reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

to wiem ale chodzi mi o to co robic jak dostane już @
To sam co i ja teraz, czyli cały czas brać :tak::-D Ich się nie przerywa, cały czas bierzesz, kończysz jedno opakowanie ,zaczynasz drugie, jak masz @ to nie przerywasz... ;-)

Edit: Właśnie rozmawiałam ze znajomym na temat tych tabletek i mówi ,że:
@ może występować regularnie, może być też nieregularnie ,albo może nie być wcale ale wszystkie trzy objawy są jak najbardziej prawidłowe i nie przerywać brania tylko cały czas brać, brać, brać...:tak::-D

Ostatnia edycja:
reklama
Hej mamuśki dawnooo nie zaglądałam ale ciągle jeszcze przyuczam się do mamo
wania :tak: Zaczełam dokarmiać małą butelką ciągle wisiała przy cycu juz nie dawałam rady :baffled: czuje sie troche okropnie z tego powodu..... Widze ze ostanie tematy o antykoncepcji ja jeszcze w połogu ale tez juz się zastanawiałam :-) czytałam o cerazette ale widze ,ze niektore z was proponują azalia , zobaczymy co gin. poleci ;-)

witam się :)

mileczka
jak mały może mieć nos poraniony jak frida ma końcówkę gumową?
po raz kolejny współczuje że jesteś sama... cięzko samej z dzieckiem i całym domem na głowie :( mi wystarcza kilka godzin samotności jak mąż w pracy jest...
A Tobie już córa po głowie chodzi:D??

a ja nadal czekam aż skoncze krwawić i może uda mi sie jakis profil ustalić do pomiarow tempki i prowadzenia kalendarzyka... może tym razem będę bardziej skrupulatna i nie zajdę w ciążę za szybko:p

kasiadz

prezenty super! sama musze coś druknąć czarno białego i na karuzelke zawiesić :D my na mikołaja kupimy smoczek;P bo drżymy na myśl co by było jakby zgubiła, a tak kupimy taki już większy i w razie w będzie miała- mój mały smokożerca:D
a pod choine może sie pokusze na tego konia morskiego jak sie wiecej mamuś wypowie po wypróbowaniu jak sie sprawdzają.

mężowi za to Mikołaj przyniesie rękawice zimowe i jeszcze jakiś szal musze doukpić tlyko w sklepach sam szajs nic fajnego nie widzę;/

moja frida nie ma gumowej końcówki?
mój mąż w tym roku dostanie trochę prezentów:) piżamę - dzisiaj jade do lidla zakupić, płytę queen i słuchawki:)

a ja jutro sama zostaje bo mąż na piwko z kumplami z pracy idzie :(

ciekawe kiedy ja na piwko pójdę?

a co do anty to jeszcze się nie zastanawiałam, dzisiaj dzwoniłam się umówić do gina to cały grudzień już zajęty, kazali mi dzwonić 2.o1, a że szkoda mi kasy prywatnie to chyba poczekam do stycznia:)

Hello!
Mlody jeszcze spi w foteliku to mam czas kliknac, a nie tylko czytac:)

Anek, tak jak Malutka pisze pigulki jednoskladnikowe bierze sie non stop i to z mala tolerancja czasu o tej samej porze dnia i bierze sie je na czas karmienia piersia bez wzgledu na to czy sie juz regularnie miesiaczkuje po porodzie czy nie....

Jesli chodzi o mnie, to mimo karmienia piersia zdarza mi sie pic herbatke z miodzikiem, jesc czosnek (chociaz glownie przetworzony w potrawach), kapuste kiszona z grzybkami, maslo orzechowe (nie mylic z nutella) czyli niby te rzeczy, ktore ponoc silnie uczulaja, albo sa ciezkostrawne i malemu jeszcze nigdy od tego nic nie bylo...

