reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

hejka
Ewa ja polecam babydream z rossmana, używam ich dla młodszej i starszej i jak dla mnie są o wiele lepsze niż te z lidla.
magnusik ja cały czas używam rossmanowskich 2. Kupiłam huggies 3 i są za duże a te z rossmana są jeszcze większe. Całe pudło 3 czeka na swoją kolej już od Bożego Narodzenia ;).

Malutka cieszę się, ze się odnalazłaś. Ja również nabiłam sobie rachunek w orange bo korzystałam z internetu jak w szpitalu leżałam. Prawie 300 zła el to jest nic w porównaniu z tym co Tobie skubańcy naliczyli.

Dzisiejsza noc też do najlepszych nie należała. Malutka obudziła się w nocy i nie chciała zasnąć a jak ją odkładałam to był płacz. W rezultacie spałyśmy razem i obudziłam się połamana. Przez cały czas się wybudzała i chciała cycka nuplać.

wlasnie, nie baby care tylko babydream, popierniczylo mi sie:-D

reklama
Hmm co do pieluszek to dla mnie najlepsze Pampersy active baby ale faktycznie drogie jak cholera wiec na noc je stosujemy. Na dzien wkladam mu dade ale niestety pechnieja i robi się mega pupa hehe nie stosowałam jeszcze tych z rosmana ale jak polecacie to moze sproboje. Aha testowałam tez S&p i powiem Wam ze bylam w miare zadowlona ale na noc mu tylko zakładałam ;]
Aha i my juz od jakiegos czasu --> Number 4 :-)

jagmar
2 to malutkie, u mnie już po miesiacu były za małe i wściekałam sie tak mi z nich wszystko wyciekało. no ale każde dziecko jest inne i troszke inaczej zbudowane wiec myśle że rozmiar nie tlyko od wagi zależy.
też myslałam o przejściu na 4 ale po co, skoro 3 ciągle pasują:D

teraz mnie przekonałaś żeby spróbować w rossmanie, lepsze będą niż dady?

a ja jak spie z Emi też zawsze pognieciona itd:p

kingolinka
a zrobił Ci Szymcio kiedys kupe w te S&P? Bo mi każda ale to KAŻDA kupa przecieka i musze przebierać małą w całości;/

Ja mam tak z huggies, że kupa wycieka i każdego ranka piżamka była do prania a 2 babydream maja taka siateczkę dzięki której luźna kupa lepiej się wchłania i to też jest powód dla którego nie śpieszę się ze zmianą na większe. Babydream maja takie mini paczuszki, można sobie na próbę kupić dwie pieluszki. To kosztuje chyba 2 zł. Więc zawsze można sprawdzić. Ewa jak dla mnie rossmanowskie są lepsze od dady.

Miłka z tesco nie próbowaliśmy ale raz kupiliśmy omyłkowo TIP (tanie i podłe). Masakra. Jak bym dziecku worek foliowy założyła na pupę. Pociła się pod tymi pieluszkami i siusie bokiem wylatywały.

o jaaaago nie wiedziałam że polowanie na siuśki dzidziucha to aż taka gruba sprawa:p ale udało sie zawiozłam

żebyś się jeszcze nie zdziwiła że będzie nie czyste pobranie i jeszcze raz i jeszcze i jeszcze ...
ja kombinowałam jak koń pod górkę bo miała bakterie w moczu ta starza i musiałam co jakiś czas powtarzać ...
w końcu M ją nosił bez pampersa i było polowanie do kubeczka ...

no i kolejny cudowny dzień, śnieg napierdziela znowu kibluję z dziewczynami w domu :eek:

ja tak samo ... już mnie krew zalewa :crazy:

Malutka współczuję z tym rachunkiem :zawstydzona/y:

Dzisiaj Dziecina dała mi pospać ... ale jak widziałam że się zaczyna to dałam jej czopka
i przespała całą noc ... wiadomo z pobudkami na karmienie ale nie wyła, nie jęczała ....

i jeszcze to http://www.joemonster.org/filmy/42085/Sexy_Beach_Party_w_gatkach
tak dla śmiechu :-D

Ostatnia edycja:
czesc wam,

s&p nie wypuszczają kupy, przynajmniej u mnie.. i są najlepsze na noc :tak: teraz jak na złość nie ma ich u mnie w promocji, tylko te nieszczęsne huggies :angry:

ehh ja też bym chciała wyjść, już nie pamiętam jak spacer wygląda. Jak nie mrozy to sypie :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Jej Malutka wspolczuje :( Ja bym walczyla do upadlego o jakies ulaskawienie z tym rachunkiem.. Jak walczylam z playem o anulacje kontraktu o internet, bo sobie przedluzyli sami, to tak sie darlam i wyzywalam telefonicznie i mailowo, ze w koncu mi rozwiazali.. :zawstydzona/y: Obym tylko zaplacila zalegle.. Ja wiem, ze oni sa na prawie,ze w call center pracuja tacy ludzie jak my, ale ty wcale nie musisz im pokazywac ze o tym wiesz :-D Kazda praca ma swe minusy, a kazde prawo mozna naginac :-p
Atram gratulacje!! A widac bylo ze sie wyrzyna ten zabek? Bo ja sie u mojej doczekac nie moge , ale u niej nic nie widac :-(
Aha i od wczoraj jemy gruszeczke, tylko jakos sie na kupe nie moge doczekac :baffled:
U mnie tez pierwszy sen 3-4 godzinki, a pozniej cyc co godzine.. Wczoraj pediatra zasugerowala mi zebym sprobowala do cyca dodac mm, bo moze w nocy mam mniej mleka.. Wiec o 5 dalam cyca, mm, i poszlam spac... aby o 6 sie obudzic :confused2: Czy mamy drugich dzieciaczkow pamietaja taki okres z pierwszymi? Dlugo to cholerstwo trwa? Kiedy w koncu te maluchy sie naprawia??? :szok:

Do góry