reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

ewcia - a Ty pijesz dalej to piwo bezalkoholowe na laktacje?

czesc popoludniowo - rece mnie bola tak po dosniezaniu tych zwalow sniegu ,ze az mi sie ciezko pisze na klawiaturze :/ temp chyba cos powyzej 0, piekne slonce , ale droga fatalna, niemniej standardowe 2 godz na zew zaliczone :)

moj sie miesci w foteliku ale cholernie ciezko jest nosic go np po sklepie (nie wszedzie sa duze wozki na zakupy), a nie chce go wyjmowac ,bo zawsze plecki przypocone a na zew zimno. W zasadzie malo podrozujemy samochodem, wiec nie jest to duzy problem.

My mamy jutro kontrol i mam nadzieje,ze synus urosl i przytyl prawidlowo, bo jakos mi sie nie spieszy do stalych pokarmow, pocyckolilabym go na bide zpol miesiaca jeszcze tzn tylko cycek. To taka wygoda! :)

reklama
hey

pochwale się że dziś pierwszy raz zrobiłam pociążowe tipsy, oczywiście nie sobie ale kumpeli, kiedyś robiłam to "czynnie", ale w ciąży przestalam bo rzygać sie chciało przy tym i słabi mi było. jestem dumna bo nawet wyszły, ale za to jak mała sie wściekała, oczywiście trwało to pół dnia, ale udało sie:D nastepnym razem wezme kogos do opieki nad Emi i bedzie ok..,.. a to akurat jedna z rzeczy które uwielbiam robić ( a niektóre klientki mówią że nawet mi wychodzi:p) i choć męczące- to dla mnie świetny relaks, a co najważniejsze nigdy mi sie nie nudzi! robiłam to dobre 5 lat i aż odżyłam po tym:) humor naprawiony!

lekarz kazał dzwonić wieczorem wierc pogadam, ale delicol odstawiłam i dziecko dziś od rana całkiem inne... sab działa, bo mała pierdzi i jest zadowolona, mało tego zaczeła sie opierac na łokciach i sama bierze zabawki gryzie itd, a do tego czołga sie z tyłkiem do gory i zaczeła sie od wczoraj śmiać w głos. Zobaczymy co bedzie dalej. Narazie chyba poczekać, zostane przy sabie i diecie bezmlecznej jeszcze i jesli mi sie to nareguluje to kolejnym krokiem bedzie wprowadzenie pokarmu- za jakiś tydzień czy dwa i zobacze... wole spróbować wszystkiego zanim odstawie pierś na koszt MM....

a tym bardziej że tipsami sie pozytywnie naładowałam i znowu mam siłe by walczyć...

przed chwilą zjadłyśmy marchewkę z ryżem, bardzo nam smakowała, popiliśmy wodą, a potem jeszcze dojedliśmy cyca:(
młoda właśnie mi wariuje na podłodze, turla się i jak się nie może odwrócić to się wścieka

świetnie waży Twoja dzidzia! , i dobrze że toleruje pokarmy!!
a co do turlania moja też ma nerwy jak coś jej nie idzie:p

aaaa i dzięki za opis tej diety bezglutenowej, jeszcze poczekać troche na tej bezmlecznej i zobacze potem, jak wciąśż bedzie nas męczyć to spróbuje właśnie tego.

dziękuje wam za pomoc, wsparcie i dobre rady! chwała wam bo nie wiem co bym bez was zrobiła!!!!

Hej .
kasiadz dobrze że już po szczepieniu. A tą marchewke z ryżem to pierwszy stały pokarm? Bo ja dawałam samą marchew i się zastanawiałam ile na pierwszy raz tego dać i zaczelśmy od 1 łyżeczki wrazie gdyby było coś nie tak.
No i teraz się zastanawiam jak podawać picie jak butelka be, bo chyba to z cycka niewystarczy. Twoja chciała z butli pić wodę?
NabAwe no proszę jakaś ty zdolniacha, nie chwaliłaś się chyba wcześniej że robisz pazurki i to jeszcze z taką radością. Może powinnaś pomyśleć o jakimś interesie własnym w tym temacie? I dobrze że małej dziś lepiej.
My mamy fotelik samochodowy GRACO i mała się w nim mieści na luzie, ale też jest ciężki jak cholera i sama w sklepie bym nie udźwigneła za wiele i też jak jest możliwe to wkładamy do wózka sklepowego i mała sobie spokojnie siedzi i się rozgląda jak robimy zkupki.
No dobra zmykam kąpać małą bo z gołym dupskiem leży i czeka na kąpiel.

