reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Hejka kobietki dzisiaj dzien zabiegany tak jak wczoraj nawet nie miałam czasu do Was zajrzec. Ogolnie to hcybajest taki okres marudzenia dzieciaczkow moj sie drze BEZ POWODU!!! Ot po prostu :sorry: Tyle dobrego ze dzisiaj w nocy wstał TYLKO o 23 ( jak bylismy na imprezie z mezem tesciowa sie mordowała hehe), potem o 5.30 (jak juz bylismy) i rano o 8 :D JEA Niesttety jestem realistka i wiem ze to jednorazowy wybryk

A my dzisiaj podalismy pierwszy raz miesko... Nie powiem smakowało w zupce zobaczymy jak sie jutro bedzie zachowywał. Ogolnie to dzisiaj pozera przeogromne ilosci mojego mleka a cycki moje jkaby wiedziały i wrecz SIKAJĄ mlekiem.... Wiec siedze w domu bo bluzka mokra ehhhh

reklama
hej hej
ELIFIT
no na razie dostala jedną butle i to mojego mleka zmieszanego z nutri i to jedna miarką, wiec bez szału ale zobaczymy co bedzie dalej
a co Ty masz z ta migreną? nie dzia łają przeciwbóle?

takie zwykle które mogę brać karmiąc nie działały :no: przeszło mi na szczęście,

dziś byłam z mężem na spacerze po lesie pochodziliśmy, super się dotleniłam, szkoda że powietrze ostre i mały został w domu z bacią

mam ochote na ciasteczka, chyba ide zrobić :rofl2:
miłej niedzieli życzę

hello :)))

ja wczoraj tez zaganiany dzionek mialam
pozniej imrezka ze znajomymi u jednych z par :) maly oczywiscie poszedl z nami ... mielismy na troche tylko isc , bo kapiel , spanie i balam sie , ze moze bedzie masakra jakas :)
a maly wybila 19.15 poszedl spac w najlepsze nic mu nie przeszkadzalo , halas , smiechy itd. szok normalnie przezylam :) i tak sobie spal do prawie 23 , jak sie przebudzil dalam cyca i wrocilismy do domu :)
takze troche sie rozerwalismy ! od razu czlowiek innaczej mysli :-D

Nat dzisiaj poszedl z ojcem na spacer wrocil i jakies dziwne miny zaczal robic :-D az go nagralam :)))
pozniej lezal na podlodze na brzuchu i w lapkach grzechotki , ksiazki i inne gazdzety i tak naparzal tym o ziemie i sie cieszyl:rofl2:
rano za to tez na brzuchu lezac z calym asortymentem zabawek ( swoja droga nie wiem jak mu sie to miesci w lapkach malusich ) fiknal na plecy i nic nie wypuscil z raczek , smiesznie wygladal :)))
smieszek taki sie robi z dnia na dzien kumaty bardziej :-)

Dzień dobry :-)

Asionek - mówisz 2 córeczka :-) już się zabraliście do roboty ;-) skoro mąż na urlopie ;-)

taaa hehe ja to moze bym jeszcze sie zabrala , ale moj narazie chce poczekac z drugim :)

Hej dziewczyny :)

Asionek udanych starań życzę :-D

nie no wezcie :-D:rofl2:

witam,
ostatnio w radiu była ałdycja o dzieciakach kilkujęzycznych, ponoć jest tak że dziecko samo sobie wybiera język wiądący a drugi zna ale tego nie ujawnia. I tak np babka opowiadała że mówili do dziecka po polsku i angielsku, dziecko rozumiało w tych językach ale mówiło tylko po polsku i myśleli że po angielsku nie umie mówić, pojechali na wczasy gdzie dziecko poznało inne dzieci które mówiły po angielsku i przeżyli ogromny szok jak usłyszeli jak jch dziecko rozmawia z innymi płynną angielszczyzną:)

a no widzisz i tak bywa dobrze wiedzeic na przyszlosc ;)))

a ja właśnie wróciłam z kadr, wypisałam wniosek o urlop wypoczynkowy i 23 maja wracam do roboty bleeeee

kurcze oby czas nie lecial ci za szybko ! :)

M. dostal nowa prace, najpierw sie ucieszylam, ale pozniej okazalo sie ze nie bedzie go w domu od 6.00 do 20.00 wiec juz sie nie ciesze :baffled:

ehhh skad ja to znam ... moj wlasnie tez ma zaczac nowa prace i na to wyglada , ze bedzie pracowal dluzej i mniej czasu dla nas mial :wściekła/y:

heeey
.

