reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Ivi ja pamiętam, że ok 9 miesiąca przenieśliśmy Zosie do własnego łóżeczka i własnego pokoju. Wcześniej budziła się często na jedzonko. Marysia też budzi sie ok 4-5h i ma maraton jedzeniowy. Je bez przerwy i co chwile się wybudza.

reklama
Hej lasencje! Ja sie własnie wkurzyłam na moja teściową. Zadzwoniła i akurat z Hania leżałam w łóżku i tv oglądałam. No i Hanka się obudziła. Teściowa sie pyta czy Hanię słyszy, a ja tak,że mama ją obudziła telefonem. I ta jak zwykle wykład,że ja ją powinnam wynosić do małego pokoju do jej łóżeczka, bo mi sie przyzwyczai itp. Ona zawsze sie wpierdziela i musi powiedziec jak powinnam postępować.
Jak to jest z waszymi dziećmi? Ja przez pierwsze 2-3 miesiące Hanie kładłam do gondoli, bo wózek trzymałam w pokoju dużym. Chciałam ją mieć na oku. Teraz to nam zasypia zazwyczaj podczas karmienia. Kłade sie z nią w łóżku i przy cyckaniu odpada. Nie chce jej wynosic, bo albo mi sie budzi podczas wynoszenia albo jak ją wynosze i wyczai,że jest sama to sie budzi szybko. Na noc śpi w łóżeczu - ale zasypia w duzym pokoju i ją wynoszę kiedy sen jest głębszy. Przesypia mi tak 3-5 godzin po czym ląduje do rana u mnie w łózku.
Inaczej niz przy cycku mi nie zaspypia raczej. Ewentualnie po spacerze bądź jździe samochodem gdy wracam do domu i śpi, to jej nie wypakowuje tylko rozpinam i spi długo.
Ta moja teściowa to dobry człowiek ale wpie***a sie niesamowicie i poucza. Ostatnio jak Hania była chora to mi powiedziala,ze ja ją powinnam cieplej ubierac. Ja na to ,że najlepiej ją przegrzewać, bo ona lubi mi ją opatulać. A ona do mnie: ja wychowałam tak dzieci i jakos zdrowe były :wściekła/y: No kuźwa!

Ale dobrze,że mogę się wygadac, bo męża nie ma ale zawsze Wy jesteście :-)

witaM:)
Hej lasencje! Ja sie własnie wkurzyłam na moja teściową. Zadzwoniła i akurat z Hania leżałam w łóżku i tv oglądałam. No i Hanka się obudziła. Teściowa sie pyta czy Hanię słyszy, a ja tak,że mama ją obudziła telefonem. I ta jak zwykle wykład,że ja ją powinnam wynosić do małego pokoju do jej łóżeczka, bo mi sie przyzwyczai itp. Ona zawsze sie wpierdziela i musi powiedziec jak powinnam postępować.
Jak to jest z waszymi dziećmi? Ja przez pierwsze 2-3 miesiące Hanie kładłam do gondoli, bo wózek trzymałam w pokoju dużym. Chciałam ją mieć na oku. Teraz to nam zasypia zazwyczaj podczas karmienia. Kłade sie z nią w łóżku i przy cyckaniu odpada. Nie chce jej wynosic, bo albo mi sie budzi podczas wynoszenia albo jak ją wynosze i wyczai,że jest sama to sie budzi szybko. Na noc śpi w łóżeczu - ale zasypia w duzym pokoju i ją wynoszę kiedy sen jest głębszy. Przesypia mi tak 3-5 godzin po czym ląduje do rana u mnie w łózku.
Inaczej niz przy cycku mi nie zaspypia raczej. Ewentualnie po spacerze bądź jździe samochodem gdy wracam do domu i śpi, to jej nie wypakowuje tylko rozpinam i spi długo.
Ta moja teściowa to dobry człowiek ale wpie***a sie niesamowicie i poucza. Ostatnio jak Hania była chora to mi powiedziala,ze ja ją powinnam cieplej ubierac. Ja na to ,że najlepiej ją przegrzewać, bo ona lubi mi ją opatulać. A ona do mnie: ja wychowałam tak dzieci i jakos zdrowe były :wściekła/y: No kuźwa!

