reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

jedyne co to po ciazy zostaly mi gazy .. dziwne hehe chyba sie od malego zarazilam , bo nie jem nic co by moglo je powodowac , a przed ciaza nigdy nie mialam takiego problemu :crazy:

Asia,to przez produkcję he he he mój sie smieje,że mleczarnie tak mają:)))))
spoko,nie jesteś sama:DDDDDD

Cześć dziewczyny,

u nas malutki chory, od wczoraj kaszle, kicha, ma stan podgorączkowy.:-( Chyba sie załatwił dodatnią temperaturą. Po mrozie zarazki wylezły a on w pn miał szczepienie.
no i ciche dni z mężem mamy już trzeci tydzień. Nie wiem co się dzieje :-:)-:)-(

dobrze że dziś gości miałam to się oderwałam, kuraka upiekłam i ciasta zjadłam. Zmykam bo nie chce psuc humorów na bb
współczuje choróbska!!!!!Oby szybko przeszło!!!!!
my przez nasze chorowanie mamy dopiero 2 szczepienie i kuzwa nie moge sie do przychodni dodzwonić bo debilki słuchawke odłozyły.....

no i z mężem pogadaj.szkoda życia na nieporozumienia!
ja nie wiem jak dziecko może ciągle płakac naprzemiennie z krzykiem... jeszcze NIGDY nie miałysmy takich dni jak ostatnie 2! jest do d**y
Boże Ewus,strasznie Ci wspołczuje!!!!!!kurcze,moja lekko popłacze a ja już panikuje,nie wiem jakbym zniosła to co Ty opisujesz....Oby Emilci w końcu się poprawiło!!!!!!!!!!!!!!!!
Dzień dobry :-)

U mnie dziś cudowny dzień po 2 tygodniach siedzenia w chałupie Milena poszła do przedszkola :-D cieszę się niezmiernie, wreszcie cisza i spokój i koniec bajek w TV :tak:;-)
Miłka,Ty to jersteś niesamowita!!!!!Choc ja tez sie ciesze,jak dziadkowie strasza mi w leasing biorą:pPPPP
Witam poniedziałkowo:-)
i zapowiada się kolejny dzień w domku bo nie da się wyjśc na spacer bo chodniki wyglądają tragicznie,jak było małośniego to jeździli i odgarniali jak szaleni a teraz jak dowaliło śniego to już chyba paliwa nie mają bo wogóle nie jeżdżą.
A u nas wiosna z aoknem!!!!!
może ze 3 'C juz jest a mam nadz,ze później bedzie jeszcze cieplej!!!!

u nas nocki sa takie sobie,my sie dalej męczymy z bekaniem,juz mi sie nie chce nosic jej 30 min po cycku,odkładam,jak sie zaczyna wiercic to dopiero wtedy biore ją do góry na odbeknięcie,albo kłade na siebie i tak spimy do rana...

a dziś sie wyjątkowo nie wyspałam://////

reklama
ja nie wiem jak dziecko może ciągle płakac naprzemiennie z krzykiem... jeszcze NIGDY nie miałysmy takich dni jak ostatnie 2! jest do d**y

może faktycznie odstawie delicol i zostane przy sabie i diecie bezmlecznej jeszcze jakiś czas, a potem jak to nie pomoże to chyba kaftan biały i niech mnie zabiorą :( sercę mi pęka że ona tak się męczy.
Skończyłyśmy dziś na czopku, rurce, suszarce i śpi :( ale jutro od rana pewnie to samo...

Kasia a Ty masz szczepienie z okazji 4 m-cy? czy jak? bo ja ostatnie miałam na 3 m-ce i babki kazały przyjść na 5 m-cy, i nie wiem czy sie nie pomyliły.

jagmar
jutro będę dzwonić do lekarza, bo mam też wyniki morfologii i moczu i mam je skonsultować wiec poruszę tą kwestię.
A też mi wspominała położna o tym glutenie, ale bez szczegółów, ale to chyba oznaczałoby odstawienie od piersi?...

jewcia
niech sie spełni to co nam życzysz!... kolki są przeokropieństwem :(
a Może u was jest opóźniona reakcja na szczepienie? mi położna mówiła że nawet 2 dni po może być dziecie niespokojne.