Byłam dzis u pediatry i dostałam wyrok :( prawdopodobnie przejdziemy na MM bo już nie ma żadnego ratunku na te kolki, kupy i inny problmy brzuszkowe ktorych z dnia na dzień jest coraz wiecej. Na początek wprowadzamy nutramigen (od wczoraj jest częściowo refundowany). Takiego doła dzis miałam przez to że nie umiem sie z tym oswoic. dla mnie karmienie cycem to jedna z najwazniejszych spraw ktore mnie łączą z Emi- dawało mi to najwiekszą satysfakcje- bo jednak tego nikt inny jej nie mógł dać :(((
?

ehhh napewno ci przykro ... ale jak ma to malej pomoc to chyba warto ??
bedzie dobrze :)))

czesc niedzielnie!!!

u nas swieto , bo maly spal pierwszy raz z nami od godz 8-10 z cyckiem w buzi,ale to taki wyjatek(juz nie mialam sily odkladac go do lozeczka dzis, a chcialam dospac), a spal jak aniolek!!! efekt taki ,ze teraz mnie glowa boli , bo chyba spalam za duzo:-)

tak sobie czytam,ze znow sie nam hurtowo dzieci popsuly..zmowa jakas czy co..

taaa psucie sie naszych pociech zawsze idzie hurtem hehe

ja jak mam chec pospac sobie to klade malego na klacie i w tej pozycji mozemy sobie razem spac i spac :)
bo jak sam robi drzemki to sa bardzooo krotkie ...

Maggie u nas już przebiły się dziąsełka pod oboma dolnymi jedynkami i już stuka pod łyżeczką :)

gratki zabkow !!

Elifit wiem :-) Gratulowałam jej poprzedniej ciąży, ale niestety nie utrzymała jej. No czas zapierdziela, dobrze,że ta ciążą jej dorze przebiega, bo 3 poronienia to juz za dużo jak na jedna osobę.

mamuska w ciazy???? o jak super!!!! tyle osob za nia trzymalo kciuki, dobrze ze teraz wszystko ok, bo bidula niezle sie zalamala po 2 poronieniach..

ciekawa jestem ktora pierwsza z nas pazdziernikowek zaciazy sie po raz drugi, jakies propozycje czy tez deklaracje??? :-D

witam sie !

Hej
My pojechałyśmy z dziewczynami na weekend do moich rodziców. Strasznie źle mi się spało u nich w przeciwieństwie do dzieci. Więc ja wczoraj wieczorem byłam padnięta a Marysia marudna bo w dzień się wyspała, musiałam ją zabrać do swojego wyrka. Oczka od razu jej się zamknęły jak się razem położyłyśmy i tak minęła cała wspólna noc.

Uciekam obiad ogarniać bo pogoda taka ładna, ze trzeba wyjść na spacerek. Chociaż troszkę chłodno dzisiaj.

reklama
Witam :) Wczoraj zostwilismy mala u dziadkow od poludnia z zapasem mego mleczka i siuuuuu na zakupy :-) Wrocilismy ok 17, posiedzialam z mala 2 godzinki i na 19.55 do KINAAAAAAA :szok::-D:-D:-D Nie moglam uwierzyc, przed porodem bylismy w kinie 2-3 razy w miesiacu a po ani razu.. Czulam sie jak male dziecko co loda dostalo :-D Wrocilismy do dziadkow o 22 a tu slysze ryk :eek: mala u babci na rekach, najedzona, po drzemce, a ryczy w nieboglosy.. :eek: Dziadek zrozpaczony, babcia mowi ze nie wie co sie dzieje,pewnie jakies kolki (dla nich to usprawiedliwienie na KAZDY placz malej), biore ja na rece, mowie csssssss.... A ona cicho...:szok: Pszlochala mi w ramie, przytulila sie a po 2 minutach juz sie geba cieszyla.. :happy: Wszyscy w szoku.. Ja chyba najbardziej.. Mamusi jej brakowaloooo :-):-):-) Jestem tak szczesliwa ze masakra.. Pierwsza prawdziwa nagroda za moje podsiniale oczy z braku snu... To bylo takie cudne, bo zupelnie sie nie spodzielwalam po tak malej istotce, przeciez ona smieje sie do kazdego i nie rozpacza wcale jak wychodze, wiec myslalam ze na rozpoznawanie mamy i na tesknoty to jeszcze zupelnie nie czas... a tu prosze...:szok: Dzis jej wolno wszystko, mogla budzic sie 100 razy , moze kweczec i chciec na rece i wszystko zostanie jej dane :-D:-D Od jutra wracamy do rytualow :cool:

Do góry