reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

My juz onizylismy lozeczko do srodkowego poziomu jakis miesiac temu - moja mala spi z raczkami rozlozonymi i zaczela sie obijac o mechanizm pozytywki i ja to wybudzalo. Mi sie wydaje ze dobrze jest obnizyc jakos teraz 5 miesiac czyli zanim dziecko sie zacznie lapac i siadac zeby potem nie bylo niemilych niespodzianek.

Moja dalej spi z nami. Bo mi sie nie chce 3 razy (albo wiecej :-p) wstawac i karmic ja w drugim pokoju. Za 2 tyg lecimy do Polaki na miesiac, jak wrocimy to ja planuje przetransportowac do drugiego pokoju - bedzie wtedy miala prawie 7 miesiecy. Niektorzy mowia ze czasem sie okazuje ze dzieci sie budza zadziej jak spia w innym pokoju (zwlaszcza te karmionw piersia) bo nie czuja mleka mamy wiec zobaczymy czy sie u nas sprawdzi :)

Kingolinka ​trzymam kciukasy za was jutro!!!!!

reklama
Hejka:)

Oj ja też bym się już przeniosła do pokoju do męża ale teraz jak wracam do pracy to tym bardziej się nie przeniosę bo i tak będę pewnie chodziła spać zaraz po małym ze względu na wczesne pobudki. A i tak mały pewnie jeszcze sporo czasu będzie się budził w nocy na karmienie więc to zawsze oszczędność czasu, każde 5 minut snu na wagę złota ;-)

Kasiadz fajne to krzesełko muszę się też zastanowić nad kupnem bo już mnie bolą plecy czasami od pochylania się na bujakiem.

Witam sie czwartkowo,

od 2 dni Kuba spi w lozeczku i o dziwo nie bylo zadnych sensacji z tym zwiazanych:-) No moze oprocz wczesniejszych pobudek, ale to nie kwestia lozeczka.
I tak sie zastanawiam czy nie zarzadzic juz eksmisji do drugiego pokoju. Fajnie by bylo spac w koncu z chlopem w lozku po tylu miesiacach:-D (do tej pory glownie sypialismy osobno)

Wasze dzieciaki spia z Wami w pokojach czy juz osobno?
aha i kiedy obnizyc dno lozeczka o 1 poziom?

Wczoraj ogladalam wozki parasolki i chyba zainwestuje, choc troche nie wyobrazam sobie jezdzic tym zima.

p.s. nasze forum cos ledwo dycha. Szkoda:nerd:

Mi sie wydaje ze obnizenie lozeczka,to kwestia indywidualna.Zalezy jak Bobas sie rozwija.Ja nie musze obnizac ,bo moja w lozeczku nie spi!!:baffled:Mam tylko do ozdoby:crazy:

Witam sie i ja;-)U nas jak zwykle pobudka o 6 a teraz drzemka, wiec jest chwilka czasu dla siebie:-).
Maggie nasze dziecko spi z nami w pokoju, nie mamy az takich mozliwosci zeby mialo swoj osobny pokoj, ale spi samo w lozeczku od poczatku. Kolo 4 biore go do nas bo juz mi sie nie chce go odstawiac do lozeczka.

Sluchajcie kobietki czy jak dziecko skonczy 6 miesiac to powinno sie do kazdej porcji mleka dawac jakis kleik albo kaszke?

Nie nie dawajnic,w kolejnym mleku jest zageszczacz.Ja tylko na noc raz daje lyzeczke klieiku.
U nas pogoda piekna ,trzeba korzystac.
Wstawilam zdjecie z pizza zebyscie nie myslsaly ze kituje.

cytryna - moj poczuje mleko pewnie nawet przez sciane! :-):-)ja bym go juz wytrasportowala do drugiego pokoju,ale mamy duzo gosci na chrzciny(maj) wiec dopiero po wyjezdzie rodzinki sio z naszej sypialni. Moj spi u siebie mimo ze bardzo chce ze mna, narazie jestem twardziel i odkladam , pewnie kilka razy sie zdarzylo ze rankiem zasnal mi pod pacha i spal jak aniolek :)

Antosia zaczęła ssać palucha od stopy!!!!! ale go cmoka.....

a tak w ogóle to się witam
bo chyba jeszcze dzisiaj tego nie zrobiłam:D

dzisiaj po 2-dniowym siedzeniu w domu wybieramy się już na spacerek i zastanawiam się jak ją ubrać?
jak ubieracie swoje dzieciaczki jak jest 16stopni?

