reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Moja tez juz od 2 godzin spi w hustawce i nie wiem czy budzic ja czy nie... jak nie obudze to tez ze spaceru nici bo zanim bedzie znowu zmeczona to juz bedzie po zachodzie slonca :baffled: przez to ranne wsawanie wszystko sie pozmienialo, normalnie spi okolo 13. Bo ja na spacery chodze na spanie - a ty jagmar specjanie tak sie wybierasz zeby Marysia byla obudzona?

U nas dzis spadl porzadny snieg i wszedzie jest bialo :-)

Cytryna ja się tak wybieram bo dopiero o tej porze ogarniam sie z domowymi obowiązkami. Marysia jest grzeczna i zasypia na spacerze a jak nie to wystarczy jej smoka dać i sobie ciumka po cichutku. Zosia poszła z babą na spacer do sklepu zaraz koło domu i nadal ich nie ma. Kurde mówiłam, że to ma być szybkie wyjście bo musze ją położyć spać. Uwielbiam taką pomoc. Teraz jest za późno na spanie i za 2h bedzie tak marudna, że ciężko znią będzie ujechać grrr...

moj Jas tez dzisiaj nie na spanie, spal cale 40 min, nawet obiadu nie zdazylam odgrzac
Jeremek gapi sie na zyrandol i ciagle nie robi kupy, juz mnie to wkurza, ciagle cos z tym ukladem pokarmowym
ostatnio kupe zrobil po 4 dniach
niby ok jak na cycu jest ale pruty go mecza i spac spokojnie nie moze
juz mu sab simplex zapodalam, maz ma mi rumianek kupic i zobaczymy czy zadziala

a ja marze o wafelkach w czekoladzie:-p i niczym nie daje sie ten moj zoladek oszukac

klementinka - nie wiem na ile witaminy dzialaja na malucha ,ale obilo mi sie o uszy ,ze jak zaczynasz jesc to moze tak byc. a juz napewno,ze moze byc zielona kupa, zeby nie panikowac..
ja wzielam polowe dawki dzis i zobaczymy, bo normalnie mam 2 tabletki witamin. Ja biore jeszcze omega-3

aaa z tymi pampersami to u mnie też przy dadach nie ma problemu i kupcia nie przecieka na plecki.

anek
dzielna dziewczyna! jak zniesiesz tak długą rozłąkę i czy sie nie boisz

sama niewiem jak to zniose bo teraz jak jest w niemczech to ledwie wytrzymuje,a bac to się boje okropnie ale nic nie zrobie musze zacisnąc poślady i przetrwac

O witam w gronie samotnic :) Ja jakoś ogarniam to Ty też dasz radę kochana :)

Cześć dziewuszki:)
Mój cwaniaczek spał dziś w dzień tylko 2 h on robi tylko jedna drzemkę , na więcej go nie kładę bo nie ma sensu zasypia na zaledwie 7-10min, więcej się naśpiewam niż on śpi :)

Potem kąpie go dopiero o 19.30 mleko i spać mniej więcej o 20tej zobaczymy jak ten plan na niego podziała narazie udaje mu sie przesypiać 4 h ciągiem a tu w Naszym przypadku duży sukces mam nadzieje że z dnia na dzień będzie już tylko lepiej.

Mój ma na całym ciałku takie krosteczki taką kaszkę nie wiem co to , na początku myślałam że to potówki kąpałam go w krochmalu i nadmanganianie ale nie zeszło , teraz kupiłam oliatum bo może to uczulenie ? Tylko nie wiem na co??kąpie go już w tym 2gi dzień no narazie też nie ma rewelacji:( Jak do poniedziałku nie przejdzie to do lekarza ide z nim bo już nie mam pomysłu co to jest:angry: Nie ma takiej głatkiej skórki tylko taką szorstką. Naprawdę nie wiem co to za dziadostwo:-(

Byłam wczoraj u gina bo jeszcze nie byłam od porodu:zawstydzona/y: Nie miałam jak :zawstydzona/y: Ale na szczescie wszystko w porządku przepisał mi tapsy i maść na blizne. Teraz tylko czekam na drugi @ i męża oczywiście ;-)

Dzień dobry śpioszki :-)

U mnie pobudka o 4:00 :sorry2:

o matko :szok: zyjesz jeszcze ?? :-D

Asionek u nas tez tak czesto jest, potrzfi przez godzine w nocy lezec i smiac sie do sufitu ;) najlepsza pora na to to okolo polnocy...

a wczoraj zasnela na hustawce po 20 i juz spala... do 7 rano :szok: z przerwami na jedzenie oczywiscie ale ona mi nigdy jeszcze przed 22.30 nie zasnela... z tym ze rzno pobudka a ja sie przyzwyczailam ze spimy conajmniej do 9, wiec juz nie wiem co wole :-D

