reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

widzisz a mi lekarka powiedziała że jak pokazuje się śluz w kupce to są to objawy alergii a moja też tak miała aż zaczęła się wodnista kupka i skaza na buzi,i powiedziała też że takie charczenie w nosku to też może byc objaw alergii bo są powiększone śluzówki a mojej faktycznie rano charczy w nosku

reklama
U nas to już od dłuższego czasu tak jest z tym śluzem. Na buzi póki co nic się nie pojawia i katar już się skończył. Ale obserwuję ją cały czas, jakby się coś oprócz tego śluzu zaczęło dziać to zaczne się bać.

hej :)

my juz po wakacjach :) bylo fajnie tylko zimno i ciemno :-D maly w podrozy super !! za to od wczoraj ma katarek :( biedak meczy sie z tym nosem ...

u nas pogoda bajka , slono z 20stopni ludzie w krotkim rekawie smigaja :) dziwnie tylko choinka na placu wyglada hehe
mi pasi tylko nie wiem znowu jak malego ubierac :/

kupilismy dzisiaj cudna ksiazke z fotami malego dla nas i dla rodzinki na prezent bedzie :) pamiatka super , bo sesja robiona jeszcze w klinice byla w 2 dobie zycia malego :) jejku jaki on byl maciupki hehe , ale te dzieci nam szybko rosna :szok:

ktos sie pytal o to czy mleko cieknie z buzki przy jedzeniu , u nas cieknie , albo maly nie palknie jeszcze wszystkiego , a cyca puszcza po kilka razy i efekt taki , ze ja i on cali w mleku jestesmy ... ogolnie ciagle jak fleja laze hehe , ciekawe kiedy ja bede czysta w koncu ?? :)

maly w Pl strasznie urusl szybko i mosi juz 62 i to sa praie na styk , a przed wyjazdem pytalam was o rozmiar ciuszkow hehe , wtedy bylo u nas 54 :)

oki lece moze uda sie nadrobic troche inne watki ? :)

aaa z tymi pampersami to u mnie też przy dadach nie ma problemu i kupcia nie przecieka na plecki.

anek
dzielna dziewczyna! jak zniesiesz tak długą rozłąkę i czy sie nie boisz?

moja dzidzia sobie po swojemu buźke otwiera i sporadycznie wyjdzie jej jakie eaeeeee, aaaeee lub ghhhhhrrrrr, ale to wszystko.
Na brzuszku jak ma ochote to poleży, jak nie ma to tez jest krzyk. Ale za to na rękach- cod miód malina- też na ramieniu rozgląda się jak opętana- a co najlepsze- nie lubi być noszona przodem do śiata tlyko musi sdie prztulići przez ramie rozglądać.

asionek
welcome back!
ładnie skoczył Twój synuś!
zadowolona z pobytu? pewnie szybko zleciało cooo:D?
pogody- megaśnie zazdroszcze!

a i miałam wam napisać kilka dni temu ale zawsze zapominam. Antosia dostała od mikołaja album małej córeczki - super sprawa i naprawdę wszystkim polecam bo to jest wspaniała pamiątka. W albumie wkleja się nie wiele zdjęć, min. pierwsze zdjęcie dziecka, pokój dziecka, zdjęcie rodziców, zdjęcie wózka, odciska się stópki i rączki i wpisuje się różne rzeczy na pamiątkę: data pierwszego spaceru, kiedy dziecko podnosi główkę, kiedy przewraca się na boczek, pierwszy ząbek, kołysanki śpiewane przez rodziców, pierwsze zabawki i mnóstwo innych rzeczy o których szybko się zapomina a o których fajnie byłoby pamiętać. Ja swój już wypełniłam tam gdzie mogłam i powklejałam zdjęcia nie wypełniłam jeszcze historii poznania rodziców bo nie wiem którą prawdę wpisać :)
ja zapisuję wszystkie nowe rzeczy w książeczce :pierwszy roczek maluszka" :tak: ale pomysł fajny :)
a mam pytanie odnośnie pampersów, kupa wycieka nam na plecy, czy źle je zapinam czy o co chodzi? używamy 3 pampersa i prawie codziennie mała jest ostajtana prawie po szyje :(
zauważyłam że jak baardzo wysoko zapne to kupa nie ma sie gdzie mieścić, spróbuj ciaśniej i deczko niżej :confused:my używamy pampków sleep&play i nigdzie nie przeciekamy..
Hej
U mnie nic nowego po za tym że chyba wezmę rozwód:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: M mój zadzwonił jego zmiennik nie przyjechał i zostaje do wtorku:wściekła/y::wściekła/y:Jak zwykle coś i jak zwykle on:wściekła/y::wściekła/y: Ja już nie mam siły naprawdę :-( Nawet nie potrafię nazwać jak się teraz czuję :-(

Mały wczoraj poszedł spać po 20tej obudził się o 24 potem o 4 i o 8smej wiec co 4 godzinki , nie narzekam. Byliśmy dziś na spacerze , mały dalej śpi a ja mogłam zjeść.

