hej
u nas nocki lepiej zeszlismy do 2 pobudek , czasami jedna tylko , ale to swieto prawieze hehe
za to dzisiaj wymiotowal biedak
i teraz nie wiem mozliwe , ze po jablku ?
dalam mu kilka lyzeczek malusich wczoraj bylo ok , a dzisiaj taka akcja ... biedaka bolal brzuch , baki lecialy niezle , kupa i te wymioty
takze ja chyba narazie odpuszczam jedzonko
jeszcze pogadam z pediatra w poniedzialek co ona o tym sadzi
cześć kobity!
wiecie co? Moja Emilka w ciągu ostatnich dni- tak jakos od niedzieli nagle zaczęła przechodzić sama siebie, nuczyła sie śmiać w głos, pełzać, bawić sie zabawkami leżąc na brzuszku opierając na łokciach, łapać zabawki samej, bez podawania przeze mnie, zaczęła się też wstydzić i jeszcze wiele innych spraw sie nagle zmieniło... jestem w szoku sama nie wierze ze tak z dna na dzien nagle zrobiła sie taka "duża" i "fajna"...
asionek
no własnie kiedyś robilam w domu i nawet najniższą krajową w miesiącu wyrabiałam, ale to tam gdzie mieszkałam kiedys, mialam stale klientki które mnie reklamowały i coraz wiecej mialam nowych... tu niestety nie mam wcale, a ogłaszac sie boje żeby mnie skarbówka nie dorwała
bo jak mi zasolą karę to sie osram po pachy...
?
oj dzieci tak maja hehe klada sie spac , wstaja rano i nagle nauczone mase nowych rzeczy
super to jest , takie codzienne niespodzianki dla nas rodzicow na oslode
))
widze , ze niezle ci szlo pazurkowanie
moze i za jakis czas tutaj gdzie jestes tez sie cos rozkreci samo ?
co do gazow , ja bym posluchala Ivi i odstawila sab i inne takie
skoro placze i tak to nic nie zmieni , a moze jak u nas milo sie rozczarujesz i przejdzie ??
moj ostatnie kolki i inne takie z placzem mial w 2 miesiacu , po powrocie z Pl za rada mamy i siorki i lekarza odstawilam wszystko i od tamtej pory spokoj ... czasami jest tak , ze te specyfiki dzialaja odwrotnie i prdukuja za duzo gazow
warto sprobowac nic nie stracisz
Pytanie mam do Was,
planujecie w najblizszej przyszlosci jakies wakacje z maluchami?
Ja chcialabym sie wybrac za miesiac, czyli Kuba bedzie mial ok. 5,5 mc i mam troche obaw, m.in. lot samolotem, na co sie nastawic z takim maluchem na wakacjach itp.
Doradzi jakas doswiadczona mama? Byłabym wdzieczna bardzooo
Asionek, jak sie u Was objawily zeby? Bylo mega slinienie i pchanie wszystkiego do buzi, a dopiero pozniej zauwazylas, ze sie probuja przebic czy wszystko dzialo sie na raz?
.
je lecialam jak maly mial 1, 5 miesiaca
i pociagiem jechalam jeszcze
ogolnie podroz dlugaaa byla i maly o dziwo cala droge przespal tylko na karmienie wstawal
teraz juz by chyba tak latwo nie bylo , bo dzieci tyle juz nie spia
napewno cyc przy starcie i ladowaniu
jakies grzechotki zeby dziecko zabawic troche w czasie lotu , bo co jak co , ale jak nie wykupicie miejsc w "pierwszej klasie" to raczej wygodnie wam nie bedzie :/
kocyk , smoczek jak uzywa , pieluchy , chusteczki do pupy
no to co zawsze jak gdzies idziesz dalej trzeba przy sobie miec
mysle , ze nie ma sie czego bac i jak juz nie raz czytalam i slyszalam to latwiej jechac gdzies z takim maluchem jak ze straszym
my na pewno nad morze pojedziemy na wakacje, bo mąż nie ma w tym roku obozu wiec mamy urlopik, ale za granice to nie wiem, my nigdy nie byliśmy na takich wakacjach i jakoś nigdy nam do głowy nie przyszło
no ale skoro Asionek do PL przyleciał z małym to i na wakacje można
..
hehe no ja wsumie prawie zawsze na wakacje do Pl jezdze