reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

EWA babo jak ja ci współczuje tego płaczu moja od trzech dni całe dni nic tylko płacz chyba ze na rekach jest ale ile można nosic wszystko jest beee,mało śpi,ślini wszystko co pod buzią,ja już wymiekam dobrze że mój jutro w nocy wraca to córusią się zajmie

reklama
hej :)
u nas nocki lepiej zeszlismy do 2 pobudek , czasami jedna tylko , ale to swieto prawieze hehe

za to dzisiaj wymiotowal biedak :(
i teraz nie wiem mozliwe , ze po jablku ?
dalam mu kilka lyzeczek malusich wczoraj bylo ok , a dzisiaj taka akcja ... biedaka bolal brzuch , baki lecialy niezle , kupa i te wymioty :(
takze ja chyba narazie odpuszczam jedzonko
jeszcze pogadam z pediatra w poniedzialek co ona o tym sadzi

cześć kobity!

wiecie co? Moja Emilka w ciągu ostatnich dni- tak jakos od niedzieli nagle zaczęła przechodzić sama siebie, nuczyła sie śmiać w głos, pełzać, bawić sie zabawkami leżąc na brzuszku opierając na łokciach, łapać zabawki samej, bez podawania przeze mnie, zaczęła się też wstydzić i jeszcze wiele innych spraw sie nagle zmieniło... jestem w szoku sama nie wierze ze tak z dna na dzien nagle zrobiła sie taka "duża" i "fajna"...

asionek
no własnie kiedyś robilam w domu i nawet najniższą krajową w miesiącu wyrabiałam, ale to tam gdzie mieszkałam kiedys, mialam stale klientki które mnie reklamowały i coraz wiecej mialam nowych... tu niestety nie mam wcale, a ogłaszac sie boje żeby mnie skarbówka nie dorwała :p bo jak mi zasolą karę to sie osram po pachy...
?

oj dzieci tak maja hehe klada sie spac , wstaja rano i nagle nauczone mase nowych rzeczy :) super to jest , takie codzienne niespodzianki dla nas rodzicow na oslode :)))

widze , ze niezle ci szlo pazurkowanie :) moze i za jakis czas tutaj gdzie jestes tez sie cos rozkreci samo ? :)

co do gazow , ja bym posluchala Ivi i odstawila sab i inne takie
skoro placze i tak to nic nie zmieni , a moze jak u nas milo sie rozczarujesz i przejdzie ??
moj ostatnie kolki i inne takie z placzem mial w 2 miesiacu , po powrocie z Pl za rada mamy i siorki i lekarza odstawilam wszystko i od tamtej pory spokoj ... czasami jest tak , ze te specyfiki dzialaja odwrotnie i prdukuja za duzo gazow
warto sprobowac nic nie stracisz :)

Pytanie mam do Was, planujecie w najblizszej przyszlosci jakies wakacje z maluchami?
Ja chcialabym sie wybrac za miesiac, czyli Kuba bedzie mial ok. 5,5 mc i mam troche obaw, m.in. lot samolotem, na co sie nastawic z takim maluchem na wakacjach itp.
Doradzi jakas doswiadczona mama? Byłabym wdzieczna bardzooo :happy:

Asionek, jak sie u Was objawily zeby? Bylo mega slinienie i pchanie wszystkiego do buzi, a dopiero pozniej zauwazylas, ze sie probuja przebic czy wszystko dzialo sie na raz?
.

je lecialam jak maly mial 1, 5 miesiaca :) i pociagiem jechalam jeszcze
ogolnie podroz dlugaaa byla i maly o dziwo cala droge przespal tylko na karmienie wstawal
teraz juz by chyba tak latwo nie bylo , bo dzieci tyle juz nie spia
napewno cyc przy starcie i ladowaniu
jakies grzechotki zeby dziecko zabawic troche w czasie lotu , bo co jak co , ale jak nie wykupicie miejsc w "pierwszej klasie" to raczej wygodnie wam nie bedzie :/
kocyk , smoczek jak uzywa , pieluchy , chusteczki do pupy :) no to co zawsze jak gdzies idziesz dalej trzeba przy sobie miec
mysle , ze nie ma sie czego bac i jak juz nie raz czytalam i slyszalam to latwiej jechac gdzies z takim maluchem jak ze straszym :)

my na pewno nad morze pojedziemy na wakacje, bo mąż nie ma w tym roku obozu wiec mamy urlopik, ale za granice to nie wiem, my nigdy nie byliśmy na takich wakacjach i jakoś nigdy nam do głowy nie przyszło
:p
no ale skoro Asionek do PL przyleciał z małym to i na wakacje można:)
..

hehe no ja wsumie prawie zawsze na wakacje do Pl jezdze :)

hej lalunie, wspolczuje wam przebojow z dzieciaczkami
ja poki co nie daje mlodemu nic poza mm
ale mysle ze za tydzien badz dwa zaczne wprowadzac

boze blogoslam kapuste, zmienialam oklady z kapuchy co 3 godziny i mi przeszlo, dzisiaj mnie juz cyc nie boli
goraczki tez nie mam

wyowijalam cyce i poszlam z mlodziutkim na dluuugi spacer
4 godziny buszowalismy po deptaku w solihull i nie obylo sie bez malego shoppingu oczywiscie, jutro tez bedziemy smigac
u nas juz po 16 stopni w poludnie jest :-):-)

Ewa Banak no widze ze mam kolezanke po fachu tutaj :)))
super ;)

moj maly zamiast spac, lezy tatusiowi na brzuchu i tak ssie palce glosno ze ja sie tylko pod nosem smieje, a ta mała wsza jak tylko widzi , ze sie patrze, to zaczyna do mnie gadac :)))

Gdzie te czasy, kiedy na bb wskakiwalyscie o 6 rano? :-D:-D:-D Ja tu wlaze dzis o 8.20 a na bb nikogoooo :szok: Widze ze dzieciaczki slodko spia z mamusiami.. Ja niestety nie jestem taka farciara, moja o 6.50 oczy szeroko otwarte i zabawy. Musialam wstac. pobudki dzis co 2 godziny, niby lepiej, ale z doswiadczenia wiem, ze nie mam co sie cieszyc za wczasu :confused2:
DZIENDOBRYYYYY :-)

Dzień dobry dziewczyny :-D

ja wstaje przed 6:00 ale wyprawienie Mileny do przedszkola to nie takie łatwe :szok: strój ( wymyślanie, kombinowanie, fochy) potem fryz, kremowanie i 45 minut nie Twoje ;-)

Dziewczyny ile "co łaska" dałyście za Chrzest ?

Ewa ja!!!! Od kiedy?? Bedzie mi razniej wiedzac ze nie jestem sama :-)

My co łaska damy stówkę ;-) Miłka my tez dzisiaj pobudka dokladnie 5.45 oczy jak pięć złotych i mamo baw sie hi hi ha ha a mama ledwo co zywa bo moje dziecię ciagle nieustająco co dwie godzinki wstaje ehhh. Na szczescie po poltorej godziny poszedl lul i odespałam kawałek:) A wogole to moj Bąbelek je wiecej pokarmu w nocy :szok: Czy to dobrze?? I mam znowu nawał mleczny myslalam ze takie rzeczy tylko na poczatku laktacji...

reklama
Do góry