reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Dzień dobry,

Pusto było bo w TV Mama Mia - nawet Milena ze mną oglądała :-) stary nie potrafił tego zdzierżyć no ale cóż mamy babską przewagę musiał też patrzeć ;-)

Ewa - nie martw się Kochana, mm to nie wyrok :tak: odpoczniesz, małą przestanie brzuszek boleć, wiem, że karmienie piersią jest magiczne bo więź jaka tworzy się między mamą a dzieckiem jest niesamowita ale przecież przytulać się możecie karmiąc butelką :-) Emilka przecież wie, że kochasz ją najbardziej na świecie i flaszka tego nie zmieni ;-) zobaczysz szybko się przyzwyczaisz i nawet się nie obejrzysz a wasze kłopoty się skończą :-)

U mnie od rana słońce napalam się na długi spacer, po obiedzie, dziś zrobię jej zupkę sama nie chcę przyzwyczajać ją za bardzo do słoja bo potem jak zacznie się wielkie żarcie to zbankrutuję ;-)

reklama
Hello,

u nas noc tragedia. Od 1-3 zero snu, tylko chec zabawy:baffled:
Pozniej pobudki o 5 i koniec spania o 6.
Cudownie:baffled:
Czy te dzieci dadza troche odpoczac???:sorry2:

Od kilku dni zauwazylam mega pragnienie u Kuby, ciagle by pil.
Ostatnio juz nie podaje herbatek, tylko sama wode i wciaga tego strasznie duzo.
Nic w diecie nie zmienialam, wilglotnosc w powietrzu bez zmian, kataru brak, kaszlu brak. O co moze chodzic? Bo to troche dziwne jak dla mnie...

p.s. czy wiecie moze jak uzyskac recepte na Bebilon Pepti?

moja lekarka mowi, ze to niewykonalne i place ciagle 100% ceny:dry:

p.s. 2 od kiedy mozna podawac do picia wode zywiec prosto z butelki?

Ostatnia edycja:
z tymi mlekami to dejcie ludzie życ,mąż wczoraj poszedł do apteki wylupic nutramigen oczywiście 100%płatne babka mu niewydam panu bo jest teraz na refundacje,no ta pędem do lekarki po recepte ta na mnie oczy że to mleko jest refundowane znowu ale mówi że jak niemam zaświadczenia od alergologa to musze kupwac bez znizki i zdziwiona że lekarz który mi to mleko wprowadził to mi nie dał skierowania do alergologa i teraz najlepsze bo to ona mi to mleko wprowadziła haha a co najgorsze to cena teraz tego mleka,jak płaciłam 100% za puszke 26 złoty to teraz kosztuje 38 :szok: a na refundacje 9 złoty,aż jestem ciekawa jaki termin będzie do alergologa

Cześć
Ewa ja czasem podaję Marysi mleko z butli i ona wtedy tak slipkami na mnie patrzy i też jest fajnie :). Nie martw się i nie dołuj. Ja takie podejście miałam przy Zosi i w sumie to do dziś się zastanawiam czy nie lepiej było przejść po kilku miesiącach na nutramigen może odizolowanie jej na jakiś czas od alergenów dałoby lepszy rezultat. Wczoraj jej dałam jogurt i kupę miała taką, że dupka odparzona, czerwona i szczypiąca. W ogóle od czasu kiedy jej wprowadziłam nabiał (na polecenie alergologa) ma sraczkowata kupkę. Od dzisiaj znowu dieta i zobaczymy czy się wszystko unormuje.

Z tym mlekiem to faktycznie kicha chociaż to 23 zł nie robi na mnie takiego wrażenia bo ja płaciłam za mleko HA dla Zosi 31 zł w markecie a w aptece nawet po 40zł :szok:. Zastanawiam się czy nie iść do lekarki i poprosić ją o skierowanie do alergologa i od początku poprowadzić dietę pod okiem specjalisty a nie tak intuicyjnie jak przy Zosi.

Ostatnia edycja:
Paranoja z tym mlekiem.

Ale jak alergolog ma mi dac recepte ze znizka, jak teraz kiedy maly pije pepti (od daaaaaawna) nic zlego sie nie dzieje i skora tez wyglada ok?
Jak mam mu udowodnic, ze cos jest nie teges zeby dal znizke? Chore to :crazy:

hello

u nas rano podana 100 ml butla mojego mleka z miarka nutramigenu...

ja wiem że butla to nie tragedia ale dla mnie cycek był przezyciem praktycznie najwazniejszym i to ja najgorzej to przejdę, bo mała ssie co popadnie:p

ja nutramigen dostałam na recepte od pediatry i nic więcej nie potrzebowałam, może poprostu do innej apteki warto by było pójść? I fakt, kosztuje 9 zł...

jagmar
znaczy się z Marysią chcesz iśc do alergo tak? jesli tak to moim zdaniem dobry pomysł.

hej

Ewa
no i jak po nutri? przerabane z tymi mlekami macie..

u mnie nocka do d..y ale nie przez małego, przez ból głowy nie spałam do 4 w nocy, nienawidzę takich dni :-(

u nas słońce naparza od rana, ale ponoć wiatr wieje i nie wiem czy wychodzić z małym po chorobie :baffled:
zupy ja też gotuje bo można sie finansowo wykończyć, stwierdziłam że będę kupować tylko to co niesezonowe np owoce, dynie itp.. mam pomrożone warzywa z działki to znam pochodzenie ;)

ELIFIT
no na razie dostala jedną butle i to mojego mleka zmieszanego z nutri i to jedna miarką, wiec bez szału ale zobaczymy co bedzie dalej
a co Ty masz z ta migreną? nie dzia łają przeciwbóle?

Hahaha padne. Moje dziecie chce uskutecznic wyganianie matki do wariatkowa :-D Ona spi na chustawce, owszem, ale tylko i wylacznie rano, po calej nocy wstawania, ok godziny 7 - 8, wieczorne wsadzanie jej do chustawki wywolywalo wieeelki wrzask :-D Na domiar zlego ma jakies male krosteczki z tylu swej plaskiej glowiny i wiecznie sie drapie.. :baffled: Ktora wie co to moze byc? Uczulenie? Od potu? Wlosy jej rosna? A moze zwykla dokladka do kompletu, zebym nie martwila sie za malo??? :dry:

reklama
Do góry