reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Kaisa z pieluszkami jest różnie mi na przykład dada nie podpasowała bo Marysi kupa górą wyciekała a dziewczyny dadę sobie chwalą. Ja używam babydreem z rossmana i jestem z nich zadowolona. Rossmanie można w kupić takie malutkie paczuszki w których są dwie sztuki na próbę. Zobacz bo może nie warto na pampersy tyle kasy wydawać tym bardziej jak przeciekają.
Nasze dzieci są chyba z tego samego dnia (?). Marysia zaczyna tak nieśmiało wydawać jakieś dźwięki. Pamiętam, że Zosia była bardzo milcząca i nie śmiała się głośno a teraz buzia jej się nie zamyka i cały dzień gada jak najęta. Przerwę robi tylko na jedzenie i spanie. Ciekawe jak będzie z Marysia czy się rozkręci już teraz czy dopiero za rok.
my na razie pieluszek nie kupujemy tylko dostajemy, ale mam zamiar kupić i wypróbować teraz dada:)
nie wiem czy nasze dzieci są urodzone w tym samym dniu, Tośka urodziła się 16.10. Coś zaczęła próbować gadać do świecącej lampki przy przewijaku ale przeważnie kończy się na otwartych ustach i stęknięciu i uśmiechu
Dien dobry :)

Moja mala gaworzy duzo, buzia jej sie nie zamyka praktyczne i zaczela bardzo wczesnie bo pierwsze guuu bylo w 3 tygodniu. Za to z rozwojem fizycznym jej wolniej idzie - dopiero teraz zaczela otwierac raczki, wiec do lapania jej raczej daleko, od kilku dni przekreca glowke jak lezy na pleckach, wczesniej sie jej to zadko zdarzalo, na brzuchu nie lubi lezec a glowy ni podnosi tylko skubana kladzie sie twarzyczka na boczku i sobie patrzy. Kazde dziecko rozwija sie inaczej ale na pewno z wszystkimo naszymi maluchami jest wsio ok :-)

Okad odstawilam nabial z chlustajacym ulewaniem o niebo lepiej - bo zniknelo :-) dziewczyny na diecie bez nabialu czy pijecie mleko sojowe? Bo ja w ciazy w ogole soi nie jadlam i troche sie boje tak nagle wprowadzac zwlaszcza ze soja tez moze uczulac. Wiec na razie pije ryzowe mleczko.

monika pisalas jakis czas temu ze ci sie nudzi :) nie ma u was jakis zajec dla mam z dziecmi? Ja mieszkam w malym miasteczku a praktycznie codziennie na cos moge chodzic - na razie tylko chodzimy na masazyk i na grupe dla mam karmiacych piersia, ale sa tez wspolne spacery po parku, zajecia w bibliotece rytmy i rymy sie nazywaja (tam sie wybiore jak Ania bedzie troszke starsza), no i na pewno bede ja na basen zabierac - takze codziennie cos :-) ja siedzac w czterech scianach bym swira dostala :)

I mam nadzieje ze uda sie nam na spacer wyjsc... bo wczoraj takie wiatry byly ze mosty pozamykali nawet do 150 km na godzine, wiec siedzialysmy w domu.
a może to nie nabiał, tylko organizm się już przyzwyczaił do trawienia twojego pokarmu, u nas mała też ulewała i już przestała, nawet jak jej nie odbije to nie uleje

a antosia wczoraj bawiła się grzechotką:)
a dzisiaj spała od 24.30 do 7.30 bez przerw i to tano musiałam ją wybudzić bo cycki mi eksplodowały :)

reklama
cytryna - napewno cos jest, ja tez mieszkam w malym miastyczku i to na obrzezach, wiec do centrum mam z 2,5 km - nie jest duzo ale zima z wozkiem to masakra! a niestety jak narazie mamy tylko 1 autko, malz obiecal ,ze mi "poszuka" cos w nowym roku, wiec bede obilna i nawet an zwykle ploty bede mogla wyskoczyc:-)

jak narazie szaleje burza sniezna od rana wiec nawet nie wystawilismy nosa za drzwi..

mojemu jak narazie sie nie ulewa, ale te wszystkie odglosy ktore wydaje podczas jedzenia i po to mnie stresuja..

u nas pieluszki 2 za male sie wydaja, a 3 troche za duze - ale to dziecko rosnie:-)

my do lekarza w przyszly czwartek - pediatra i ginekolog, zobaczymy czego sie dowiemy. A maja wasze dzieciaki te krostki hormonalne? moj maly caly jest zsypany tzn policzki, nieladnie to wyglada ale podobno trzeba poczekac az samo przejdzie

no i zaczynamy spac w lozeczku tzn dotychczas spal w lozeczku i w gondoli z wozka:-):-) lubi jak jest zapatulony na ciasno,ale zaczynam przyzwyczajac do przestrzeni:-)

kasiadz jej sie nagle zaczelo strasznie ulewac, tak chlustac na odleglosc, duzymi ilosciami plynu, czesto przez nos, po zatym mocno sie wiercila przy karmieniu i odchylac glowe jakby jej cos nie pasowalo. Dziewczyny mowily ze nietolerancje pokarmowe pozniej sie ujawiaja wiec sprobowalam z nabialem i przeszlo, zaczela tez spokojniej jesc. Ulewa sie jej nadal ale tak normalnie. Ma tez wysypke, taka szorstka skore na buzi i uszkach, wiec moze rzeczywiscie to jakas alergia? Mamy wizyte u lekarza w czwartek wiec dokladnie popytam :)

monika no to samochod ci sie przyda :) ja jak bez auta to tez tylko na spacerki - do parku pol godziny w parku cale 15 min i z powrotem pol godziny bo mala juz sie zaczyna wiercic na jedzenie ;)

