reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

elifit ja mam umowę do końca października 2012:(
malutka gratulacje! spodziewałaś się? może jakieś szczegóły......
malutka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, jak to mówią spóźnione ale szczere:)

a Antosia przez pół dnia płakała;/ dopiero na spacerze się uspokoiła, myślałam że nie wytrzymam z nią i przed chwilą dla relaksu zafarbowałam sobie włosy:)

dostałam dzisiaj paczkę z hippa a w niej:
słoiczek marcherki
łyżeczka
2 herbatki
krem na odpażenia
kupony na 20%zniżki na hippa w rossmanie -łącznie 12 kuponów zniżkowych
6zł zniżki na mm
i kupon który upoważnia do odebrania kolejnej darmowej paczki z rossmana
i książeczkę w której jest wyjaśnione wiele rzeczy o karmieniu i opisane jaki wpływ na kupke mają poszczególne słoiczki:)
więc się opłacało:)
no to jeśli boisz się że cię zwolnią to możesz wrócić na niepełny etat i cie nie mogą zwolnić bo to przysługuje zamiast wychowawczego.

o fajna paczka :tak: a dostałaś z bobovity?

reklama
Ehh elifit to wszedzie tak, ja po macierzynskim przechodze na bezrobocie i licze na zasiłek chociaz... No i poszukiwania u mnie juz daawno zaczete ale niestety w moje miasto jest maistem korupcji.,..ręka ręke myje ehhhh

Ewa, Miłka pierwszy dzien szóstki za mną jeeeeaaa. P.S. Trzymacie noge w powietrzu ta druga niecwiczaca ??? Bo widzialam filmik zeby trzymac... ale boli...Cienias ze mnie straszny ponad rok bez ruchu wychodzi teraz...
no za mną też, ale cięzko było! niby tak mało ćwiczeń...
nie trzymałam nogi w górze tej drugiej, widzisz umknęło mi, jutro sie poprawie... w ogóle sporo minie zanim to zaczne dobrze ćwiczyć bo też jestem boluś.
a też was bolały kości miednicy przy tych ćwiczeniach??
jagmar
no to może powinnaś wprowadzić pokarmy jeśli za mało waży?
chociaż Emilia też teraz wolniej przybiera.

jewcia
nie pytam o kogo chodzi bo tlyko mogę sie domyślać... 3maj sie, najwazniejsze jest dziecko! pamiętaj

malutka
no to tak czy siak, powodzenia na nowej drodze:) ciesze sie niezmiernie razem z Tobą i też czekam na opowieść jak do tego doszło!
i też najlepsze życzenia Ci składam!
elifit
ale lipa z tą pracą... tak to jest własnie :(
ja dostałam wczoraj propozycje pracy w Urzedzie Skarbowym w Poznaniu, ale musiałam odmówić, bo jednak Emilka jeszcze jest za mała na żłobek a poza tym jeszcze musze sie najpierw obronić, bo nie dam rady ze szkoła dzieckiem pracą i domem na głowie...

zrobiłam sobie dziś zabieg parafinowy na dłonie ale oczywiście schrzaniłam hehe, no ale i tak efekt całkiem przyzwoity.

Mówicie że koperkowa woda może pogorszyć? bo u nas własnie gazy sie gromadzą ale wychodzić nie chcą a ponoć woda koperkowa pomaga, wiec nie wiem :(... dieta nic, leki nic... jeszcze debridat słyszałam ze jest dobry, może tego spróbować;/?
ide lulkać, jutro cały dzień sama buuuc

Jeszcze raz Wam bardzo dziękuję :happy:

Więc tak, urodziny miałam wczoraj ale moje kochanie nie mogło się doczekać i dostałam prezent już przedwczoraj wieczorem, były to kolczyki ,a o północy najpierw się mnie zapytał czy będę zawsze go kochała i czy zawsze będę dla niego taka dobra, myślę sobie coś przeskrobał, pytam go co odwalił ,to on znowu mnie o to samo pyta, więc odpowiedziałam ,że tak, kazał mi jeszcze obiecać ,no więc obiecałam i znowu pytam co odwalił, a on mi pod nos podstawia pudełeczko otwarte z pierścionkiem i pyta czy za niego wyjdę, oniemiałam, nie wyobrażacie sobie mojej miny, totalne zaskoczenie!!! W ogóle się nie spodziewałam choć od dawna po cichu na to czekałam... Piszę z telefonu więc emotek brak bo jeszcze nie rozgryzłam co gdzie i jak... :-D