U nas w dzień Tosiulka zazwyczaj śpi w salonie na kanapie, na bujaczku lub na podłodze(gdy zasypia podczas zabawy) a na sen nocny zasypia przy cycu i od razu przekładam ją do łóżeczka

dziewczynki super zestawik chcialam wam polecic. Mialam licytowac, ale zdalam sobie spraweze tu w tych upalach to niekoniecznie takie ciuszki.
KOLOROWY zestaw dla dziewczynki 6-12m WIOSNA/LATO (2120085504) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

no ciuszki przepiękne - ale trochę drogie:)

a ja dzisiaj byłam na rozmowie o prace. Zadawali mi dziwne pytania na które nie znałam odpowiedzi więc chyba nic z tego nie będzie i w dotatku wynagrodzenie za niskie dla mnie:) na rozmowę pojechałam z mężem i tosiulką (do innego miasta) bo bałam sie że ślisko będzie a ja dawno samochodem nie jeździłam (ale nie było, temperatura +5 i wszystko się topi-nawet teraz), rozmowa się przeciągnęła bo było trochę osób i oczywiście zahaczyło o porę karmienia. Mieliśmy mm więc mąż przyszykował i próbował młodą nakarmić ale ta nie chciała. Ja wyszłam i musiałam w samochodzie w środku miasta cyca jej dawać - krępujące to jest dla mnie, nie wiem jak dla was? i jak ja mam tego ssaka zostawić i do pracy iść?

a przed chwilą włączam internet, wchodzę na allegro a tam poniżej minuty obserwowana aukcja, szybko bez większego zastanowienia wpisałam jakąś kwotę i wygrałam płaszczyk na chrzest :) NEXT KURTKA-kurteczka grzybek+spodnie NEXT 74 (2114081975) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
znalazłam też piękne buciki z opaską ale kurcze za drogo troszeczkę Buciki opaska rajstopki DUŻO WZORÓW (2124732894) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a jutro wybieramy się w góry na przechadzkę po ćniegu (o ile jeszcze jest) i wypróbujemy przy okazji nasze nosidełko;)

Ostatnia edycja:
Witam wieczornie :)
Mam pytanie do mam które dokarmiają butelką bo chciałabym spróbować dać małej mm na noc. Szarpię się z tą decyzją już od dłuższego czasu bo Hania od urodzenia budzi się co 2 godź a ostatnio co 1,5 :(
Pewnie bym nie myślała o tym gdyby nie fakt, że chorowałam na padaczkę wprawdzie od 5 lat nie miałam ataku ale w trakcie ciąży i w momencie większego zmęczenia mam twz.napady atoniczne to jakby takie skurcze mięśni bez utraty świadomości. Za 3 tyg mam spotkanie z neurologiem i wiem,że będzie chciał żebym brała leki a ja się nie zgodzę bo jeszcze w ciąży przepisali mi lek na ulotce którego ciąża i karmienie piersią było jednym z głównych przeciwkazan :no: Staram się dbać o siebie i odpoczywać kiedy mogę ale te ostanie nocki mnie dobijają :( wiem , że butla nie da gwarancji na dłuższy sen ale chyba warto spróbować.Mała piła już raz mm jak miała tydź ale tylko raz i to malutko więc ciężko stwierdzić jak zareaguje. Boję się, że mała się przyzwyczai lub butelka jej się bardziej spodoba no i jakoś mi tak ciężko na duszy nie wiem sama czemu
Doradźcie coś proszę....

u mnie cycuch wygrywa z butelką choćby nie wiem co w niej było:) więc może mała nie odzwyczai się od cyca;)

a czy wy jeszcze podajecie dziecku witamine d? do kiedy się ją daję???

[edit] przepraszam za post pod postem, nie zauważyłam:zawstydzona/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a mam pytanie, czy któras testowała pampersy z Lidla? dobre są? jesteście zadowolone??

jesli chodzi o pieluszki Toujours z Lidla, (nie wiem czy takie same sa w UK i PL) to polecam, nam nie przeciekaja, moze dlatego ze Oli robi kupki co jedzenie i sika zawsze jak go przebieram na przebieraku :-D. Mimo wszystko jestesmy zadowoleni.

ja Malego w nocy klade do lozeczka i spi w nim, czasem zdazy mu sie zasnac wieczorem przy cycu ale nie zawsze.
W dzien spi na naszym lozku i na spacerku.

hej :)

ja dzisiaj caly dizen bez pradu bylam :szok: gdzies do 19 ... masakra , bo ja wszystko mam na prad wiec nic nie dzialalo oprocz zabawek malego i mojego telefonu hehe

asionek
o nie nieeee nie w PL takie luksusy jak internet za free :p ciesz sie że Wy tam macie normalne życie a nie to co u nas jakas komuna

no u nas w abonamencie masz internet za free bez zadnych ukrytych kosztow :) mam tez tv w telefonie i wszystko smiga bez oplat :)
do tego na miesice wszedzie wii fi wiec i tam moge korzystac sobie do woli :) moze w koncu i w Pl tak bedzie ? !!