Wasze dzieci łapią już zabawki w dwie rączki? Ponoć po 12tym tyg powinny już to robić. Mój jeszcze nie łapie, jak leży na macie to pacnie w te zabawki ale nie wiem czy to zamierzone czy nie.
Mało tego mój głupi kocur wlazł na szafę i zwalił wazon- zabiję go :wściekła/y:
my mamy 10 tyg i jak mu włożę grzechotkę w rączkę to potrzyma trochę, ale żeby rączki wyciągać to jeszcze nie.
a czy wasze dzieciaczki zaczęły już gaworzyć? bo ja się nie mogę tego doczekać
ooo z każdym dniem jest coraz zabawniej, agu, grh, buu , guuu jest tego od groma.. gada, woła, fajne to baardzo :))

Hej hej

asionek witamy spowrotem!

byliśmy u tego drugiego proboszcza, na szczęście obyło się bez problemów.. tylko teraz się dowiedziałam że chrzestnemu mogą nie dać wolnego a robi na zmiany :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: w pn ide z aktem juz na bank zapisywać..

dziewczyny a jak wygląda alergia? taka kaszka na polikach i brodzie? Bo potówki to mojemu wyskakują od ciepła przy cynianiu a ta kaszka to skąd? :confused:

widzisz a mi lekarka powiedziała że jak pokazuje się śluz w kupce to są to objawy alergii a moja też tak miała aż zaczęła się wodnista kupka i skaza na buzi,i powiedziała też że takie charczenie w nosku to też może byc objaw alergii bo są powiększone śluzówki a mojej faktycznie rano charczy w nosku
Ja się już od 2 tygodni zastanawiam czy wysypka małej świadczy o alergii czy nie. Dermatolog i lekarka, która badała nas przed szczepieniem mówiły, że raczej nie i że to raczej trądzik ale faktycznie kupka się zmieniła na wodnistą i śluzowata a do tego dzisiaj była zielonkawa a od kilku dni charczy jej w nosku... . Kurde jak mi się nie chce tej diety stosować nie chce, święta przegwizdane bo połowa dobrych rzeczy na nabiale i sernik mnie ominie.

Kaisa z pieluszkami jest różnie mi na przykład dada nie podpasowała bo Marysi kupa górą wyciekała a dziewczyny dadę sobie chwalą. Ja używam babydreem z rossmana i jestem z nich zadowolona. Rossmanie można w kupić takie malutkie paczuszki w których są dwie sztuki na próbę. Zobacz bo może nie warto na pampersy tyle kasy wydawać tym bardziej jak przeciekają.
Nasze dzieci są chyba z tego samego dnia (?). Marysia zaczyna tak nieśmiało wydawać jakieś dźwięki. Pamiętam, że Zosia była bardzo milcząca i nie śmiała się głośno a teraz buzia jej się nie zamyka i cały dzień gada jak najęta. Przerwę robi tylko na jedzenie i spanie. Ciekawe jak będzie z Marysia czy się rozkręci już teraz czy dopiero za rok.

Dostałam wózek
Jest prawie idealny. Tzn wygląda jak nowy, nie ma żadnych wyraźnych śladów użytkowania, żadnych otarć, pęknięć i zabrudzeń. Prowadzi się świetnie, mam wrażenie jakby sam jechał i ciągnął mnie za sobą. Z dwójką dzieci lepiej mi się jechało niż starym z samą Marysią w gondoli.
Ma też kilka minusów. Do składania trzeba użyć dwóch rąk i do hamowania również. No i dokładane siedzonko dla Zosi jest za małe. Mieści się i siedzi nawet wygodnie ale jak chciałabym rozłożyć siedzenie na płasko to głowa jej zawadza o stelaż więc musi jeździć tylko w jednej pozycji. Na szczęście jak młodsza podrośnie to wtedy siedzonka się zamienia i problemu nie będzie. Jutro wypróbujemy wózek na dłuższym dystansie.

