie bez rajstopek? same skarpetki? to ja moją ja na zime ubieram wobec tego:p

a jak bedziecie ubierać dzieciaki teraz w cieplejsze noce? bo u nas ciągle body na krótki plus pajac, potem sam pajac ale w lato to nie wiem... a trzeba bedzie sie przecież w coś wyposażyć. Tylko że jakoś sie bede bała dziecko np w samych bodach położyć, żeby sie nie przeziębiło?...

Ostatnia edycja:
reklama
Ja się zapytam mojej lekarki przy następnej wizycie co z tym ulewaniem bo niby ładnie przybiera tylko to że "zaświniony" wiecznie z przodu i to mnie denerwuje.
A pod spodenki jeszcze zakładamy rajstopki albo takie cienkie getry bo jakoś mi się wydaje, że jeszcze za zimno na takie gołe nóżki i tylko dresy. Tylko że u nas to jeszcze upałów nie było tj 20 stopni. :no:

Dobrej nocki ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry