reklama
anek30bb
Fanka BB :)
anek
o kurcze na misje sie Twoj M wybiera?! mój nigdy w życiu by nie chciał i ja tak samo... ciary przechodzą..
[/QUOTE
niestety taki zawód,to już jego 3 misja,damy rade
ja dziś byłam z moją u lekarza bo nam się mleko kończyło i okazało się że mała ma okropną alergię już jej na buzce wyszło,więc zmiana mleka bebilon pepti na nutramigen,a dla mnie ostra dieta wiec nie mogę jeśc żadnego białego pieczywa tylko ciemne i niemoże byc świeże wędlina tylko drób a najlepiej kazała mi upiec sobie łopatke,zero masła tylko roślinne i dostała maśc do smarowania buźki.
Jagmar my mamy tego konika i sprawuje się całkiem dobrze,mała spi z nim,nawet do wózka go daje
Ostatnia edycja:
Hehe zarzynane prosieDzień dobry śpioszki :-)
My Milenę kładliśmy bardzo rzadko bo darła się jak zarzynane prosieefekt bardzo późno zaczęła podnosić główkę, skończyliśmy nawet u neurologa - wygonił nas pediatra bo myślał, że coś jest z nią nie tak.
Helenę kładę ale też nie za często bo się wnerwiawięc nie będę jej zmuszać
![]()

kasiadz
a mam pytanie odnośnie pampersów, kupa wycieka nam na plecy, czy źle je zapinam czy o co chodzi? używamy 3 pampersa i prawie codziennie mała jest ostajtana prawie po szyje 
NabAwe
mamusia Emilki :)
marti
pisałam już wcześniej że ta rurka jest ok ale tylko doraźnie, bo jak nie przechodzą kolki to lepiej chyba leki podać...
a ja daję 15 kropli przy każdym posiłku, ale powiem ze bardzo dużo tego idzie- drogi interes dlatego będę sukcesywnie zmniejszać dawkę i dawać potem co 2 karmienie przemiennie z Infacolem tak myslę i zobaczymy jak będzie się mała sprawować.
ale tak jak pisałam, Albo sab zaczał działać, albo wy łącznokoperkowa dieta a la mileczka

a ja ide na 17 do fryzjera na farbowanko, mam nadzieje że nie bede tego żałować...
kasiadz
spróbuj ciasniej zapinać, ale tak aby nie za mocno, bo sie poodciskają. Ale nam sie też tak robiło to położna mówiła że trudno- albo pranko codzienne albo zmiana pampków... bo ściskać nie wolno za mocno i tyle.
pisałam już wcześniej że ta rurka jest ok ale tylko doraźnie, bo jak nie przechodzą kolki to lepiej chyba leki podać...
a ja daję 15 kropli przy każdym posiłku, ale powiem ze bardzo dużo tego idzie- drogi interes dlatego będę sukcesywnie zmniejszać dawkę i dawać potem co 2 karmienie przemiennie z Infacolem tak myslę i zobaczymy jak będzie się mała sprawować.
ale tak jak pisałam, Albo sab zaczał działać, albo wy łącznokoperkowa dieta a la mileczka
mówiłam że zjadliweNo my po śniadanku: kanapeczki a la Ewa Banak czyli z pastą jajeczną i pomidorem :-) Zobaczymy co to bedzie. A kanapki pierwsza klasa ;-)
a ja ide na 17 do fryzjera na farbowanko, mam nadzieje że nie bede tego żałować...
kasiadz
spróbuj ciasniej zapinać, ale tak aby nie za mocno, bo sie poodciskają. Ale nam sie też tak robiło to położna mówiła że trudno- albo pranko codzienne albo zmiana pampków... bo ściskać nie wolno za mocno i tyle.
Justyś1985
Hej
U mnie nic nowego po za tym że chyba wezmę rozwód

M mój zadzwonił jego zmiennik nie przyjechał i zostaje do wtorku
Jak zwykle coś i jak zwykle on
Ja już nie mam siły naprawdę :-( Nawet nie potrafię nazwać jak się teraz czuję :-(
Mały wczoraj poszedł spać po 20tej obudził się o 24 potem o 4 i o 8smej wiec co 4 godzinki , nie narzekam. Byliśmy dziś na spacerze , mały dalej śpi a ja mogłam zjeść.
Wasze dzieci łapią już zabawki w dwie rączki? Ponoć po 12tym tyg powinny już to robić. Mój jeszcze nie łapie, jak leży na macie to pacnie w te zabawki ale nie wiem czy to zamierzone czy nie.
Mało tego mój głupi kocur wlazł na szafę i zwalił wazon- zabiję go
U mnie nic nowego po za tym że chyba wezmę rozwód

Mały wczoraj poszedł spać po 20tej obudził się o 24 potem o 4 i o 8smej wiec co 4 godzinki , nie narzekam. Byliśmy dziś na spacerze , mały dalej śpi a ja mogłam zjeść.
Wasze dzieci łapią już zabawki w dwie rączki? Ponoć po 12tym tyg powinny już to robić. Mój jeszcze nie łapie, jak leży na macie to pacnie w te zabawki ale nie wiem czy to zamierzone czy nie.
Mało tego mój głupi kocur wlazł na szafę i zwalił wazon- zabiję go

kasiadz
a czy wasze dzieciaczki zaczęły już gaworzyć? bo ja się nie mogę tego doczekać
anek30bb
moja już od dosc dawna gaworzy a teraz zaczęła smiac się tak fajnie w głos
reklama
sivi
anek moja praktycznie w tym samym wieku co twoja a jeszcze nie gaworzy (próbuje bidna, ale zazwyczaj na paru gru i gu się kończy) a o śmiechu w głos nawet nie wspomne. Jak widać kazde się w swoim tempie i według swojego temperamentu rozwija :-)
Ja mojej też nie kłade na brzuchu bo jest ryk potem nie do opanowania, ale uwielbia jak się ją na ramie położy to się prostuje i głowe trzyma i się rozgląda. Najlepsze że skubanica chce siedzieć a nie leżeć na rękach i to trzyma kręgosłup prosto jak struna.
U nas ciepło, ale pogoda taka że strach z domu wychodzić, leje ciurkiem naprzemiennie ze śniegiem albo gradem i piździ.
Byłyśmy dziś na pierwszym szczepieniu, lekarz ją najpierw zbadał, zmierzył, pomierzył i zważył. Coś przystopowała z wagą, 5 kg waży. Pytałam się o ten śluz w kupce i powiedział że jak jest kupka żółta, nie ma innych objawów, a dzieco jest na piersi to wszystko ok. Uf. Dostała wkłucia w obydwa udka, nawet tak bardzo nie płakała, aż się zdziwiłam bo dobrze pamiętam jak się Olka darła. Nie ma gorączki ani nie marudzi, zobaczymy co będzie dalej.
Ja mojej też nie kłade na brzuchu bo jest ryk potem nie do opanowania, ale uwielbia jak się ją na ramie położy to się prostuje i głowe trzyma i się rozgląda. Najlepsze że skubanica chce siedzieć a nie leżeć na rękach i to trzyma kręgosłup prosto jak struna.
U nas ciepło, ale pogoda taka że strach z domu wychodzić, leje ciurkiem naprzemiennie ze śniegiem albo gradem i piździ.
Byłyśmy dziś na pierwszym szczepieniu, lekarz ją najpierw zbadał, zmierzył, pomierzył i zważył. Coś przystopowała z wagą, 5 kg waży. Pytałam się o ten śluz w kupce i powiedział że jak jest kupka żółta, nie ma innych objawów, a dzieco jest na piersi to wszystko ok. Uf. Dostała wkłucia w obydwa udka, nawet tak bardzo nie płakała, aż się zdziwiłam bo dobrze pamiętam jak się Olka darła. Nie ma gorączki ani nie marudzi, zobaczymy co będzie dalej.