Hej Miśki! Czas wstać! Jak można tak spać :-)

Ewa trzymam kciuki za fryz i liczymy na foto. JAk w końcu farbowałaś :)?

Kasiadz mój na razi ogranicza sie do gugu,aghhhhh, arrrrrr, ghrrrrr ale coś już montuje w tym kierunku :)

Justyś biedaku nie zazdroszcze Ci :( Pewnie już tak sie cieszyłaś na ten przyjazd :( Musisz wytrzymać jeszcze troszke a kota potraktuj z papcia :-D

Asionek witaj czcigodny modzie!:-D Wypoczęta? Nathaniel rośnie jak na drożdżach:)!

U nas wczoraj dzień kupowy. Mały zrobił kupek przy czym przy piątej już byłam przerażona bo to taka "pianka" pomarańczowa szła z pupki. Więc sie przestraszylam ale moze to ten wczorajszy pierwszy pomidor :confused:

Kiedy niemowlętom zmienia się kolorek oczu? Ja mam szaro-zielone, mój m czarne a młody ma błękitne. Mąż się troszkę niepokoi :-D

Ostatnia edycja:
Halo no własnie co to zaspanie małych dzieci nie macie czy jak ;-):-p

Moja gada jak się gada do niej i odpowiada uśmiechem na uśmiech, jak się jej wciśnie grzechotkę to potrzyma ale to odruch a nie świadome trzymanie :tak:

Dziś pospałam, że hej padłam o 21:00 i wstałam przed 7:00 z międzylądowaniem na 3 cycki ;-)

Asionek - witaj :-D

Elifit - tu masz zdjęcie jak wygląda buzia przy alergii na mleko Ostrzeżenie o przekierowaniu

Ewa
- ja też muszę coś z włosami zrobić, Milena ma jasełka w przedszkolu n ie chcę jej wstydu przynieść i jak lump wyglądać ;-)

Jagmar - kurcze kiepsko z tym wózkiem, pamiętam, że nieźle za niego wybuliłaś...

Dien dobry :)

Moja mala gaworzy duzo, buzia jej sie nie zamyka praktyczne i zaczela bardzo wczesnie bo pierwsze guuu bylo w 3 tygodniu. Za to z rozwojem fizycznym jej wolniej idzie - dopiero teraz zaczela otwierac raczki, wiec do lapania jej raczej daleko, od kilku dni przekreca glowke jak lezy na pleckach, wczesniej sie jej to zadko zdarzalo, na brzuchu nie lubi lezec a glowy ni podnosi tylko skubana kladzie sie twarzyczka na boczku i sobie patrzy. Kazde dziecko rozwija sie inaczej ale na pewno z wszystkimo naszymi maluchami jest wsio ok :-)

Okad odstawilam nabial z chlustajacym ulewaniem o niebo lepiej - bo zniknelo :-) dziewczyny na diecie bez nabialu czy pijecie mleko sojowe? Bo ja w ciazy w ogole soi nie jadlam i troche sie boje tak nagle wprowadzac zwlaszcza ze soja tez moze uczulac. Wiec na razie pije ryzowe mleczko.

monika pisalas jakis czas temu ze ci sie nudzi :) nie ma u was jakis zajec dla mam z dziecmi? Ja mieszkam w malym miasteczku a praktycznie codziennie na cos moge chodzic - na razie tylko chodzimy na masazyk i na grupe dla mam karmiacych piersia, ale sa tez wspolne spacery po parku, zajecia w bibliotece rytmy i rymy sie nazywaja (tam sie wybiore jak Ania bedzie troszke starsza), no i na pewno bede ja na basen zabierac - takze codziennie cos :-) ja siedzac w czterech scianach bym swira dostala :)

I mam nadzieje ze uda sie nam na spacer wyjsc... bo wczoraj takie wiatry byly ze mosty pozamykali nawet do 150 km na godzine, wiec siedzialysmy w domu.

reklama
a my mamy kontrol bioderek za soba, wszystko swietnie i kolejna kontrol nie jest zalecana
wiedzialam ze wszystko ok ale potrzebowalam czarno na bialym
sie pierwszy raz odwazylam i pojechalam z mlodym autem, bylo ok tylko za parking na ulicy trzeba bylo zabulic

jagmar dzieki za szczegolowy opis, chyba jednak pomysle o dostawce do wozka

Do góry