kasiadz
Fanka BB :)
my na razie pieluszek nie kupujemy tylko dostajemy, ale mam zamiar kupić i wypróbować teraz dadaKaisa z pieluszkami jest różnie mi na przykład dada nie podpasowała bo Marysi kupa górą wyciekała a dziewczyny dadę sobie chwalą. Ja używam babydreem z rossmana i jestem z nich zadowolona. Rossmanie można w kupić takie malutkie paczuszki w których są dwie sztuki na próbę. Zobacz bo może nie warto na pampersy tyle kasy wydawać tym bardziej jak przeciekają.
Nasze dzieci są chyba z tego samego dnia (?). Marysia zaczyna tak nieśmiało wydawać jakieś dźwięki. Pamiętam, że Zosia była bardzo milcząca i nie śmiała się głośno a teraz buzia jej się nie zamyka i cały dzień gada jak najęta. Przerwę robi tylko na jedzenie i spanie. Ciekawe jak będzie z Marysia czy się rozkręci już teraz czy dopiero za rok.
nie wiem czy nasze dzieci są urodzone w tym samym dniu, Tośka urodziła się 16.10. Coś zaczęła próbować gadać do świecącej lampki przy przewijaku ale przeważnie kończy się na otwartych ustach i stęknięciu i uśmiechu
a może to nie nabiał, tylko organizm się już przyzwyczaił do trawienia twojego pokarmu, u nas mała też ulewała i już przestała, nawet jak jej nie odbije to nie ulejeDien dobry
Moja mala gaworzy duzo, buzia jej sie nie zamyka praktyczne i zaczela bardzo wczesnie bo pierwsze guuu bylo w 3 tygodniu. Za to z rozwojem fizycznym jej wolniej idzie - dopiero teraz zaczela otwierac raczki, wiec do lapania jej raczej daleko, od kilku dni przekreca glowke jak lezy na pleckach, wczesniej sie jej to zadko zdarzalo, na brzuchu nie lubi lezec a glowy ni podnosi tylko skubana kladzie sie twarzyczka na boczku i sobie patrzy. Kazde dziecko rozwija sie inaczej ale na pewno z wszystkimo naszymi maluchami jest wsio ok :-)
Okad odstawilam nabial z chlustajacym ulewaniem o niebo lepiej - bo zniknelo :-) dziewczyny na diecie bez nabialu czy pijecie mleko sojowe? Bo ja w ciazy w ogole soi nie jadlam i troche sie boje tak nagle wprowadzac zwlaszcza ze soja tez moze uczulac. Wiec na razie pije ryzowe mleczko.
monika pisalas jakis czas temu ze ci sie nudzinie ma u was jakis zajec dla mam z dziecmi? Ja mieszkam w malym miasteczku a praktycznie codziennie na cos moge chodzic - na razie tylko chodzimy na masazyk i na grupe dla mam karmiacych piersia, ale sa tez wspolne spacery po parku, zajecia w bibliotece rytmy i rymy sie nazywaja (tam sie wybiore jak Ania bedzie troszke starsza), no i na pewno bede ja na basen zabierac - takze codziennie cos :-) ja siedzac w czterech scianach bym swira dostala
I mam nadzieje ze uda sie nam na spacer wyjsc... bo wczoraj takie wiatry byly ze mosty pozamykali nawet do 150 km na godzine, wiec siedzialysmy w domu.
a antosia wczoraj bawiła się grzechotką
a dzisiaj spała od 24.30 do 7.30 bez przerw i to tano musiałam ją wybudzić bo cycki mi eksplodowały