reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

My po szczepinieu mały troche płakał ale teraz poki co zapomnial i bawi sie na macie. Oczywiscie byl wazony z cienkich spodenkach bluzeczce i suchym pampersie po wskazaniu 8,2 pani powiedziala 7,8 i tak zostało wpisane... ehhh

reklama
zapomniałam wczoraj napisać że u nas pani dr wczoraj powiedziała ze ciemiączko za szybko zarasta. kazała na razie się tym nie martwić, ale ja oczywiści przeszperałam już internet i sie nakręciłam:(

Hej dziołszki.
U mnie humor do dupy, ale to nie z powodu dziecka tym razem:confused2:

Widze, ze na tapecie lekarze. My dzis wlasnie idziemy na kontrolne USG stawow, zobaczymy co wyjdzie bo jakis specjalnych zalecen oprocz lezenia na brzuchu nie stosowalismy. Oby bylo ok.

W czw z kolei 3 seria szczepienia na WZW, troche jak zwykle mam stresa bo nie lubie wyjatkowo tych wizyt.
W mojej przychodni waza na golaska, spodziewam sie wyniku kolo 7,5-8 kg:-p

I zastanawiam sie kiedy zaczna isc u nas zeby...Czy da sie to jakos zauwazyc np kilka dni wczesniej? Bo tak sie zastanawiam nad jakimis mini wakacjami w marcu, a jesli wtedy wypadnie zabkowanie to zupelny bezsens...Doradzcie cos.

Hej dziewczyny, mam do Was pytanie. Czy Wasze dzieci po marchewce robią normalne kupy? bo Zosia po marchewce z ryżem z Bobovity już 2 dni nie zrobiła kupki. Zastanawiam się czy to wogóle tak jest czy może powinnam jeszcze poczekać z dawaniem jej nowych rzeczy. Będę wdzięczna za odpowiedzi. I jeszcze jedno, któraś z Was pisała kiedyś że jej dziecko miało alergiczny katar. Kto stwierdził, że to alergiczny był? i alergia na co? My zmagamy się z katarem nocnym, w dzień jest wszystko ok a w nocy budzi się z zapchanym nosem. Lekarz przepisała nam nasivin i kazała psikać wodą morską,ale to nam nie pomaga, a jak zapytałam czy to może być alergiczny to stwierdziła że raczej nie, a ja już sama nie wiem

Hej dziewczyny, mam do Was pytanie. Czy Wasze dzieci po marchewce robią normalne kupy? bo Zosia po marchewce z ryżem z Bobovity już 2 dni nie zrobiła kupki. Zastanawiam się czy to wogóle tak jest czy może powinnam jeszcze poczekać z dawaniem jej nowych rzeczy. Będę wdzięczna za odpowiedzi. I jeszcze jedno, któraś z Was pisała kiedyś że jej dziecko miało alergiczny katar. Kto stwierdził, że to alergiczny był? i alergia na co? My zmagamy się z katarem nocnym, w dzień jest wszystko ok a w nocy budzi się z zapchanym nosem. Lekarz przepisała nam nasivin i kazała psikać wodą morską,ale to nam nie pomaga, a jak zapytałam czy to może być alergiczny to stwierdziła że raczej nie, a ja już sama nie wiem

Czytalam, ze po marchewce moga wystapic zaparcia, szczegolnie w polaczeniu z ryzem, wiec to nie jest niepokojacy objaw. Daj na deser np jablko i powinno sie wszystko wyrownac, bo jablko przyspiesza z kolei przemiane materii. Jesli kupa nie jest zielona lub jakas brzydka wyjatkowo tzn ze jest ok tolerowana. Takie moje skromne zdanie:-)

Kingolinka, a jak u Was rozszerzenie diety? Codziennie w poludnie dajesz warzywka a pod wieczor owoce?
I na noc kleik czy kaszka, bo nie pamietam?
I czy dzieki temu przerwy w karmieniu sie wydluzyly czy bez zmian?
No i kciuki za badanie!

Ostatnia edycja:
hej

Aruś przeziębiony, kaszel, chrypka i ogółem stan podgorączkowy. Wczoraj lekarka powiedziała że oskrzelka czyste, kontrola w pt. Mamy nasivin do noska i syropki dwa. I jak narazie to odkrztusza już wydzielinę także luz. Ale męczy się biedaczek, szkoda mi go :-(

Hej dziołszki :tak:
U Nas nocki dopne i drzemki też więc myśle że znów się zęby odezwały :wściekła/y::wściekła/y: Mały śpi w dzień na raty , płacze co chwila i się wybudza posmarowałam mu dziąsełka i narazie śpi bidulek malutki mój:-( W nocy pierwszy sen śpi w łóżeczku a potem już u Nas bo płacz i wiercipięta taki że trzeba by było stać przy łóżeczku i smoczka wkładać, więc bierzemy go pod pachę i do wyra:szok:

W czwartek mamy szczepienie ale już bez roto tylko dwa wkłucia ale jedzie z Nami m więc już się tak nie stresuję.

Niestety co dobre szybko się kończy i m w niedziele już na statek:-(

A ja zaszalałam i.... przefarbowałam włosy na karmel i walnełam sobie tipsy takie kruciusieńkie i co parę dni je podpiłowuję, w niczym mi nie przeszkadzają a ja czuję się jakoś estetyczniej mając ładne paznokcie a nie ogryzki, bo ja to mam takie marne te moje pazury:-(

u nas po marchewce z ryżem jest ok. Od kiedy zaczęliśmy podawać stałe pokarmy zmieniło się to że kupcia jest tylko raz dziennie a nie 4 jak wcześniej i ma taką konsystencje jek te papki które je antosia, zupełnie jakbym papke przełożyła do pampersa hihi

hej

Aruś przeziębiony, kaszel, chrypka i ogółem stan podgorączkowy. Wczoraj lekarka powiedziała że oskrzelka czyste, kontrola w pt. Mamy nasivin do noska i syropki dwa. I jak narazie to odkrztusza już wydzielinę także luz. Ale męczy się biedaczek, szkoda mi go :-(
zdrówka dla Arusia

tak jak napisała maggie daj na desserek jakies jabłuszko,śliwki, morele pare łyżeczek bedzie lepiej u nas po marchewce kupa okey tylko w kolorze marchewkowym :-D a dziś Ola 1 raz na obiad zjadła cały słoiczek marchewki:tak:

reklama
Do góry