kasiadz
Fanka BB :)
witam,
u nas pobudka o 7 ale przeciągnęłam młodą do 8.30, zjadła kaszkę i dalej śpi w łóżeczku z powyciąganymi nóżkami i rączkami pomiędzy szczebelkami
tak, śmiesznie wygląda zagryzanie wargi
u nas pobudka o 7 ale przeciągnęłam młodą do 8.30, zjadła kaszkę i dalej śpi w łóżeczku z powyciąganymi nóżkami i rączkami pomiędzy szczebelkami
ostatnio w radiu była ałdycja o dzieciakach kilkujęzycznych, ponoć jest tak że dziecko samo sobie wybiera język wiądący a drugi zna ale tego nie ujawnia. I tak np babka opowiadała że mówili do dziecka po polsku i angielsku, dziecko rozumiało w tych językach ale mówiło tylko po polsku i myśleli że po angielsku nie umie mówić, pojechali na wczasy gdzie dziecko poznało inne dzieci które mówiły po angielsku i przeżyli ogromny szok jak usłyszeli jak jch dziecko rozmawia z innymi płynną angielszczyznąjejku wspolczuje (( biedna mala no i ty z nia ... oby szybko te kolki w koncu przeszly !!
co do jezyka to moj mowi po Fr do malego , a ja po Pl i licze na to , ze maly ogarnie to i bedzie mowil w dwoch jezykach bez problemu
ooo dolna warga u nas tez od dluzszego czasu juz na tapecie hehe
smiesznie to wyglada nie ?? ))
tak, śmiesznie wygląda zagryzanie wargi
ja mam ergonomiczne womar Womar - serce przy sercu. Produkty - Nosidełko eco design na razie używałam go raz bo nie chcę kręgosłupa obciążać ale za jakieś 2 miesiące mam zamiar używać go regularnie. Podczas gdy go używałam ten raz - na spacerze po śniegu w gurach, młoda była bardzo zadowolona i bardzo się rozglądała dookoła szybko się zakłada, ogólnie na tą chwilę polecamDobry,
U nas nocka dzis lepiej już tylko 2 pobudki zamiast 5 chyba faktycznie to był jakiś skok mi koleżanka powiedziała że jak pełnia jest a teraz była to dzieciaki gorzej śpią ile w tym prawdy nie wiem
Dziewczyny co sądzicie o nosidełkach bo tak sie zastanawiam czy nie kupić bo jak chce jechac do sklepu i wejsc dosłownie na chwile przeciez wózka nie bede odpalać na 10 min Ole w samochodzie nie zostawie na rekach nic nie wezme sama do rąk a takie nosidełko na moment wsadzić mała żeby szypki shooping zrobić? macie jakieś doświadczenia z nosidełkami?