ja założyłam małej body na długi rękaw spiochy, bluzkę i spodenki welurowe, na to kurteczkę wczesnowiosenną i czapę+rekawiczki, ale moim zdaniem jest za ciepło na takie ubranie, i jesli bedzie jutro taka sama pogoda to ubiore jej wiatrówkę i lżejszą czapkę na pewno. Ale jak usnęła to nie chciałam jej już rozbierać i zmieniać ubranek wiec zostawiłam na balkonie po prostu bez przykrycia :)

Antosia zaczęła ssać palucha od stopy!!!!! ale go cmoka.....

a tak w ogóle to się witam
bo chyba jeszcze dzisiaj tego nie zrobiłam:D

dzisiaj po 2-dniowym siedzeniu w domu wybieramy się już na spacerek i zastanawiam się jak ją ubrać?
jak ubieracie swoje dzieciaczki jak jest 16stopni?

ja ubieram Ole body na góre koszulka rajstopki i spodnie na to kurteczka buciki i czapka i juz

Witam Was tak wogóle wpadam poczytac od czasu do czasu ale jakos czasu malo Ola ciągle wali mi kupy jeszcze jelitka sie nie uspokoiły a z drugiej strony je teraz jak szalona wiec i ma z czego te kupy robić, dziewczyny czy do zupki moge tak poprostu dodać kleik kukurydziany wspypac i juz do tej pory do mleka sypalam i chciałam jej do zupki bo sie nie najada:-p wogóle ona wiecznie teraz głodna :sorry:

My juz onizylismy lozeczko do srodkowego poziomu jakis miesiac temu - moja mala spi z raczkami rozlozonymi i zaczela sie obijac o mechanizm pozytywki i ja to wybudzalo. Mi sie wydaje ze dobrze jest obnizyc jakos teraz 5 miesiac czyli zanim dziecko sie zacznie lapac i siadac zeby potem nie bylo niemilych niespodzianek.

Moja dalej spi z nami. Bo mi sie nie chce 3 razy (albo wiecej :-p) wstawac i karmic ja w drugim pokoju. Za 2 tyg lecimy do Polaki na miesiac, jak wrocimy to ja planuje przetransportowac do drugiego pokoju - bedzie wtedy miala prawie 7 miesiecy. Niektorzy mowia ze czasem sie okazuje ze dzieci sie budza zadziej jak spia w innym pokoju (zwlaszcza te karmionw piersia) bo nie czuja mleka mamy wiec zobaczymy czy sie u nas sprawdzi :)

Kingolinka ​trzymam kciukasy za was jutro!!!!!
heheh moja spi w drugim pokoju od ukonczonego 2-go miesiaca i jesli pamietasz budzi mi sie po 8-10 razy w nocy :-D Wiec nie miej zbyt duzych nadzieji ;-)

Jesli chodzi o obnizanie łozeczka tez uwazam, ze jest to indywidualna sprawa. My jeszcze nie obnizylismy bo nie ma takiej potrzeby.
Od pewnego czasu moj syn podczas karmienia symuluje wymioty i wogole zaczał mniej jesc ehh wciskam mu na sile bo tak to by wogole nie jadł... Mam nadzieje ze to minie???!!!
A z kolei ja ubieram małego tak: Body z długim rękawem plus dresy na to wiosenna kurteczka na polarze cienka czapeczka cienki szaliczek i wkładam do spacerówki wyściełanej śpiworkiem:tak:

kasiadz a moj Szymek wogole nie zainteresowany jest braniem nożek do buzi:-)
Ivi wspólczuje ciagłego wstawania w nocy. Nam sie udaje wstawać do 4 razy póki co;-)

Marti ja do zupki zawsze dodaje kleik kukurydziany lub ryżowy i jeszcze łeżeczke kaszki manny;-)

Jutro sondowanie.,.,. trzymajcie kciuki oby tym razem sie powiodło!!!!

reklama
Hejka!
U nas dziś 13 stopni, a mały miał na sobie: Body na długi rękaw, rajstopki ,cienką czapkę, apaszkę i cieniutkiego pajaca misia, na to cieniutki kocyk i wszystko... Jak było cieplej to zakładałam mu body na długi rękaw, rajstopy, spodnie, buty, sweterek ,apaszka i cienka czapka i już bez kocyka;-)

Kingolinka
trzymam kciuki aby poszło wszystko, szybko ,sprawnie i bezboleśnie &&&&&&&&&&&&;-) A co do mleka 2 to musisz popatrzeć na opakowaniu bo nie wszystkie 2 są zagęszczane ;-)

Mam pytanie do mam maluszków ulewających, ulewają jeszcze Wasze maluszki? U nas niestety bez zmian:wściekła/y: Któraś z Was pamiętam pisała o BEBILON NUTRITON, zdaje to egzamin? na ile to starcza i ile miarek się daje na ile mleka?

Ostatnia edycja:
Do góry