Hej .
kasiadz dobrze że już po szczepieniu. A tą marchewke z ryżem to pierwszy stały pokarm? Bo ja dawałam samą marchew i się zastanawiałam ile na pierwszy raz tego dać i zaczelśmy od 1 łyżeczki wrazie gdyby było coś nie tak.
No i teraz się zastanawiam jak podawać picie jak butelka be, bo chyba to z cycka niewystarczy. Twoja chciała z butli pić wodę?
NabAwe no proszę jakaś ty zdolniacha, nie chwaliłaś się chyba wcześniej że robisz pazurki i to jeszcze z taką radością. Może powinnaś pomyśleć o jakimś interesie własnym w tym temacie? I dobrze że małej dziś lepiej.
My mamy fotelik samochodowy GRACO i mała się w nim mieści na luzie, ale też jest ciężki jak cholera i sama w sklepie bym nie udźwigneła za wiele i też jak jest możliwe to wkładamy do wózka sklepowego i mała sobie spokojnie siedzi i się rozgląda jak robimy zkupki.
No dobra zmykam kąpać małą bo z gołym dupskiem leży i czeka na kąpiel.
ja zaczęłam od jabłuszka, potem kaszka z jabłkiem, ziemniak z dynią, marchewka z ryżem, morela. Daje po ok 10 łyżeczek ale nie zawsze tyle chce zjeść.

hej:)

Hejka witam sie poiedziałkowo:) Jestem naładowana pozytywną energią po weekendzie :-) Była moja psiapsióła, troche poogła mi przy dzidzi i wogole powspominałysmy czasy studenckie hehe. Ale co dobre szybko sie konczy i musiala juz niestety wracac do siebie:-(
My szczepienie mamy jutro trzecia dawka a w srode kolejna proba przbicia kanalika.... ehh brak mi slow..
W kazdym badz razie zycze wszytskim miłego dzionka :-)

fajnie tak sie naladowac pozytywna energia :)
powodzenia na szczepieniu !!
no i &&&&&&&&&&&&&&&& za srode ... bedzie dobrze !

Asia,to przez produkcję he he he mój sie smieje,że mleczarnie tak mają:)))))
spoko,nie jesteś sama:DDDDDD
/

oooo zobacz nie wiedzialam , ze to moze cos wspolnego z produkcja miec ;)))) dzieki !

wstalam 5 razy, ale nie 8-10 jak zawsze.. Mialam przerwy co 2 godziny a nie co 1 :tak: Czyzby wszystko zmierzalo ku lepszemu?:eek: :-D:-D

moze ??? :)))
u nas dalej do du... dzisiaj maly pobil rekord wstawania
i jeszcze zby na cyca chcial , ale nie wstaje i nie wiem po co wsumie ? dobrze , ze nie placze , ale spac nie daje i wybudza
bralam go na siebie i nawet tak nie chcial spac !! w koncu go odkladalam zmeczona i o dziwo zaspypial !!
nad ranem juz nieprzytomna dalam go u nas w wyrze na brzuch jak wszystko bylo na nie i polozyl sie tak biedak i zamiast spac to skrobal pazurkami materac :rofl2: nie wiem co bylo dalej , bo w koncu usnelam hehe

rozpiske juz dziewczyny wklily jak cos jest na liscie przydatnych linkow ;)

hey

pochwale się że dziś pierwszy raz zrobiłam pociążowe tipsy, oczywiście nie sobie ale kumpeli, kiedyś robiłam to "czynnie", ale w ciąży przestalam bo rzygać sie chciało przy tym i słabi mi było. jestem dumna bo nawet wyszły, ale za to jak mała sie wściekała, oczywiście trwało to pół dnia, ale udało sie:D nastepnym razem wezme kogos do opieki nad Emi i bedzie ok..,.. a to akurat jedna z rzeczy które uwielbiam robić ( a niektóre klientki mówią że nawet mi wychodzi:p) i choć męczące- to dla mnie świetny relaks, a co najważniejsze nigdy mi sie nie nudzi! robiłam to dobre 5 lat i aż odżyłam po tym:) humor naprawiony!

szkoda ze tak daleko jestes zrobilabys mi pazurki :) bo ja u stop zawsze mam zrobione ( nawet pod koniec ciazy jakos sie wyginalam i robilam hehe) bez nich czuje sie lysa ..a u rak nie lubie bardzo robic :/
wlasnie pomalowalam w koncu hehe
moze wklisz kiedys fotke swoich dziel ? :)

przespanej noci zycze ! :)

a ja mam pytanie co z takich droższych rzeczy tak do 400zł będzie nam w przyszłości nie dalekiej lub trochę dalszej potrzebne? bo nie wiem co chrzestni mają nam kupić :( od jednych dostaniemy krzesełko do karmienia, a drugim nie wiem co powiedzieć?

reklama
Do góry