reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Witam sie i ja porannie. O matko malutka wspolczuje :szok::szok: Ja mialam kiedys przejscia z dawna era ale wyszlo na moje od razu tego samego dnia poszłam do salonu narobiłam poruty napisałam pisamo i mnie przeprosili i cos tam w gratisie jeszcze dali. Takze zycze powodzenia. A telefonem to faktycznie jak bylo polaczenie z netem to komora ciagle wymieniala dane :-(
My sie dzis pol nocy wyspalismy pol nie ale rekord Szymkowski bez przerwy spal 5 godzin!@!!!!

reklama
ufff, malutka strasznie wspolczuje.
Ja zawsze sie balam korzystac z neta w komorce, przez rachunki wlasnie.
A orange to zdziercy, wlasnie dzis przechodze do playa i zamiast placic rachunki 140-150 bede placic 70 majac znacznie wiecej minut. Skurczybyki jedne zdzieraja kase:angry:

U nas od rana dzien marudzenia, wszystko zle...wiec zawinelam, smok do buzi i spi. Moze obudzi sie w lepszym nastroju.

Przerwy nocne miedzy karmieniami ok, bo dzis jedzenie o 23.50, a pozniej o 4 z hakiem, tylko ze juz trzecia noc z rzedu maly budzi sie o tej 4, zjada i przez 30-45 min gaworzy i chce sie bawic. Pozniej zasypia i budzi sie zazwyczaj kolo 7.30. Tez tak macie lub mialyscie? Domyslam sie, ze to taki okres. Ile u Was trwal?

hello z rańca :)

moje małe padło na drzemkę. Kupy od przedwczoraj wieczorem nie mamy, tzn wczoraj była aletaka mini mini przy puszczeniu bączka.... zaczyna mnie to martwić bo się mała pręzy ale jeszcze nie płacze, wiec nie wiem czy podac jej czopa czy poczekać...

widzicie dziewczyny, moim zdaniem z tym netem w telefonie to własnie jest takie naciąganie, oni wiedzą, ze dla nas to nowość bo w PL od dosyć niedawna zrobiło się to popularne i jeszcze nie każdy wie co i jak, i często za drobną pomyłkę sporo płaci. Dlatego ja oprócz wi fi nie korzystam z neta, chociaż w moim tel to i przez wi fi się łacząc nie mogłam np do was posta napisać bo co pisałam to po sprawdzeniu na kompie tego posta nie było...

a mam pytanie, czy któras testowała pampersy z Lidla? dobre są? jesteście zadowolone??

maggie
Emilka pare razy tak miała, o 4 pobudka z uśmiechem i zabawy w głowie. Pojęcia nie mam dlaczego tak miała ale jak na razie przeszło jej. Może Jakub za dużo spał w dzien i przez to pomyliło mu sie z nocą?

hello z rańca :)

moje małe padło na drzemkę. Kupy od przedwczoraj wieczorem nie mamy, tzn wczoraj była aletaka mini mini przy puszczeniu bączka.... zaczyna mnie to martwić bo się mała pręzy ale jeszcze nie płacze, wiec nie wiem czy podac jej czopa czy poczekać...

widzicie dziewczyny, moim zdaniem z tym netem w telefonie to własnie jest takie naciąganie, oni wiedzą, ze dla nas to nowość bo w PL od dosyć niedawna zrobiło się to popularne i jeszcze nie każdy wie co i jak, i często za drobną pomyłkę sporo płaci. Dlatego ja oprócz wi fi nie korzystam z neta, chociaż w moim tel to i przez wi fi się łacząc nie mogłam np do was posta napisać bo co pisałam to po sprawdzeniu na kompie tego posta nie było...

a mam pytanie, czy któras testowała pampersy z Lidla? dobre są? jesteście zadowolone??

maggie
Emilka pare razy tak miała, o 4 pobudka z uśmiechem i zabawy w głowie. Pojęcia nie mam dlaczego tak miała ale jak na razie przeszło jej. Może Jakub za dużo spał w dzien i przez to pomyliło mu sie z nocą?