Ostatnia edycja:
tak, z zaskoczenia najfajniej, a ty malutka już nie właź na neta z tego telefony:tak:
nieźle a co trzeba było zrobić, żeby dostać taka paczkę?
zapisałam się do ich klubu na ich stronie czy coś takiego, już dokładnie nie pamiętam:)

no to jeśli boisz się że cię zwolnią to możesz wrócić na niepełny etat i cie nie mogą zwolnić bo to przysługuje zamiast wychowawczego.

o fajna paczka :tak: a dostałaś z bobovity?
ale to mi się finansowo nie opłaca:) więc lepiej szukać nowej pracy albo w ciąże zajść 3 miesiące przed rozwiązaniem umowy ;)
a z bobowity też coś wysyłają? to zaraz się tam zapiszę:-)

widzę że motywacja do ćwiczeń jest.......
ja bym chciała pójść na jakieś zajęcia, myślę o zumbie, abt lub brzuchomani, ale chcę koleżankę namówić bo samej mi się nie chce:)

Ostatnia edycja:
Kasiadz spoko loko :-D w środku karciak na którym jest puste konto ,a internet wi-fi już taka głupia nie będę :-D
Oj tak takie zaskoczenie jest super, do dziś jeszcze w szoku jestem i co chwilę na pierścionek się gapię... :-D

Ostatnia edycja:
Cześć Lachony ;-)

Dwa dni mnie nie było ale wybaczcie mam chrzciny w niedzielę i 1000 rzeczy do zrobienia.

Malutka gratulacje! Dużo szczęścia i miłości :-)

Miłka ja dałam 50zł na chrzest, a to dla tego,że jak bralam slub to mi w mojej parafii powiedział,że ile łaska ale nie mniej niż 700zł i organiście jeszcze 100zł. O tej stówie zapomnielismy dac po mszy, ale niech sie ksiądz z nim podzieli skoro tyle zgarnął. Przeginaja jak dla mnie i tyle.

Współczuje problemów z pracą Wam i łącze się w bólu. Mi nie przedłuzyli umowy i niedługo na zasiłku wyląduję :-(

Jagmar moja Hania mając dokładnie tyle ile Twoja Hela ważyła 6000gram, wiec tez drobna. Kiedys ładnie przybierała a ostatnio 100g w dwa tygodnie, ale była chora wtedy i lekarka mówi,że mam nie patrzec na to. Ale martwie sie troche, że jak za mało bedzie przybierac to karze mi dokarmiac a tego nie chce.

Ja laski byłam u alergologa dzisiaj. Wogole to sie wkurzyłam,bo Haniutka miała dzisiaj znowu krew w kupie ale tyle co nic jakies dwie kropki a ja nic podejrzanego nie jadłam tym razem. Któraś z Was tez pisała coś,że krew pojawia sie w lupie u dziecka chyba ale nie pamietam kto. Cholera ostatnio to jak coś glupiego jadłam a teraz nie wiem skąd :wściekła/y: No ale alergolog powiedziala,że to nie jest pacjentka dla niej,że do gastrologa powinnam isc z tą krwia. Cos tam przebakiwała o badaniu per rectum :szok: Wiec czekałam tyle czasu na wizyte aby powiedziała mi to oraz abym powoli nabiał wprowadzała, np mleko do kawy ( ja do tej pory kawy nie piłam karmiąc), jogurt jakis. Że już sie odchodzi od diety bezmlecznej. Mam obserwowac co sie bedzie dzialo i za 3 tygodnie u niej sie pojawic i powiedziec jak Hania po tym nabiale.
Umówiłam sie do mojej lekarki na piatek przyszly i robie posiew kału i zobaczymy.

smigam sie kąpac i lulu bo jutro tyle do zrobienia jeszcze mam.

kasiadz- ja tez sie zapisałam do klubu a dostałam tylko słuchaj ksiażeczke ulotki i łyżeczkę w takiej kopercie i była ona otwarta cholera wie czy reszte ktos na poczcie nie zajebbbbb......:confused2: powiedz jeszcze w jakiej paczce to do ciebie przyszło?

Ostatnia edycja:
reklama
ale to mi się finansowo nie opłaca:) więc lepiej szukać nowej pracy albo w ciąże zajść 3 miesiące przed rozwiązaniem umowy ;)
a z bobowity też coś wysyłają? to zaraz się tam zapiszę:-)
no ja też szuakam nowej pracy ale wolę mieć ochronę przez 12m i głupie pare złotych niż nic. U nas z robotą ciężko jak cholera.

Z bobovity dają podobną paczkę, a na hippie trzeba zamawiać w klubie, ja wczoraj zamówiłam

cześć tak wogóle
mam tak zapchane zatoki że głowa mała, ehhh znowu dzień do d..y :-(

Do góry