Kiwi, mysle ze sposob karmienia nie wplynie na to czy Twoja niunia bedzie bardziej szczesliwa czy mniej, a Ty sobie nie rob wyrzutow... Dokarmiania mm nie zaleca sie glownie dlatego zeby nie zaburzac laktacji i nie stracic pokarmu, ale mi sie udalo od karmienia butla przejsc do niemal calkowiego karmienia piersia i jakos pokarm nie zanikl, wrecz przeciwnie:)... A zostawilam sobie dokarmianie butla na wieczor celowo, bo chce zeby w wyjatkowych sytuacjach bez stresu siegac po flache dla mlodego...
Wiec mysle ze przede wszystkim dobrze ze sie chociaz starasz cycowac przynajmniej w tych pierwszych tygodniach, karmienie naturalne ma mnostwo zalet, ale na pewno nie warte jest popadania w depreche z tego powodu (z Kaya miewalam straszne zalamki wlasnie z powodu karmienia, a teraz jestem o niebo spokojniejsza i szczesliwsza majac do tego wiekszy dystans)
Kasiadz, fajne prezenty!:) Ja tez musze juz powoli cos zaczac szukac:)

Ooo mlody w koncu kupsztala wystekuje cicho, ide go w wygodniejszej pozycji umiescic;-)

a my dzis po szczepieniach
Wzielam 6w1 i zaplacilam 195 zl:baffled:
Za tydzien pneumokoki.

Maly byl niespokojny bardzo, dostal Viburcol i teraz drzemie, a ja caly czas siedzie kolo niego jak na szpilkach:-(
Zeby tylko obylo sie bez zadnych sensacji:szok:
A na prezenty niestety jakos nie mam weny, a i humor jakos nienajlepiej, nerwa mam strasznego:crazy:
Moze tez sie okres zbliza

Dobrze wiedziec ze sama nie jestem. Dzis mi mala zafundowala tak bezsenna i placzliwa noc, ze mialam ja ochote z nerwow przez okno cisnac.. Sama sie nienawidze za to ze brakuje mi sil, ale nie daje rady nerwowo.. naprawde mam dosc
asRH8CkpF0K3qq8EoAAAAASUVORK5CYII=
:zawstydzona/y:

Hejka
Ja już becikowe dostałam czeka na chrzciny.:-)
Jak byłam po zaś. na becikowe u gina to mi od razu chciał przepisać tablety gdy odmówiłam się zdziwił i opierniczył że nie mogę zajść w ciążę teraz co najmniej przez rok bo to cesarka że się goi i takie tam.
Tylko że my kiedy się nie staraliśmy o dziecko to gumki używaliśmy i nikomu z nas to nie przeszkadzało i teraz też tak zostanie i nie jest to tylko moją decyzją bo mąż zabronił mi faszerowania tabletami więc skoro mu to nie przeszkadza to mam gdzieś całe tablety:-)

Dobrze wiedziec ze sama nie jestem. Dzis mi mala zafundowala tak bezsenna i placzliwa noc, ze mialam ja ochote z nerwow przez okno cisnac.. Sama sie nienawidze za to ze brakuje mi sil, ale nie daje rady nerwowo.. naprawde mam dosc
asRH8CkpF0K3qq8EoAAAAASUVORK5CYII=
:zawstydzona/y:

Ivi rozumiem Cie doskonale
Tez miewam takie mysli i pozniej zastanawiam sie czy tylko mnie nachodza?
Wydaje mi sie, ze kiedy sluchasz placzu dzien w dzien po kilka godzin i nic nie mozesz poradzic, normalne, ze puszczaja nerwy. Pozniej oczywiscie sa wyrzuty sumienia:crazy:
Mam nadzieje, ze ten najciezszy okres szybko sie skonczy, bo tez juz mam dosc tego jak mna nerwy targaja. A moj zwiazek z tego powodu przechodzi kryzys, bo wszystko mnie wku****a na maksa i nie umiem sie czasem opanowac:crazy:
Okropnie sie przez to czuje

reklama
Hej mamuśki dawnooo nie zaglądałam ale ciągle jeszcze przyuczam się do mamo
wania :tak: Zaczełam dokarmiać małą butelką ciągle wisiała przy cycu juz nie dawałam rady :baffled: czuje sie troche okropnie z tego powodu..... Widze ze ostanie tematy o antykoncepcji ja jeszcze w połogu ale tez juz się zastanawiałam :-) czytałam o cerazette ale widze ,ze niektore z was proponują azalia , zobaczymy co gin. poleci ;-)
Jak pytałam o cerazette to gin mi powiedział ,że cerazette i azalia to jest to samo tylko nazwa i cena inna ;-):-D

Do góry