nie Ewcia, Kuba ma w ciagu dnia 3 drzemki jak w zegarku, tak ze nie wiem czego to kwestia. W pokoju w nocy oczywiscie ciemnica, wiec moze mu sie za chwile odmieni:happy:
Co do pieluch to rozne testowalam, pamersy zielone (dla mnie kicha, jak Kuba nasika ma mokra dupke, zle chloną wilgoc), Dada z biedrony, Babycare z Rossmana i pampers premium care. Premium care dla mnie rewelacja i uzywam ich na noc.
Dady nam szybko pecznialy od siuskow, 2,5h w tej pieluszcze to maks. Pozniej pecznieje na siuraku i zaczyna opadac w dol pod wplywem ciezaru. Nie wiem jak by bylo w przypadku dziewczynek.

A na dzien stosuje babycare (marka rosmann) i jestem bardzo zadowolona, dobrze chlona i dupka nie robi sie wilgotna:happy:

aaa i jeszcze happy mialam, zle nie byly, ale jakos mnie nie przekonaly:-p

Ostatnia edycja:
dla mnie własnie pampersy zielone activebaby są ok ale drogie. Dady faktycznie szybko pęcznieją.... a szukam jakichś na codzień, bo po domu jednak szkoda mi tyle kasy wydawać... mo że spróbuje te z rossmana.
w każdym razie testowałam s&p i z całą pewnością moge powiedzieć to sa pampersy ani sleep ani play!

zgadzam się w 100 % , też nie jestem zadowolona ze sleep& play, active baby sprawdzają się u mnie w 100 %. No i zaczynam małemu zakładać rozmiar 4 :)

Cześć :)
U nas dzisiaj -2 stopnie na plusie więc w końcu na spacer dzisiaj się wybieramy jak tylko mały się obudzi.

A z tym netem w orange to faktycznie porażka!! Żeby tak ludzi naciągać :baffled: Ja mam teraz przedłuzać umowę ale w erze i też chciałam telefon z s. android ale w erze to niby internet przez cały okres umowy za darmo ma być , przynajmniej tak piszą. I teraz to już sama nie wiem czy nie będę się bała korzystać :eek: i czy brać taki tel,

z tym gadaniem w nocy to u mnie podobnie, też miał tak kilka razy ostatnio, że po cycu się rozbudzał i na rozmowy go brało ale ja go ignorowałam, leżał sobie ze mną ja spalam a on zasypiał po jakimś czasie jak nie odpowiadalam na jego zaczepki :tak: na szczęście ostatnio mu już to przeszło

maggie - u mnie też dziś pobudka o 4:00 i zabawa w najlepsze do 5:00 :confused2:

Ja używam pieluszek Dada natomiast jak zacznę częściej i na dłużej wychodzić ( wiosna, wiosna) pewnie na wyjścia będę brać pampersy :tak:

reklama
hejka
Ewa ja polecam babydream z rossmana, używam ich dla młodszej i starszej i jak dla mnie są o wiele lepsze niż te z lidla.
magnusik ja cały czas używam rossmanowskich 2. Kupiłam huggies 3 i są za duże a te z rossmana są jeszcze większe. Całe pudło 3 czeka na swoją kolej już od Bożego Narodzenia ;).

Malutka cieszę się, ze się odnalazłaś. Ja również nabiłam sobie rachunek w orange bo korzystałam z internetu jak w szpitalu leżałam. Prawie 300 zła el to jest nic w porównaniu z tym co Tobie skubańcy naliczyli.

Dzisiejsza noc też do najlepszych nie należała. Malutka obudziła się w nocy i nie chciała zasnąć a jak ją odkładałam to był płacz. W rezultacie spałyśmy razem i obudziłam się połamana. Przez cały czas się wybudzała i chciała cycka nuplać.

Do góry