reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

kasia
no to i ta dobrze wam idzie, bo my z wypłaty nie mamy na nic dodatkowego, a wy kredyt spłacacie i jeszcze wam zostaje na jakieś materiały budowlane, to całkiem dobrze gospodarzycie... że nie wspomne że przecież mieszkacie w mieszkaniu gdzie też pewnie czynsz płacicie, bo opłaty to na pewno. Ale gra jest warta świeczki !

opadam z sił po "wypompowywaniu" Emilki... wczoraj już cięzkobyło z gazami a dziś opd rana zagazowana znowu... kur** czzy ktoś mi to wyjasni? nie tknęłam od ponad tygodnia mleka, odstawiłam delicol bo było jeszcze gorzej, po 2 dniach znowu zaczyna sie problem... może teraz to już sab simplex działa negatywnie? może ma odwrotny skutek? albo może już zrezygnować z diety bezmlecznej a spróbowac bezglutenowej? czy jeszcze poczekać? bo w sumie mowa była że po ok 2 tyg pojawiają sie efekty nieraz...
tylko pytanie co z tym sabem czy podawać go czy odstawić, bo znowu mam wrażenie że teraz te gazy to przez niego....
Ivi Ty mi chyba mówiłaś że jak odstawiłaś to było lepiej nie? bo Emi nie płacze tak jak kiedys przeokropnie, tlyko krzyczy, nie da sie na brzuszek położyć i ciagle sie spina, a piernąć nie może ni w ząb...

reklama
witam sie i ja
Cos sie zle czuje od kilku dni, zasnac nie moge, a rano glowe chce rozsadzic. Za duzo na glowie mam ostatnio:crazy:
Chodze strasznie zmeczona:crazy: Pewnie nerwy tez robia swoje;/

Jestesmy po szczepieniu, Kuba wazy 8080 gram, dlugosc ok. 67 cm. Masakra jaki klocek!!!Ale najwazniejsze, ze zdrowy.
Jak pytalam o zeby to pediatra mnie wysmiala, a przeciez u kilku z Was sa zeby na tapecie. Dziwna ta babka:baffled:
Pytalam o lot samolotem, mowi ze luz, zeby tylko nawilzac nos w trakcie lotu. Pomysle co z tym fantem zrobic.

A Kuba nie spi mi juz od 7 rano i teraz dopiero bardzo powoli zasypia:baffled::baffled::baffled:

hejo

mój klocuś miał 8150g tydzień temu. :-D kupki balaski są chyba ok o ile nie stęka i go nie boli. My mamy rzadkie kupy, nawet co tydzień ale konsystencje "słoiczka"

na wakacje jedziemy w sierpniu w góry, jedziemy we 4 + mały.. planuję nosidło wypożyczyć na szlak a przy zwiedzaniu parasolke. No i najlepiej gdzieś przystosowane dla dziecka co by nie targać łóżeczka turystycznego.

kasia
no to i ta dobrze wam idzie, bo my z wypłaty nie mamy na nic dodatkowego, a wy kredyt spłacacie i jeszcze wam zostaje na jakieś materiały budowlane, to całkiem dobrze gospodarzycie... że nie wspomne że przecież mieszkacie w mieszkaniu gdzie też pewnie czynsz płacicie, bo opłaty to na pewno. Ale gra jest warta świeczki !

opadam z sił po "wypompowywaniu" Emilki... wczoraj już cięzkobyło z gazami a dziś opd rana zagazowana znowu... kur** czzy ktoś mi to wyjasni? nie tknęłam od ponad tygodnia mleka, odstawiłam delicol bo było jeszcze gorzej, po 2 dniach znowu zaczyna sie problem... może teraz to już sab simplex działa negatywnie? może ma odwrotny skutek? albo może już zrezygnować z diety bezmlecznej a spróbowac bezglutenowej? czy jeszcze poczekać? bo w sumie mowa była że po ok 2 tyg pojawiają sie efekty nieraz...
tylko pytanie co z tym sabem czy podawać go czy odstawić, bo znowu mam wrażenie że teraz te gazy to przez niego....
Ivi Ty mi chyba mówiłaś że jak odstawiłaś to było lepiej nie? bo Emi nie płacze tak jak kiedys przeokropnie, tlyko krzyczy, nie da sie na brzuszek położyć i ciagle sie spina, a piernąć nie może ni w ząb...
Ewcia mowilam ci ze ja odstawilam wszystko i dziecko przestalo miec kupe pienista i plakac tak strasznie..Teraz raz na ruski rok zamarudzi o brzuszek, ale to juz nie to co wczesniej... Na darmo dwa miesiace mleka nie pilam.. Sprobuj odstawic i saba na 3 dni, skoro i tak i tak placze, to przeciez roznicy ci nie zrobi. Posluchaj ivi, co najwyzej mnie przeklniesz :-D:-D

