reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Ja juz rozliczona z pitem przez necik i juz kaska mi nawet wpłyneła :-)
kasiadz pisałas ze dajesz małej biszkopty na mleku ale to jakie? jakies specjalne kupujesz czy normalne??
ja deje jakieś tam zwykłe, chyba nawet z biedronki bo mąż akurat takie kupił. Na dziale z żywnością dla dzieci kiedyś widziałam specjalne biszkopty dla dzieci ale kosztowały chyba 12zł za małą paczkę, to przesada jak dla mnie.
Ja robię 60ml mleka i kruszę do tego 3 biszkopty, a że tośka je bardzo gęste dania to zagęszczam to kleikiem:) z takiej porcji zjada ok 3/4

przyszło do mnie dzisiaj krzesełko do karmienia NOWY MODEL KRZESEŁKA, ruch.podnóżek, tkanina,fo (2192524178) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. bardzo fajne - mogę polecić:)
także od jutra jemy w krzesełku:D

reklama
ja deje jakieś tam zwykłe, chyba nawet z biedronki bo mąż akurat takie kupił. Na dziale z żywnością dla dzieci kiedyś widziałam specjalne biszkopty dla dzieci ale kosztowały chyba 12zł za małą paczkę, to przesada jak dla mnie.
Ja robię 60ml mleka i kruszę do tego 3 biszkopty, a że tośka je bardzo gęste dania to zagęszczam to kleikiem:) z takiej porcji zjada ok 3/4

przyszło do mnie dzisiaj krzesełko do karmienia NOWY MODEL KRZESEŁKA, ruch.podnóżek, tkanina,fo (2192524178) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. bardzo fajne - mogę polecić:)
także od jutra jemy w krzesełku:D

Kasiadz, wyglada super:-)
daj znac jak przetestujecie z Tosia, jak bedzie ok to chyba i ja takie kupie:-)

już dzisiaj wieczorem testowaliśmy tylko bez jedzonka i na chwilę obecną jestem zadowolona.
Moja sąsiadka dostała je w prezencie od koleżanek z pracy i okazało się że coś się w nim źle składało ale sprzedawca okazał się bardzo w porządku ponieważ zaproponował zwrot pieniędzy albo (i tą opcje wybrali) wysłał kuriera po wadliwe krzesełko który jednocześnie przywiózł drugie (na swój koszt) i to inne bo koleżanka wolała inny kolor. To drugie okazało już się być dobre:)

Hejka! Nadrobiłam ,ale co z tego jak zapomniałam co chciałam pisać :-D
Pamiętam tylko pytanie Justyś o mleko, jak pytałam lekarza czy wprowadzać stopniowo mieszając jedynkę z dwójką to powiedział ,że nie, kazał od razu wprowadzić dwójkę jak skończy 6 miesięcy, ale ja już i tak od tygodnia mu mieszam, daje prawię pół na pół, no jedna miarka jedynki więcej :tak:;-):-D Może jutro mnie olśni co miałam jeszcze pisać :-D
Tymczasem dobrej nocki :-p:-D

Witam sie czwartkowo,

od 2 dni Kuba spi w lozeczku i o dziwo nie bylo zadnych sensacji z tym zwiazanych:-) No moze oprocz wczesniejszych pobudek, ale to nie kwestia lozeczka.
I tak sie zastanawiam czy nie zarzadzic juz eksmisji do drugiego pokoju. Fajnie by bylo spac w koncu z chlopem w lozku po tylu miesiacach:-D (do tej pory glownie sypialismy osobno)

Wasze dzieciaki spia z Wami w pokojach czy juz osobno?
aha i kiedy obnizyc dno lozeczka o 1 poziom?

Wczoraj ogladalam wozki parasolki i chyba zainwestuje, choc troche nie wyobrazam sobie jezdzic tym zima.

p.s. nasze forum cos ledwo dycha. Szkoda:nerd:

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja;-)U nas jak zwykle pobudka o 6 a teraz drzemka, wiec jest chwilka czasu dla siebie:-).
Maggie nasze dziecko spi z nami w pokoju, nie mamy az takich mozliwosci zeby mialo swoj osobny pokoj, ale spi samo w lozeczku od poczatku. Kolo 4 biore go do nas bo juz mi sie nie chce go odstawiac do lozeczka.