Ewcia odstaw wsio, i delicol i nawet saba i poczekaj 2-3 dni. Mi takie placze i cierpienia powodowal espumisan, a i jak sie okazalo syropek na kolki ziolowy co dawalam jej od 1 miesiaca zycia.. :szok:Bo odstawialam na jeden dzien i plakala ciagle, wiec myslalam ze to nie on winien.. :no: Sprobuj, przeciez i tak placze i tak... Doskonale cie rozumiem jak sie meczysz, bo ja to mialam 3 miesiace dzien w dzien..
A i szczepienia tutaj dali mi w 3 miesiacu,pozniej za 2 miesiace i pozniej za 6 miesiecy, ale ja mialam szczepinke 6w1 bo tu sa darmowe..
Aha i odpukac, ale chyba powoli dzecko mi sie naprawia w nocy, fakt, wstalam 5 razy, ale nie 8-10 jak zawsze.. Mialam przerwy co 2 godziny a nie co 1 :tak: Czyzby wszystko zmierzalo ku lepszemu?:eek: :-D:-D

witam,
my po szczepieniu. Młoda waży 6950 i pani dr mowi że bardzo ładnie jak na pierś i bardzo ladne ma ciałko:)
kolejne szczepienie po 10.04 na wzw (zapomniałam o tym całkiem) a potem to już po roku przypominająca 5w1:)
pediatra powiedziała że nic dziwnego że młoda nie chce mm pić skoro mam odpowiedni pokarm. Kazała wprowadzać jej stałe jedonko i gdy wrócę do pracy podawać stałe jedzenie a mleczko jak będę w domu (z cyca oczywiście). I dała nam tabele żywieniową.
przed chwilą zjadłyśmy marchewkę z ryżem, bardzo nam smakowała, popiliśmy wodą, a potem jeszcze dojedliśmy cyca:(
młoda właśnie mi wariuje na podłodze, turla się i jak się nie może odwrócić to się wścieka

dziewczyny szukam po necie i znalezc nie moge.. ma ktoras info jakie wlasciwosci jaki owocek ma? Daje przeciery owocowe malej, i chcialabym wiedziecz czy np. po jabluszku kupka luzniejsza, czy gruszce, a po bananie nie.. Nie znam sie na tych sprawach, a chcialabym sie jednak znac :sorry:

Ja slyszałam ze po marchewce niby zatwardzenie a po sliwce leci kupa ( to akurat mamy sprawdzone)

Laseczki chcialam sie doradzic we zcwartek bedzie w promocji fotelik samochodowy o taki Fotelik samochodowy 9-36 kg. KinderKraft SMART - Szary :: Smykolandia

i sie zastnawiam czy warto go kupic w cenie za 149 zł. Nasz mlody juz sie nie miesci w tym nosiudełku i musimy juz kupic fotelik... Zastanwaimy sie tez nad fotelikiem Coneco o taki FOTELIK ZENITH SIDE ARMOR CONECO Wys0- 24h Gratis (2121006473) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Proszę o porade ktory lepszy...

dziewczyny szukam po necie i znalezc nie moge.. ma ktoras info jakie wlasciwosci jaki owocek ma? Daje przeciery owocowe malej, i chcialabym wiedziecz czy np. po jabluszku kupka luzniejsza, czy gruszce, a po bananie nie.. Nie znam sie na tych sprawach, a chcialabym sie jednak znac :sorry:

Ivi, Asionek pisala na forum z przydatnymi linkami, przeklejam:

Dzialanie normalizujace na stolec maja (nazwy z Hippa)
- herbatka z kopru wloskiego z sokiem jablkowym;
- herbatka z dzikiej rózy z sokiem z czerwonych owoców;
- sok maliny- jablka;
-sok czerwone owoce;
-napój morela;
- nektar banany;
nektar brzoskwinia;

Dzialanie rozluzniajace :
-sok "Slodkie jablka";
- sok jablka-winogrona;
-nektar sliwka

Dzialanie "zestalajace"
- sok "soczysta marchew"

Jesli chodzi o Owoce i warzywa to dzialanie rozluzniajace: (nazwy z hippa)
- "pierwsze jablka"
- "jablka i gruszki"
"gruszki Williamsa"
-brzoskwinie
- morele
- sliwki
- jablka z bananami i brzoskwiniami
- krem ze szpinaku z ziemiakami
- jablka i winogrona z ryzem

Dzialanie "zestalajace"

- "pierwsze banany"
"pierwsza marchewka"
- "mloda marchew z ziemniakami"

Reszta ma dzialanie normalizujace:

-dynia z ziemniakami
-marchew z jablkiem
-banany z brzoskwiniami
- banany z morelami
-jablka z bananami
- zupka jarzynowa- krem
-zupka marchwiowa z ryzem
- kleik ryzowy z owocami

Jesli chodzi o produkty z Hippa- to nie wszystkie sa produktami rolnictwa ekologicznego, a te które sa maja na sloiczki oznaczenie "Bio".
Oznaczenie "A" na sloiczku oznacza, ze produkt jest przygotowany ze skladników malo alergizujacych.

reklama
Do góry