Moja to ma zawsze wieczorem problemy z kupa... probowalam jej dac herbatki koperkowej Hippa ale Ania nie potrafi pic z butelki, cmoka i cmoka i nic jej nie leci :baffled:

hehe moj tez ok 24 wlasnie ma najlepszy humorek i sie smieje co chwila :) normalnie bym zmeczona pewnie byla , ale jak spojrze na ten kochany buziak to mi przechodzi wszystko :)

na kupe to tej herbatki bym nie dawala ... dziewczyny polecily jablka , actimel czy aktivia , i wypilam z rana dzisiaj , caly dzien kupale takie lecialy jak nigdy hehe , sprobuj moze i wam pomoze ?? :)

Hej
Ja postanowiłam, że od poniedziałku będę sobie budzik na 8 nastawiać, żeby zdążyć się ogarnąć zanim dzieci się obudzą. Właśnie skończyłam robić obiad i chciałam się zbierać na spacer a tu taka godzina, że Zosię trzeba kłaść i znów pójdziemy jak się będzie ściemniać.Tak sobie myślę, że może jej drzemkę zrobie na spacerze tylko nie wiem czy nie jest za zimno :(
ehhh... właśnie babcia wzięła Z na spacer do sklepu :). .

tez sie jakos ogarnac nie moge ... do tego dzisiaj maly wstal ok 7 rano , o 9 czy przed nawet juz padniety i ja tez hehe wiec sie z nim wlanelam i spalam do po 12 ... i tak kurka rozwalone te dni mam jakos :/ ale snu jakos teraz bardzo potrzebuje chyba zmeczenie wylazi juz
przy karmieniu po 19 zasnelam z malym hehe , obudzil mnie sms o 20 :)

moje dziecko przepadło haha do tej pory śpi w huśtawce a niechce jej przenosic do łóżeczka bo sie obudzi

niech sobie spi jak jej wygodnie :)

moj Jas tez dzisiaj nie na spanie, spal cale 40 min, nawet obiadu nie zdazylam odgrzac
Jeremek gapi sie na zyrandol i ciagle nie robi kupy, juz mnie to wkurza, ciagle cos z tym ukladem pokarmowym
ostatnio kupe zrobil po 4 dniach
niby ok jak na cycu jest ale pruty go mecza i spac spokojnie nie moze
juz mu sab simplex zapodalam, maz ma mi rumianek kupic i zobaczymy czy zadziala

a ja marze o wafelkach w czekoladzie:-p i niczym nie daje sie ten moj zoladek oszukac

jak juz pisalam ja wypilam dzisiaj actimel rano i kupy lecialy jedna za druga :) moze wypij tez ? :)
na gazy ja tez dalam sab simlex i u nas bylo jeszcze gorzej :( zagazowal malego na amen to samo koperek :/ tak wiec ja nie polecam
mi sie marzy czekolada jakas z nadzieniem , albo merci czekoladki , albo jakies z alkoholem wisnie w czekoladzie no cos takiego :)
kilka razy w PL zjadlam czekolade i malemu nic nie bylo wiec moze sprobuj z tym wafelkiem ? w koncu tam tej czekolady za duzo nie ma ;-)

Mój ma na całym ciałku takie krosteczki taką kaszkę nie wiem co to , na początku myślałam że to potówki kąpałam go w krochmalu i nadmanganianie ale nie zeszło , teraz kupiłam oliatum bo może to uczulenie ? Tylko nie wiem na co??kąpie go już w tym 2gi dzień no narazie też nie ma rewelacji:( Jak do poniedziałku nie przejdzie to do lekarza ide z nim bo już nie mam pomysłu co to jest:angry: Nie ma takiej głatkiej skórki tylko taką szorstką. Naprawdę nie wiem co to za dziadostwo:-(

mam to samo z malym !! i tez nie wiem co to jest ?? wczoraj przed kapiela przylukalam je na klacie malego , takie wlasnie krosteczki jak kaszka , troche czerwone ... mamy we wtorek pediatre jak nie zejdzie zapytam sie co to
jak sie dowiesz wczesniej to daj znac :)

u nas kolejny dzien bez kupy,
Asionek dzieki:-)w pon kupuje actimele i sprobuje a jutro jablko
opilam sie rumianku i kopru wloskiego z kminkiem i anyzem ze mi chyba kielki uszami wyjda
pruty lepiej sadzi ale kupy niet

kurcze coraz bardziej napalam sie na ten wozek phil&teds, Jagmar, tak jednym slowem, polecilabys?
widzialam ze peg perego robi cos podobnego za polowe ceny, tylko nie wiem czy jakosc bedzie ta sama

reklama
Do góry