reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

czeeeeść!
My wczoraj dzień trolla miałyśmy- Emilka spała cały dzień i noc tlyko na jedzenie sie budziła i nawet kolki nie było- albo koper działa, albo sab simplex- z opóźnieniem.

anek
o kurcze na misje sie Twoj M wybiera?! mój nigdy w życiu by nie chciał i ja tak samo... ciary przechodzą...

monysia
pewnie masz duzo na głowie przez te chrzciny a mała Ci daje jeszcze do wiwatu... No ale co zrobisz, musisz być twarda! Bez tego to zwariujesz...

miłka

a jak w tym wypadku działa rumianek?
co do antybiotyku to jeśli nie jest jeszcze w pełni zdrowa Milena, to chyba trzeba by było na kontrole pójść może jeszcze trzeba doleczyć, bo te choroby ostatnie to jakieś paskudne są, ciągną się całą wieczność. Moja siostra już od 1 listopada jest na antybiotykach i innych lekach i jeszcze charczy...

jagmar
nieźle pospała Marysia! marze o takiej nocy z moją EMilcią! Pozazdrościc!!
daj znać jak sie wózek sprawuje jak już go ogarniesz, chociaż z pogodą nieciekawie faktycznie- u nas wieje jak halny w górach normalnie ściany sie ruszają!

mileczka
ja od początku jadłam i nic sie nie działo :)

reklama
Dobry Dziewuszki,

U mnie nocka taka sobie nad ranem jak mała miała ataka bąków to dałam jej espumisan i ucichło ale i tak bez rurki windy się nie obyło i dzięki EWCIA faktycznia działa pomasuje sie brzuszek i idzie ale teraz śpi i znów stęka :confused2: dziś odstawiam pieczywo i wędliny na 3 dni i zobaczę czy to nie po tych grahamkach moich mała ma te jazdy!!!

Ewcia- jak dawkujesz sab?

mileczka - ja jabłka jem ale tylko 1 dziennie, pomidorów niet :no: bo ulewa po nich strasznie, musisz na swoim wypróbować ;-)

Ewa - nas zawsze po nocy męczy kupa i pierdzioszki a po rumianku nie było problemu ;-)

Marti - kup sobie schab, upiecz w foli i będziesz miała coś zdrowego do kanapek :tak:

Witam!

Ja z rańca z zapytaniem : jadacie już surowe (świeże) jabuszka i pomidory? Mam straszną chcice na pomidorka ale boje sie ze uczuli:confused:

ja jem od samego początku i nic się nie dzieje:)

a u nas były oszczeżenia przed dużymi opadami śniegu nawet do 25cm a tu od wczoraj pada deszcz :/

a i miałam wam napisać kilka dni temu ale zawsze zapominam. Antosia dostała od mikołaja album małej córeczki - super sprawa i naprawdę wszystkim polecam bo to jest wspaniała pamiątka. W albumie wkleja się nie wiele zdjęć, min. pierwsze zdjęcie dziecka, pokój dziecka, zdjęcie rodziców, zdjęcie wózka, odciska się stópki i rączki i wpisuje się różne rzeczy na pamiątkę: data pierwszego spaceru, kiedy dziecko podnosi główkę, kiedy przewraca się na boczek, pierwszy ząbek, kołysanki śpiewane przez rodziców, pierwsze zabawki i mnóstwo innych rzeczy o których szybko się zapomina a o których fajnie byłoby pamiętać. Ja swój już wypełniłam tam gdzie mogłam i powklejałam zdjęcia nie wypełniłam jeszcze historii poznania rodziców bo nie wiem którą prawdę wpisać :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny miałam taki spokój z małą że aż dziwnie było tak cicho w domu,
a teraz mała nie pierdzi i chyba ją brzusio boli bo od kilku dni budzi się z rykiem i się pręży i pręży
ja jem to co jadłam mam raczej stałe menu
tak się zastanawiam o herbatkach bo piszecie

nie wiem co lepiej żebym ja piła herbatkę jakąś rumiankową czy małej dawać?

Dziewczyny miałam taki spokój z małą że aż dziwnie było tak cicho w domu,
a teraz mała nie pierdzi i chyba ją brzusio boli bo od kilku dni budzi się z rykiem i się pręży i pręży
ja jem to co jadłam mam raczej stałe menu
tak się zastanawiam o herbatkach bo piszecie

nie wiem co lepiej żebym ja piła herbatkę jakąś rumiankową czy małej dawać?

pij ty i podawaj małej szybciej zadziała

kasiadz- też mam taki album rewelka wklejam małej zdjęcia będzie pamiątka dla malucha :tak:

Hej
Nocka udana, mała zasnęła po 22 i obudziła się o 4 i dopiero ok 9. Wreszcie zasypia o rozsądnej porze bo wcześniej zasypiała dopiero o 24-1 i byłam tym wykończona.
Spadam majstrować obiad i czaić się na kuriera.
Mam pytanie do mam, które mają konika morskiego warto wydać na niego 70 zł? Jesteście z niego zadowolone?
Witam!

Ja z rańca z zapytaniem : jadacie już surowe (świeże) jabuszka i pomidory? Mam straszną chcice na pomidorka ale boje sie ze uczuli:confused:

Ja jem jabłka surowe ale w małych ilościach, robię sobie czasem jabłko na parze bo uwielbiam takie :) a co do pomidorów surowych to nie jadam, dla mnie takie zimówki są sztuczne i zawsze mnie po nich gardło swędzi. Pomidorową jem bo jakimś dziwnym trafem nauczyłam się robić taką co mi smakuje. Całe życie omijałam pomidorową szerokim łukiem ale musiałam się przemóc bo Zosia lubi.

Dobry Dziewuszki,

U mnie nocka taka sobie nad ranem jak mała miała ataka bąków to dałam jej espumisan i ucichło ale i tak bez rurki windy się nie obyło i dzięki EWCIA faktycznia działa pomasuje sie brzuszek i idzie ale teraz śpi i znów stęka :confused2: dziś odstawiam pieczywo i wędliny na 3 dni i zobaczę czy to nie po tych grahamkach moich mała ma te jazdy!!!

Ewcia- jak dawkujesz sab?
Polecam tak jak Miłka zamiast wędlin schabik pieczony albo piersi kurczaka/indyka z jakimś lekkim nadzieniem. Bez chemii i świństw. Sama czasem takie wędlinki robię no i teraz sobie smaka narobiłam na kurczaka z nadzieniem szpinakowym :tak:

reklama
Witam!

jabłka jem i 3 dziennie a na pomidory miała na początku uczulenie ale próbuję znowu i nie widzę już żeby coś się działo,
musiałabyś spróbować po malutku 2-3 kanapki wciągnąć z pindurem ...

Marti tak jak pisze Miłka upiecz sobie schab, będzie to 100% chudego mięska bez konserwantów

jagmar super Mała pospała

U nas rumianek u jednej i u drugiej uczula

Do góry