Ostatnia edycja:
Hej
Cytryna
a jak smakuje mleko ryżowe bo sojowe było wstrętne. Kupiłam takie w butelce gotowe do spożycia i mała uczulenia nie miała ale wypiłam tylko jedną butle bo mi nie smakowało. Później kupiłam sojowe w proszku o smaku waniliowym pyyycha ale wysypka po nim była. chciałam to ryżowe spróbować ale nie po drodze mi do sklepu i tak kupuje je już od półtora roku :-p

Moja też przestała robić fontanny od czasu diety. Dzisiaj jej się ulało na żółto i przerażona zaczęłam googlować w poszukiwaniu jakiejś informacji. Podobno jest to normalne ufff.... jeszcze skonsultuję to z pediatrą na najbliższej wizycie.

Byłam na długim spacerze (pierwszy raz od 6mies) i powiem Wam, że wózek się sprawdził. W sumie 6 km zrobiłyśmy z tym, że Zosia siedziała na przemian z chodzeniem. Jak Marysia troszkę podrośnie to zamienię im te foteliki i będzie dobrze. Wózek prowadzi się rewelacyjnie, jeździłam nim po lesie i sprawdza się na wyboistym terenie. Fajne jest to, że jak już przestanie być potrzebny dla starszaka to służy jako pojedynczy. Problem w tym, że Zosia jest dużym dzieckiem i wygląda na 2-3 lata i jakikolwiek wózek byłby dla niej całkiem za mały.

Kasia Marysia też się 16 urodziłą

Hejka Mamuśki,

A ja nie wiem co czy Espumisan bo zaczełam małej dawac czy odstawienie grahamek ale stęka już o połowę mniej z czego w nocy spała super bo usneła o 21.30 potem o 3 cyc i o 7.30 cyc nad ranem troche stekała to ja połozyłam sobie na brzuchu i troche jej lepiej było.

cytryna- zazdroszcze że u was sa organizowane jakies zajecia dla mam bo teraz pogoda do bani i siedze z mała cały dzień sama ochuuuu można :wściekła/y:

Wogóle musze mala nauczyć zasypiania samej bo nauczyłam ja że spi ze mna w moim łózku i ona teraz nie chce nigdzie indziej biore ja do łózka kłade sie i ona zasypia no i czasami mam problem bo jak sie podniosę to i ona oczy w słup robi musze ja oduczyć bo potem sie nie ruszę :confused:

Jutro mamy rodzinne pępkowe siostry wpadaja i robię kolacyjkę nie chce mi sie jak cholerkaaaa ale musze to odbębnic i mieć z główki a w niedziele zostawię marcina z mała i lece do kina na "przed świtem" :tak:

Asionek- a jak u ciebie kolki?

Cześć
Chyba przedobrzyłam z rumiankiem piję go ja wczoraj wypiłam 3 szklanki i mała dzisiaj po każdym karmieniu robi kupsztala.
Jeszcze się dzisiaj nażarłam śledzi opiekanych mam nadzieję że mała nie będzie miała kolejnej rewolucji:wściekła/y:
a do tego pogoda do du........y ble i nic mi się nie chce dobrze że chociaż dzieciątko spokojnie śpi:-)

Cześć
Chyba przedobrzyłam z rumiankiem piję go ja wczoraj wypiłam 3 szklanki i mała dzisiaj po każdym karmieniu robi kupsztala.
Jeszcze się dzisiaj nażarłam śledzi opiekanych mam nadzieję że mała nie będzie miała kolejnej rewolucji:wściekła/y:
a do tego pogoda do du........y ble i nic mi się nie chce dobrze że chociaż dzieciątko spokojnie śpi:-)

lepiej po każdym niż wogóle :tak:

cytryna - moja chyba też na mleko uczulona, bo zaczęła się wydzierać i buźkę jej obsypało trza będzie odstawić :sorry2:

Klementinka - u nas w 6 tygodniu wszystko było OK a mimo tego mamy przyjść do kontroli w 3 miesiącu życia :dry:

agnus - śledzie opiekane :shocked2: odważna jesteś :tak: musisz przepić to rumiankiem ;-)

monika - moja tak samo, każda pieluszka jest z kupką :-p

reklama
aaa z tymi pampersami to u mnie też przy dadach nie ma problemu i kupcia nie przecieka na plecki.

anek
dzielna dziewczyna! jak zniesiesz tak długą rozłąkę i czy sie nie boisz

sama niewiem jak to zniose bo teraz jak jest w niemczech to ledwie wytrzymuje,a bac to się boje okropnie ale nic nie zrobie musze zacisnąc poślady i przetrwac

Do góry