reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

witam,
u nas pobudka o 7 ale przeciągnęłam młodą do 8.30, zjadła kaszkę i dalej śpi w łóżeczku z powyciąganymi nóżkami i rączkami pomiędzy szczebelkami:szok:

jejku wspolczuje :((( biedna mala no i ty z nia ... oby szybko te kolki w koncu przeszly !!
co do jezyka to moj mowi po Fr do malego , a ja po Pl i licze na to , ze maly ogarnie to i bedzie mowil w dwoch jezykach bez problemu :)

ooo dolna warga u nas tez od dluzszego czasu juz na tapecie hehe
smiesznie to wyglada nie ?? :)))
ostatnio w radiu była ałdycja o dzieciakach kilkujęzycznych, ponoć jest tak że dziecko samo sobie wybiera język wiądący a drugi zna ale tego nie ujawnia. I tak np babka opowiadała że mówili do dziecka po polsku i angielsku, dziecko rozumiało w tych językach ale mówiło tylko po polsku i myśleli że po angielsku nie umie mówić, pojechali na wczasy gdzie dziecko poznało inne dzieci które mówiły po angielsku i przeżyli ogromny szok jak usłyszeli jak jch dziecko rozmawia z innymi płynną angielszczyzną:)

tak, śmiesznie wygląda zagryzanie wargi

Dobry,

U nas nocka dzis lepiej już tylko 2 pobudki zamiast 5 chyba faktycznie to był jakiś skok mi koleżanka powiedziała że jak pełnia jest a teraz była to dzieciaki gorzej śpią ile w tym prawdy nie wiem:confused:

Dziewczyny co sądzicie o nosidełkach bo tak sie zastanawiam czy nie kupić bo jak chce jechac do sklepu i wejsc dosłownie na chwile przeciez wózka nie bede odpalać na 10 min Ole w samochodzie nie zostawie na rekach nic nie wezme sama do rąk a takie nosidełko na moment wsadzić mała żeby szypki shooping zrobić? macie jakieś doświadczenia z nosidełkami?
ja mam ergonomiczne womar Womar - serce przy sercu. Produkty - Nosidełko eco design na razie używałam go raz bo nie chcę kręgosłupa obciążać ale za jakieś 2 miesiące mam zamiar używać go regularnie. Podczas gdy go używałam ten raz - na spacerze po śniegu w gurach, młoda była bardzo zadowolona i bardzo się rozglądała dookoła:) szybko się zakłada, ogólnie na tą chwilę polecam:)

reklama
ja dostałam jakiś tydzień temu, była też łyżeczka i kupony rabatowe i krem na odparzenia i kupon na kolejną darmową paczkę do odebrania w rossmanie:)
-pomyłka to było hippa a bobovity nic nie dostałam

Dzień Dobry ;) Ale u nas dzisiaj buro i brzydko, pogoda tzw, wisielcza :blink: Mały już drzemkę odwala bo w taką pogodę to tylko spanie pomaga.
Mi się dzisiaj w nocy nawał mleczny zrobił przez to ostatnie cyckowanie co godzinę, obudziłam się z uczuciem jakbym na dwóch twardych, bolących piłkach spała:szok: A synio oczywiście jak go potrzeba to sobie słodko śpi, musiałam go na śpiocha wyciągać i przystawiać. Wciągnął ile dał radę wcale się nie budząc i dalej spanko do 9.

Ja też mam nosidełko Womar tylko starszy typ, w spadku po córci koleżanki, ale na razie go nie używamy bo mały ma słaby widok. Może jak będzie większy to się przyda.

hej, nie moge znalezc postu cytryny w ktorym mowila o chustawce, ale cos mi sie zdaje ze o to kaman :-( Cala noc sie budzila i usypiala tylko na cycu badz bujana a po 30 min. znowu ryk.. Moj wsadzil o 7 do chustawki i spala do 11 :szok: I znow dylemat.. Klasc dziecko w chustawce? Oduczy sie spania w lozeczku, a chustawka do 9 kg.. Co ja zrobie potem??:szok:

jak śpi w huśtawce to znaczy że jej wygodnie, jak huśtawka będzie za mała można kupić większą. Myślę że skoro są takie problemy z zasypianiem to nie czas na naukę spania w łóżeczku, najważniejsze żeby dziecko nauczyło się że w nocy się śpi, na początek niech śpi tam gdzie jej wygodnie. A jak już ładnie w nocy będzie spała to możecie ją zacząć uczyć spania w łóżeczku

Dostałyscie moze paczke z Bobovity? Mnie wczoraj przyszedł poradnik sloiczek marchewka ryzem i probka herbatki :]

dostałam to samo co ty :tak:

Wiecie jaki numer odwaliłam a mianowicie wychodze dzis na spacerek i mój szanowny pies zarąbał mi Oli smoczek wiec wkurzona gnam do najbliższego sklepu po nowy wpadam i mówię Nuka lateksowego poprosze dziecko ma 4 mies ona mi daje ja mówie ze mały kieds kupywałam inny od 0-6 a ona mi pokazuje większy a ja o taki a babeczka ale te sa od 6-12 :zawstydzona/y: i ja mała katowałam takim smokiem:zawstydzona/y: lekarz mi zwracał uwage ze Ola ciągle ma buzie otwartą kit wie czy nie przez smoka :szok:

Ivi- jak jej tam dobrze niech sobie spi spokojnie moze to jakis etap i jej przejdzie juz niedługo:tak:

Hej laski :-) Ja po spacerku u nas słoneczko ale wiatr nieziemski, ale dałam rade jakoś. Moja Hania się popsuła wczoraj non stop maruda. Rano godzinny cyrk odwaliła i wieczorem też i zamist spać o 22 to o 23:30 poszła :wściekła/y:Dlatego postanowilam kupic nosidełko o takie:

WOMAR NOSIDEŁKO N15 RAINBOW ZAFFIRO MODNE KOLORY (2153169953) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej..

Kolor bordowy i znalazłam wystawione za 50zł i w dodatku nowe, ugadałam sie z gacetem i dzis odbieram. Marti dam znac jak sie sprawuje i czy moja zadowolona, bo cholera nic w domu zrobic nie mogę bo maruda się trzeba zająć.

hej
Ja się czaje na nosidło mei tai ale ono jest dla dzieci siedzących. W sumie to nie pamiętam czy dzisiaj już o tym pisałam.

Ivi jak śpi w huśtawce to dobrze, korzystajcie i też śpijcie. Później jak będzie za duża to już nie będzie dylematu i będziecie po prostu zmuszeni ją oduczyć. Ja jestem wyznawczynią zasady co się odwlecze to nie uciecze ;p (przynajmniej czasami).

reklama
Do góry