reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Ivi wspolczuje... musisz przeczekac. kiedys w koncu sie unormuje, a Ty spij kiedy ona spi...

moje dziecie spi juz po 30-35 minut w ciagu drzemki wiec fantastycznie, zwlaszcza ze przez wiekszosc swojej aktywnosci marudzi :crazy:

reklama
Herbata, witaj w klubie:crazy:
po ok 2 tyg nawet milego czasu, Kuba znow od wczoraj marudzi calymi dniami, prawie sie nie usmiecha i generalnie wszystko jest łeee...

Butle chwyci za 10 podejsciem, tak to jest wrzask i odwracanie glowy, ale wode i owszem, potrafi jej wypic nawet 300 ml:szok:
Zaczynam sie troche martwic, bo wyczytalam ze takie pragnienie to moze byc objaw cukrzycy i nie wiem czy z tym do lekarza isc:baffled:
A moze to przez zeby, bo sie slini mocno, wiec pewnie i pic mu sie bardziej chce?:sorry2: Badz tu madry.
Wlasnie tata go usypia a ten od 20 minut poplakuje.

Generalnie chyba znow jakis chu....y okres sie zaczyna:angry:

Gdziescie sie laski podzialy???

Malutka i Atram jak tam jestescie, u Was przed zebami bylo wieksze pragnienie u dzieci? Jakie inne objawy?
Eh kurna ide bo slysze ze sie nie uspokoi

Hej
U Nas też dziś pełen.... płaczu, masakra jakaś :wściekła/y: Ani noszenie, ani kołysanie, rozśmieszanie, gilgotki- które uwielbia, nic dosłownie nic nie pomagało, myślałam że się wykończe :crazy: Dałam w końcu przeciwbólowy i po 15 min spokój- więc chyba zębole te ochydne, wstrętne :angry:

Budzi się już po 6tej ja ledwo żyje, potem drzemki po pare minut wiec nawet nie mam jak odespać, pogoda u Nas piękna wiec szkoda mi w chacie siedzieć wiec wyszłam dziś na 2 godziny. Lekarz powiedziała że jak nie ma gorączki to można łazić. Gile ciąga w dalszym ciągu ale już nie kaszle chociaż tyle.
Ahhh ja nie wiem z kąd ja tyle siły biore :-(

Cześć dziewczynki!

U nas już kolejna dupiata noc z rzędu, młody budzi się co godzine... Aleeee mi się chce spać....

Bardzo przyjemnej i słonecznej niedzieli życzę ;)!

o dzisas...
To widze, ze duzo dzieci sie znow popsulo :crazy: Pobudki co godzine-dwie to juz chyba norma w tym wieku jak tak Was czytam.

U nas uffffffffffffff, nocka bardzo dobra (odpukac sto razy, bo sie znow popsuje).
Karmienie o 23.30, dalam kaszke Sinlac i pozniej pobudka na chwilke o 4, smok w dzioba i pozniej pobudka o 5 na zarcie.
Wstal calkiem o 6.50, wiec w miare przyzwoicie.

Mileczka, u Was wyszly juz jakies zęby?

czesc niedzielnie!!!

u nas swieto , bo maly spal pierwszy raz z nami od godz 8-10 z cyckiem w buzi,ale to taki wyjatek(juz nie mialam sily odkladac go do lozeczka dzis, a chcialam dospac), a spal jak aniolek!!! efekt taki ,ze teraz mnie glowa boli , bo chyba spalam za duzo:-)

milka - twoja to juz od jakiegos czasu budzi sie tak wczesnie-dziwne te zwyczaje, nie ma co!!!

tak sobie czytam,ze znow sie nam hurtowo dzieci popsuly..zmowa jakas czy co..

witam
o dzisas...
To widze, ze duzo dzieci sie znow popsulo :crazy: Pobudki co godzine-dwie to juz chyba norma w tym wieku jak tak Was czytam.

U nas uffffffffffffff, nocka bardzo dobra (odpukac sto razy, bo sie znow popsuje).
Karmienie o 23.30, dalam kaszke Sinlac i pozniej pobudka na chwilke o 4, smok w dzioba i pozniej pobudka o 5 na zarcie.
Wstal calkiem o 6.50, wiec w miare przyzwoicie.

Mileczka, u Was wyszly juz jakies zęby?
a Sinlac nie jest z glukozą:confused:

Dobra laski to ja Was nie dobijam bo spałam z malą do 11 :-p Wiekszośc nocy ze mną spala, bo marudna wczoraj jak zwykle i sen plytki troche miała i najpierw z nia w salonie zasnełam na 3 godziny i potem jak ja przeniosłam to sie skubana budziła wiec wylądowała u mnie. Ja wczoraj dałam marchewkę mlodej, bo dostalam zielone światlo na wprowadzanie od lekarki. Może chociaż kupy bedą gęściejsze a nie wodniste od nietolerancji laktozy. Moja Hania jednak ladnie przybiera, waży 6330 gram, czyli w 17 dni 330 gram. Mam skierowanie do gastrologa, bo krew w kupce czesto jest ale tyle jakbyscie kropke długopisem zrobiły i musze szukac tej krwi w zasadzie w pieluszce. Lekarka sie raczej tym nie każe przejmować, bo badania kału i usg ok, a tej krwi znikome ilości ale na wszelki wypadek niech sprawdza a co nam szkodzi. Ja jem nabiał juz, tzn mleko do kawy, jogurt czasem i kupy ładny kolor maja, wiec moze Hani brzuszek dojrzał i teraz toleruje juz mleko lepiej.

Ewa
wspólczuje problemów z Emi. Szkoda,że każą Ci na mm przejść. Ale powiem Ci,że to dziwne. Moja przyjaciółka karmiła do 9 miesiąca i jej mała miała skazę białkową i to mocna na maksa, bo nawet buzie wysypywalo i kolki niesamowite. Ale trafiła do naprawde dobrego alergologa i sie udalo jej karmic tyle czasu. Może warto by spróbowac opini kogos innego. Zreszta inna moja kolezanka tez miała taka sytuacje i karmila długo ale nioe pamietam ile ta. No ale jezeli juz zdecydowalas sie na mm to nie mniej wyrzutów, bo jestes dobra mama i to jak karmisz nie ma znaczenia. Ja to z wygody bym nie chciała na mm przejsc, bo cycya wywalam i gotowe :-)

Udanej niedzieli babki ;)

reklama
Do góry