Sluchajcie kobietki czy jak dziecko skonczy 6 miesiac to powinno sie do kazdej porcji mleka dawac jakis kleik albo kaszke?

Witam sie czwartkowo,

od 2 dni Kuba spi w lozeczku i o dziwo nie bylo zadnych sensacji z tym zwiazanych:-) No moze oprocz wczesniejszych pobudek, ale to nie kwestia lozeczka.
I tak sie zastanawiam czy nie zarzadzic juz eksmisji do drugiego pokoju. Fajnie by bylo spac w koncu z chlopem w lozku po tylu miesiacach:-D (do tej pory glownie sypialismy osobno)

Wasze dzieciaki spia z Wami w pokojach czy juz osobno?
aha i kiedy obnizyc dno lozeczka o 1 poziom?

Wczoraj ogladalam wozki parasolki i chyba zainwestuje, choc troche nie wyobrazam sobie jezdzic tym zima.

p.s. nasze forum cos ledwo dycha. Szkoda:nerd:

A ile razy do niego wstawałaś?? Bo ja jak staram sie małego odkładać do wyrka to wstaje średnio co 1h a to smoczek, a to coś innego i tak w kółku dlatego biorę go do siebie bo nie ma mnie kto zmienić , ale mąż wraca 28 marca wiec zaczniemy proces spania w łóżeczku. O ile wiem to łóżeczko obniża sie dopiero jak dzieci się podnosza łapiąc o szczebelki , więc obserwuj malucha . Mi się moja spacerówka od wózka 3w1 tak się nie podoba że nie mogę patrzeć, i chciałabym nową ale niestety są inne wydatki i muszę przecierpieć:-(

Witam sie i ja;-)U nas jak zwykle pobudka o 6 a teraz drzemka, wiec jest chwilka czasu dla siebie:-).
Maggie nasze dziecko spi z nami w pokoju, nie mamy az takich mozliwosci zeby mialo swoj osobny pokoj, ale spi samo w lozeczku od poczatku. Kolo 4 biore go do nas bo juz mi sie nie chce go odstawiac do lozeczka.

Sluchajcie kobietki czy jak dziecko skonczy 6 miesiac to powinno sie do kazdej porcji mleka dawac jakis kleik albo kaszke?

U Nas też pobudka o 6tej :tak: I teraz padł chłopaczyna ;-)
po 6 miesiącu wprowadza się mleko następne oznaczone 2 i ono zawiera kleik ryżowy.

A tak poza tym to witam się słonecznie:)

A My dziś kończymy 6 miesięcy !!!!

maggie ja ciągle śpię z małym w pokoju, mąż śpi w salonie z telewizorem a sypialnia pusta stoi :) młodly śpi w swoim łóżeczku tylko rano go biorę do siebie, ale boję się jakoś przenieść do sypialni. Mam niby nianię elektronicznę z monitorem oddechu, ale jakoś tak mimo wszystko się boję. A poziom w łóżeczku jak zaczyna się robić niebezpiecznie. Ja zamierzam jakoś na dniach obniżyć, bo młody się już tak wygina łapie za szczebelki, że powoli zaczynam się bac zostawić go samego w pokoju w łózeczku jak nie śpi.

no sama nie wiem co z tym przeniesiem do innego pokoju zrobic...glownie chodzi mi o to, ze kiedy on od 6 sobie gada, zeby moc oko zmrużyć jeszcze.
A poki co budzi sie tak samo jak spal w lozku - czasem o 2 i zawsze o 5.

Justys, a jaka masz ta parasolke? I czemu jest beee?;-)
I gratulacje z okazji 'urodzin';-)

reklama
Nasz pediatra twierdzi, że gluten można od 5 tego m-ca i mała dostała wczoraj słoiczek BabyDream'a, który zawierał śladowe ilości glutenu. Muszę spróbować z tymi biszkoptami wrocławskimi.

Maja ostatnio śpi ze mną:baffled: czasem sama w łóżeczku, ale jak się obudzi o 4 tej na jedzenie to ją biorę do łóżka by jeszcze pospać, bo jej się ostatnio poprzestawiało i zamiast spać od 22 do 6 śpi od 20 do 4:szok:

Do góry