reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

czeeeeść

kierwa wymiękam!!!!

Mała po odstawieniu sab simplex od środy jest na delicolu i mojej diecie bezmlecznej, ale mam teraz PRZE***ANE....
przy sabie płakała raz może 2 dziennie- teraz wyje prawie bez przerwy, a jak ma przerwe od płaczu to krzyczy! nie mogę juz wytrzymać psychicznie wysiadam, ciagle jest MEGA zagazowana, rurka wypuszcza z niej tyle powietrza że szok... praktycznie wcale sama nie pierdzi... nie dam rady bez saba, podaje od dziś spowrotem bo ocipieje... a wyć mi sie chce bo nie wiem czy to sie kiedyś skończy...

cytrynko
b. słuszna uwaga, musze zmienić avatar... a poza tym nikt nie wie że pisze na forum wiec w googlach nic nie znajdzie...

reklama
Justys ja tak z glowa mialam raz ... nic nie pomagalo i po nocy dalej nawalala okropnie :/
na obiad spagheti bylo :)

mnie brzuch nie boli , oresu dalej brak :)

jedyne co to po ciazy zostaly mi gazy .. dziwne hehe chyba sie od malego zarazilam , bo nie jem nic co by moglo je powodowac , a przed ciaza nigdy nie mialam takiego problemu :crazy:

Ewa moja na delicolu miała to samo też tak wyła przy każdym pierdku aż ją skręcało i odstawiłam to cholerstwo,wydaje mi się że ten delicol tylko potęgował ból, na szczęście to już za nami

Super że się rozerwaliście troszkę ... bólu głowy i złego samopoczucia współczuję :-(
Mały może tęskił i dlatego tak się zachowywał ???
ja mam udka dziś na obiad ...

No fajnie się bawiliśmy tylko ja cały czas myślami przy Antku:-D A zachowywał się tak dziś w nocy a my byliśmy z piątku na sobotę, może to taka kara dla nas właśnie za ten piątek haha

witam:)
na obiadek mężuś pichci jakąś zapiekankę z ryby:)

a mnie znowuż brzuch boli;/ nie wiem co jest że tak często boli jak na @, ale @ nie widać. Też tak macie?

Mnie właśnie nic nie bolało i nic nie wskazywało na @ dlatego się wystraszyłam że to może ... twu twu że tak splunę tu na forum:-D

Dzień doberek,

a ja dzisiaj z małym u rodziców od wczoraj, mama pieczeń robi a na deser pączusie serowe mniam żyć nie umierać:-D

Wzięłam małego tak na rękach na 10 minut na dwór bo wózka tu nie mam i zasnął mi w 5 minut na ramieniu więc wróciliśmy. Szkoda bo dzisiaj u nas super pogoda, słonko i 7 stopni plus.

A wiesz Justyś, ze mój wczoraj też jakiś niejadek, wieczorem tylko 75ml wytrąbił z butli, zawsze to 120, 150 a spał niby normalnie. I dzisiaj tez jakoś za bardzo nie ciągnie , strajk głodowy czy jak??

Kurcze martwię się bo ja uwielbiam jak on sobie podję:-):tak: Ale dziś wmusiłam w niego zupkę jarzynową i teraz tata mu wpycha deserek:tak:

czeeeeść

kierwa wymiękam!!!!

Mała po odstawieniu sab simplex od środy jest na delicolu i mojej diecie bezmlecznej, ale mam teraz PRZE***ANE....
przy sabie płakała raz może 2 dziennie- teraz wyje prawie bez przerwy, a jak ma przerwe od płaczu to krzyczy! nie mogę juz wytrzymać psychicznie wysiadam, ciagle jest MEGA zagazowana, rurka wypuszcza z niej tyle powietrza że szok... praktycznie wcale sama nie pierdzi... nie dam rady bez saba, podaje od dziś spowrotem bo ocipieje... a wyć mi sie chce bo nie wiem czy to sie kiedyś skończy...

cytrynko
b. słuszna uwaga, musze zmienić avatar... a poza tym nikt nie wie że pisze na forum wiec w googlach nic nie znajdzie...