Dzień dobry śpioszki :-)

Ewa - ja pracowałam na infolinii w TP nigdy w życiu nie słyszałam tylu bluzgów pod swoim adresem:confused2:

o ja juz sobie wyobrazam te telefony wkurzonych ludzi hehe
zreszta na yutub sporo takich kwiatkow jest :))))

Przerwy nocne miedzy karmieniami ok, bo dzis jedzenie o 23.50, a pozniej o 4 z hakiem, tylko ze juz trzecia noc z rzedu maly budzi sie o tej 4, zjada i przez 30-45 min gaworzy i chce sie bawic. Pozniej zasypia i budzi sie zazwyczaj kolo 7.30. Tez tak macie lub mialyscie? Domyslam sie, ze to taki okres. Ile u Was trwal?

moj potrafi sobie cos tam pogadac , ale zasypia zaraz na szczescie
gorzej , ze pobudki ma co chwile :/ nie wiem ile to moze trwac , ale u nas to juz dlugo jakos :/ oby przeszlo , bo idzie pasc na pysk po takich nockach hehe

dla mnie własnie pampersy zielone activebaby są ok ale drogie. Dady faktycznie szybko pęcznieją.... a szukam jakichś na codzień, bo po domu jednak szkoda mi tyle kasy wydawać... mo że spróbuje te z rossmana.
w każdym razie testowałam s&p i z całą pewnością moge powiedzieć to sa pampersy ani sleep ani play!

ja tez tych active uzywam i sa ok :) chociaz jak maly tyle teraz je w nocy potrafia przeciec :/ kupa tez wylazi , ale on takie wali , ze z kazdego mu przecieka :)
a mi pasowaly s&p tylko tutaj ich nie ma ....

Ivi ja pamiętam, że ok 9 miesiąca przenieśliśmy Zosie do własnego łóżeczka i własnego pokoju. Wcześniej budziła się często na jedzonko. Marysia też budzi sie ok 4-5h i ma maraton jedzeniowy. Je bez przerwy i co chwile się wybudza.

to pocieszylas nas hehe :)))

wspolczuje wtracania sie wiem jak to wkurza :/
co do spania moj zasypia sam tylko na noc jak idzie spac i nigdy problemow nie ma ... o dziwo hee, bo w dzien jak kiedys ladnie sam tez szedl spac , tak od jakiegos czasu popsulo sie zasypianie i rano klade sie z nim , bo odsypiam nocki ( spi ladnie do ok 3 , a pozniej roznie , ale potrafi sie budzic co chwile ) , pozniej spacer wiec wiadomo spi w wozku, a ostatnia drzemke to juz nie ma opcji i musze z nim lezec ,bo jak tylko chce wstac to zaczyna sie wkurzac i plakac ... takze leze z nim , a cwaniak sobie ciumka cyca
mam nadzieje , ze mu to przejdzie w koncu i sie chlopak nawroci :)

dziewczynki super zestawik chcialam wam polecic. Mialam licytowac, ale zdalam sobie spraweze tu w tych upalach to niekoniecznie takie ciuszki.
KOLOROWY zestaw dla dziewczynki 6-12m WIOSNA/LATO (2120085504) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

no wlasnie ja rozkminiam jakie ciuszki na lato ?? widzialam super zestawy na allegro , ale kurcze pisze na lato czy wiosne , a to wszystko grube jakies
u nas tez upaly masakryczne wiec pewnie tylko body beda , albo nawet sam pampek
i nie wiem czy kupowac cos czy sobie darowac i czekac na pazdziernik jak juz chlodniej bedzie ?

u mnie cycuch wygrywa z butelką choćby nie wiem co w niej było:) więc może mała nie odzwyczai się od cyca;)

a czy wy jeszcze podajecie dziecku witamine d? do kiedy się ją daję???

co do cyca mnie tam nie krepuje :) dzisiaj jadl w parku na lawce i kaczki ogladal hehe
jak byl mlodszy i jadl czesciej duzo potrafil sie nagle rozwyc i musial natychmiast zjesc karmilam w macdo , u araba hehe musialam prosic czy moge wejsc i dac cyca , bo wszystko zamkniete jeszcze bylo , a cyca dac musialam , tak sie darl skubaniec ... w pociagu , samolocie wsumie to malo gdzie nie jadl juz
dzisiaj nawet w wannie czubek maly kapal sie ze mna , nie wiem kiedy cyca zlapal i nie chcial puscic , bo plakal i tak lezelismy w tej wodzie i jadl przy okazji ...

co do witamin ja podaje k i d , na cycu jak dziecko jest to trzeba dawac , a jak juz zacznie jesc normalnie , albo MM to przestaje sie dawac
chyba tak to bylo .... jaka ja mam skleroze ja nie moge ehehehe ciagle sie pediatry o to pytam i ciagle zapominam...
wsumie cos tez bylo , ze do 18 miesiaca , ale ktora to tyle czasu ma byc dawana ??

reklama
Kasiadz podaje sie do drugich urodzin, czasami po staremu do pierwszych
Ati mam to samo ale z mezem, ciagle kaze mi odkladac malego a ja wiem ze jak go odloze to po wieczorze bo on spi najlepiej przy mnie, wyjatkiem jest nocny sen
korbobor tez mialam takie dylematy z pierwszym dzieckiem, na twoim miejscu chyba podalabym mleko z butli

wiecej nie napisze bo mialam caly dzien takiego wkur... na dzieciaki ze ide sie relaksowac do wanny
dobranoc

Do góry