reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Hej Laski !
Ja w piatek byłam z Hania u pediatry i mamy podejrzenie nietolerancji laktozy bądź alergię na białko mleka krowiego. Tak więc ja mam odstawic cały nabiał, wolowine, cielęcine oraz jajka i wszystko co te rzeczy zawiera. Lekarka dała Hani Nutramigen abym raz dziennie jej dawała aby ulżyc jej brzuszkowi, bo mocno zagazowana jest i krew utajona w kale i cos tam jeszcze nie tak w tym kale było. Jestem zla za ten Nutramigen, bo Hania ladnie przybiera (4750gram, w tydzien 200g przybrała) i boje się,że do butli sie przyzwyczai. Są jakies butle imitujace pierś matki, słyszała cos któraś? Uzywała? Poleca? Babka powiedziała, że jak już potwierdzimy alergie to bedzie mi te mleko dawala na receptę na choroby przewlekłe i bedzie tanio. Kurde, tylko ja bym wolała abym to ja diete trzymała i wogóle jej tego nie dawać, bo boje sie,że mi mniej bedą produkowac piersi. Póki co dzisiaj Hania 30ml mi tego zjadła i zaliczyla odpad.
Oprócz tego Hania ma bardzo duzo płytek krwi i dostalam skierowanie do poradni hematologicznej aby sprawdzić z jakiego powodu, może to byc jakaś infekcja nawet dróg moczowych albo milion innych rzeczy. Mam nadzieje,że szybko mnie zapiszą, bo mój tata czeka juz od czerwca na wizyte do hematologa i ma dopiero na styczeń. No ale to tylko w Polsce takie rzeczy.
Jak nie urok to sraczka normalnie!

reklama
Dziewczyny,

Mała moja robi kupę raz żółta z grudkami białymi ale ostatnio od tygodnia samą żótą taka wodnista nawet i nie wiem czy to okey?:baffled:

Ati- a głównie na podstawie czego zostało stwierdzone ta nietolaranacja u mojej małej te zto podjerzewał lekarz ale ona nie ma żadnych zmian na skórze tylko gazy? dobre butle sa Tommy Tippe cyz jakos tak looknij na allegro i Dr.brown

Marti my jestesmy jeszcze na etapie diagnozowania, ale wszystko wskazuje na alergie lub nietolerancje: śluzowate kupy, często zielone, dodatni wynik na krew utajona w kale, gdy jadłam nabiał to czasami niteczka krwi w kale, mocno zagazowany brzuszek, szorstka skóra na bródce i uszkach.

Hej Laski !
Ja w piatek byłam z Hania u pediatry i mamy podejrzenie nietolerancji laktozy bądź alergię na białko mleka krowiego. Tak więc ja mam odstawic cały nabiał, wolowine, cielęcine oraz jajka i wszystko co te rzeczy zawiera. Lekarka dała Hani Nutramigen abym raz dziennie jej dawała aby ulżyc jej brzuszkowi, bo mocno zagazowana jest i krew utajona w kale i cos tam jeszcze nie tak w tym kale było. Jestem zla za ten Nutramigen, bo Hania ladnie przybiera (4750gram, w tydzien 200g przybrała) i boje się,że do butli sie przyzwyczai. Są jakies butle imitujace pierś matki, słyszała cos któraś? Uzywała? Poleca? Babka powiedziała, że jak już potwierdzimy alergie to bedzie mi te mleko dawala na receptę na choroby przewlekłe i bedzie tanio. Kurde, tylko ja bym wolała abym to ja diete trzymała i wogóle jej tego nie dawać, bo boje sie,że mi mniej bedą produkowac piersi. Póki co dzisiaj Hania 30ml mi tego zjadła i zaliczyla odpad.
Oprócz tego Hania ma bardzo duzo płytek krwi i dostalam skierowanie do poradni hematologicznej aby sprawdzić z jakiego powodu, może to byc jakaś infekcja nawet dróg moczowych albo milion innych rzeczy. Mam nadzieje,że szybko mnie zapiszą, bo mój tata czeka juz od czerwca na wizyte do hematologa i ma dopiero na styczeń. No ale to tylko w Polsce takie rzeczy.
Jak nie urok to sraczka normalnie!

co do butli ja mam tomme tippee i maly pil z niej bez problemu ,a pozniej z cyca :) one podobno sa wlasnie do laczonego karmienia , takze ja polecam i mozesz jeszcze wziasc model antykolkowy
wspolczuje diety , kurkk ja nie wiem co bym jadla w takim razie ...
oby wyniki byly ok i nie trzeba bylo dlugo czekac na wizyte &&&&&&&

Dziewczyny,

Mała moja robi kupę raz żółta z grudkami białymi ale ostatnio od tygodnia samą żótą taka wodnista nawet i nie wiem czy to okey?:baffled:

Ati- a głównie na podstawie czego zostało stwierdzone ta nietolaranacja u mojej małej te zto podjerzewał lekarz ale ona nie ma żadnych zmian na skórze tylko gazy? dobre butle sa Tommy Tippe cyz jakos tak looknij na allegro i Dr.brown

moj czasami tez robi bez grudek i wodnista bardziej , pytalam lekarza mowil , ze na piersi moze tak byc i kupki sa ok

Ati ja sie pytalam o butelki w poradni laktacyjnej i powiedzieli mi ze teraz to juz nasze dzieci na tyle dobrze nauczyly sie ssac piers ze nie czesto jej odmawiaja po wprowadzeniu butli. Najgorszy ponoc jest pierwszy miesiac zycia.
No i mam nadzieje ze malej sie polepszy po twoim przejsciu na diete :)

U mnie chlustajace ulewania sie skonczyly ale gazu tyle samo w brzuchu i krostki z buzki nie schodza :baffled:

ja wlasnie sie zastanawiam czy to tradzik niemowlecy czy jakas alergia.. maly ma cale policzki czerwone, szorstkie w krosteczki..coz dowiem sie moze w czwartek, no i chyba ciemieniuszka nam sie zaczyna..

jakis do d*** mam dzis dzien, tzn melancholia i wszytski na bleee

Dziewczyny jako ze wiekszosc z was juz szczepila mam pytanie: tutaj oferuja 5w1 i pneumokoki w 2 miesiacu, my mamy wizyte w przyszly tydzien, nie wiem czy poprosic o przesuniecie pneumokokow? Bo jakos mi sie to za duzo wydaje na raz na taki maly organizm... Jak wy szczepilyscie?

reklama
anek - smarowals codziennie oliwka i wyczesywalas? a czy codziennie po wyczesywaniu mylas glowke? bo fakt jak posmaruje oliwka to pieknie schodzi, mam wrazenie ze ta ciemieniuszka w brwiach jest...ale nie wiem czy to mozliwe..

cytryna - ja mam ten sam problem bo juz w czwartek musze sie zdecydowac jakie szczepionki, my troche do tylu z rozterkami za dziewczynami:-)

Do góry