Kochana odstaw te dziadostwa bo się wykąńczysz !!! ja już nie wiem co twojej malutkiej jest:-:)-( Współczuję naprawdę:-(

a do mnie jednak przyjechała ciocia z ameryki;-) nie powiem żebym była zadowolona
brzucha boli i do tego humor nędzny, co chwile coś mnie drażni i chodzę nabuzowana....
a jutro mamy szczepienie

Cześć dziewczyny,

u nas malutki chory, od wczoraj kaszle, kicha, ma stan podgorączkowy.:-( Chyba sie załatwił dodatnią temperaturą. Po mrozie zarazki wylezły a on w pn miał szczepienie.
no i ciche dni z mężem mamy już trzeci tydzień. Nie wiem co się dzieje :-:)-:)-(

dobrze że dziś gości miałam to się oderwałam, kuraka upiekłam i ciasta zjadłam. Zmykam bo nie chce psuc humorów na bb

Ewa a spróbuj wrócić do tego sab simplex i odstawić delicol. Jak już wróci do stanu poprzedniego to z kolei odstaw sab, może lepiej będzie bez niczego. Poza tym skonsultuj się z lekarzem telefonicznie. Kurde może to jest gluten? Popytaj dziewczyny na poznańskim bo kilka ma dzieciaki na bezglutenowej diecie.

Hej kobietki. u nas w piątek było szczepienie i mała całkiem dobrze to zniosła, mam namyśli reakcje na 3 ukłucia, szybko dało się ją zagadać i mało płakała. Ale w sobotę zaczeła gorączkować 38st, w nocy obudziła się o 2 to do 4 sobie leżała i oglądała rączki a ja wybiłam się ze snu i w końcu zaczełam dzubać słonecznik. Dzisiaj mało je, prawie wcale nie śpi, a jak przyśnie to budzi się z wrzaskiem i nie wiem co jest grane.
NabAwe szkoda mi ciebie i twojej malutkiej, tak ją trzymają te kolki, może się poprawi dzisiaj jak wrócisz do sab simplex-oby jak najszybciej przeszło to dziadostwo.
elifit zdrówka dla Arusia, no i niech się ułoży z mężem.

reklama
ja nie wiem jak dziecko może ciągle płakac naprzemiennie z krzykiem... jeszcze NIGDY nie miałysmy takich dni jak ostatnie 2! jest do d**y

może faktycznie odstawie delicol i zostane przy sabie i diecie bezmlecznej jeszcze jakiś czas, a potem jak to nie pomoże to chyba kaftan biały i niech mnie zabiorą :( sercę mi pęka że ona tak się męczy.
Skończyłyśmy dziś na czopku, rurce, suszarce i śpi :( ale jutro od rana pewnie to samo...

asionek
braku @ tylko pozazdrościć :) ja sie własnie męczę ze swoją:p

justynko
Tobie jak sie już udało wyrwać to wogóle nie powinnaś mysleć o dzieciu tylko sie oderwać... chociaż nie dziwie sie, ale jak ja ide na impreze to własnie jak najmniej staram sie mysleć o małej, nie dzwonie nie pytam i dzieki temu jest ok. Zawsze mi mama powtarza ze jak bede za duzo o niej mysleć to ona to czuje i może być niespokojna.

kasiadz
witaj w klubie podłych humorów
i elifit też...
a moze te humory to już przez tą pogode, zmiany ciśnienia itd.... za pare dni minie i bedzie ok. Mam nadzieje...

Kasia a Ty masz szczepienie z okazji 4 m-cy? czy jak? bo ja ostatnie miałam na 3 m-ce i babki kazały przyjść na 5 m-cy, i nie wiem czy sie nie pomyliły.

jagmar
jutro będę dzwonić do lekarza, bo mam też wyniki morfologii i moczu i mam je skonsultować wiec poruszę tą kwestię.
A też mi wspominała położna o tym glutenie, ale bez szczegółów, ale to chyba oznaczałoby odstawienie od piersi?...

jewcia
niech sie spełni to co nam życzysz!... kolki są przeokropieństwem :(
a Może u was jest opóźniona reakcja na szczepienie? mi położna mówiła że nawet 2 dni po może być dziecie niespokojne.

Do góry