dzień dobry :)

witam się z deszczowej krainy, leje u nas od rana, szaro buro i jakoś tak smętnie, że tylko spać no i mały własnie drzemie a ja mam trochę spokoju bo maruda z niego ostatnio.

Jutro jedziemy do Lublina, w końcu mojej babci prawnuka pokazać, mam nadzieję, ze spokojnie tą jazdę przetrwa, to teraz 1,5h potrwa bo przed lublinem remont drogi. Prababcia ma szastnąć kasą dla prawnusia i mam zamiar kupić jakąś spacerówkę za to , może coś doradzicie ?

My 29 mamy szczepienie , i pewnie wyjdzie nam z 8,5kg ostatnio jak go ważyłam w domu wyszło mi 8200 !! Nie wiem z czego to dziecko taki kluch, dzisiaj dopiero pierwszy raz dostał kleik kukurydzany, wcześniej tylko na moim mleku i mm dwa razy dziennie + 1/3 słoiczka na deserek (jabłko, jabłko+ marchewka). W kogo to się wdało??:-)

Oglądałam właśnie śmierć Ryśka w Klanie ehh toż to koniec pewnej epoki :-D:-)

Hejka a`propos tej mojej a raczej Szymkowskiej kupki to zrobil wczotraj dwa razy normalne kulki kupki!! A dzisiaj juz normalnie konsystencja taka jaka mu podalam otworem gębowym hehe.
No ładnie waza wasze dzieciaczki:) Klocki jak sie patrzy wazne ze zdrowe i to jest najwaznijesze!
kasiadz nie wiedzialam ze sie budujecie :-) Moi rodzicer wzieli kredyt sprezyli sie i w 8 miesiecy postawli dom i juz w nim mieszkają. Cała moja ciaze budowali hehe

Hejka a`propos tej mojej a raczej Szymkowskiej kupki to zrobil wczotraj dwa razy normalne kulki kupki!! A dzisiaj juz normalnie konsystencja taka jaka mu podalam otworem gębowym hehe.
No ładnie waza wasze dzieciaczki:) Klocki jak sie patrzy wazne ze zdrowe i to jest najwaznijesze!
kasiadz nie wiedzialam ze sie budujecie :-) Moi rodzicer wzieli kredyt sprezyli sie i w 8 miesiecy postawli dom i juz w nim mieszkają. Cała moja ciaze budowali hehe

a po czym on taką kupę ci zrobił?

U mnie Olka coś marudzi ostatnio nawet pisać mi sie nie chce je butelkę na raty z przerwami co 20 ml na marudzenie :-( oszaleć idzie wczoraj ją ważyłam i waży 7200

NabAve- powiem ci że u nas problem znikł odkąd Ola jest na mm a w nocy tylko cyc fakt ma tych bąków w huuu ale puszcza je sobie lajtowo czasami ja coś mocniej przygazuje ale to żadziej niż bywało tylko na moich cycach moze to zmiana na mm a moze juz powoli wyrasta nie wiem nie jest tez idealnie ale nie tak jak było.

o kurcze śmierci Ryśka nie widziałam:szok:

Marti ja stawiam na kaszke ryżową bananową wieć basta pierdziele nie daje mu zadnych kaszek ryzowych!!!

ja tez juz wiecej nie podam ryzowego (kleiku), Kuba pchal kupe caly dzien i umeczylo sie chlopisko;-)
Zamienilam na kukurydziany, ale kupy poki co nie widac, a zawsze jedna dziennie jest...Wiec juz nie wiem co z tymi kleikami robic

A dzis po szczepieniu na WZW byla lekka masakra, dopiero w sumie o 16.20 zasnal, po calym wlasciwie dniu aktywnosci, wczesniej zaliczyl tylko 20 min drzemke, a zazwyczaj znosil to szczepienie super. Chyba jest w tym troche prawdy, ze im dziecko starsze tym gorzej to znosi

reklama
Do góry